dyzio Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 6 Stycznia 2015 jak sie piecze na kilku poziomach to dobrze wlaczyc termoobieg( oczywiscie jakpiecyk posiada takie cos) u mnie skapa spoldzielnia dala zwykly piekarnik. Było na "umlufcie" i nic nie pomogo. Przestrzeń pomiędzy pokładami była chyba zbyt mała. Następną razą robię tylko cztery foremki. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-395126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Pasztety Halusi rozjechały się. Nawet po Europie. Fotki tylko się jeno ostały. Ale zaszalałeś Włodku... Pasztety wyglądają bardzo dobrze.. a czy smaczne to Europejczycy musieliby się wypowiedzieć Jeśli mam taką ilość pasztetu to piekę na dwa razy Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-395174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jeśli mam taką ilość pasztetu to piekę na dwa razy No właśnie. Jeszcze raz okazało się, że pośpiech jest tylko wskazany przy łapaniu pcheł, a nie w kuchni przy wyrobach. czy smaczne to Europejczycy musieliby się wypowiedzieć Że smaczne, to mieli okazję sprawdzić na miejscu. Zabrali ze sobą po sztuce wraz z dołączoną recepturą https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/?p=131912 Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-395295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Przed ŚB miałem sposobność wypróbować garnek z sieci L..l. Spisał się wyśmienicie. Mandolina i prostokątna mieszczą się bez problemu /dzięki Tusiaczek/.Jedyny drobny mankament to tylko 120 min. timera przy wyrobach parzonych. Przy parzeniu wzrobów wręcz idealny. Do barszczu albo grzańca zimą w ogrodzie będzie niezastąpiony. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-395559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 8 Stycznia 2015 wypróbować garnek z sieci L..l. A to skorzystam z okazji i tutaj koledze Dyziowi podziękuje bo dzięki niemu po świętach i ja wszedłem w posiadanie takiego gara drogą barteru Dzięki za załatwienie tematu i miłe choć krótkie spotkanko - następnym razem zarezerwujcie sobie troszkę więcej czasu jadąc "po lub z" Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-395563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Jedyny drobny mankament to tylko 120 min. timera przy wyrobach parzonych. Ale jak przejdziesz te 120` to potem masz opcje parzenia stałego.... I wsadzasz se Pan takom goloneczkie na 8-10 godzin i po powrocie z roboty oblizujesz paluszki Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-395566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 8 Stycznia 2015 następnym razem zarezerwujcie sobie troszkę więcej czasu jadąc "po lub z" Dzięki. Nie omieszkamy. Ale jak przejdziesz te 120` to potem masz opcje parzenia stałego Nie czytałem jeszcze instrukcji, ale nie żałuję. Mogłem dzieki temu coś inne zrobić czy wypić. Dzięki Tobie już teraz wiem. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-395590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zaległości ciąg dalszy. Tradycją mojego domu jest to, że w Nowy Rok, kto jest w stanie spośród znajomych na siłach podążyć w moje progi, będzie obdarowany pierogami i barszczem. Ma sie rozumieć mięsnymi.Przygotowania oczywiście trochę wcześniej, ale bywało, że i w Nowy Rok. W tym roku produkcja pierogów zbiegła się z dopiekiem keksów, bo wyszły. Ale co mi tam. Podołałem. Od zeszłego roku pojawiła się niepokojąca mnie opcja, że pierogi powinny być podsmażane co dla niektórych. Niestety lekko uległem. Okazało się, że teściowa też takie preferuje. Do tej pory łykała jak bocian żabę tylko gotowane. Był to pierwszy i ostatni raz. Profanacja. Fotki wizyty znajomków z teściową na czele z Nowego Roku nie mam niestety. Ale zostawiłem sobie troche pierogów na potem. Pierogi robię raz w roku. Podobnie białą kiełbasę. Dwa razy w roku. Tylko na święta. Już za nimi tesknię. Kto wie, może dożyję następnych świąt. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-395888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 9 Stycznia 2015 To jest silna wola. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-395890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 9 Stycznia 2015 oj ja bez pierogow to bym tak nie mogla az caly ROK czekac...wszystko bardzo smakowite az zglodnialam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-395896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Dziś sobota.Dzień większych zakupów. Miałem w głowie dla odmiany jakąś rybę. Owszem. Kupiłem. Ale mięso oczywiście też. Jakaś siła ciągnęła chyba mnie na dział mięsny , bo szynkę ze skórą mieli w promocji. 3,5o €/kg. No schab jeszcze też wziąłem. Bo lubiem. Będę ją parzył w mandolince. Dla niektórych w sercówce, a dla sąsiadów zza Odry w gruszkówce.Odciąłem sama skórę. Tłuszcz oczywiście zostawiam. Ten kawałek ma 3,oo kg, więc powinien się jeszcze zmieścić w mniejszej mandolinie. Schab po odcięciu mizdry i warkocza też się już pekluje. Fotorelacja nastąpi oczywiście w odpowiednim terminie. A tym czasem teściowa szykuje się już na jutrzejszego Pollachius virens. Dawno jej u mnie nie było. NIe ryby. Teściowej. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-396052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) No i już po rybce.Zamarynowałem w soku z cytryny z odrobiną chinskiego sosu rybnego doprawiając kolorowym pieprzem. Panierowane w mące z niewielka ilością tartej bułki. Solone na patelni. Nie daję soli przed marynowaniem, bo zabiera ona wodę z filetów. W ten sposób są bardzo soczyste.Podane z surówką z kiszonej kapusty, z zasmażaną kapustą z kosteczkami boczku do wyboru i ziemniakami puree gotowanymi z kawałkiem selera cebuli i masła. Do ziemniaków szczypta startej świeżo gałki muszkatołowej i śmietana. Z tłuszczu po smażeniu robię sos dodając troche mąki i wodę z gotowanych ziemniaków i lekko doprawiam sola i pieprzem.Wszystkim smakowało. Teściowej najbardziej. Edytowane 19 Stycznia 2015 przez Kruszynka Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-396250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Znowu trochę zaległości. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-397996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Dyziu Cieciu drogi, piękne toto, ale teściowa, gdzie atest , nooo ??? . Edytowane 19 Stycznia 2015 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-397997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Nie zdążyłem dodać. Soczysta i smaczna. Bez dodatków przy peklowaniu. Tylko liść laurowy przy parzeniu. Trochę przysnąłem. Zamiast czterech godzin było sześć. Aż wstyd się przyznać. Teściowej nie powiedziałem. Edytowane 19 Stycznia 2015 przez Kruszynka Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-397998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 19 Stycznia 2015 No właśnie, jak tak można, musisz obiecać poprawę , a tak poza tym to w przekroju . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-398001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 19 Stycznia 2015 No właśnie, jak tak można, musisz obiecać poprawę , a tak poza tym to w przekroju .Ty jeden mnie rozumiesz. A co u twojej Teściowej ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-398004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Ooo Dyziu, mojej Pan świeci nad jej duszą dawno dawno, i atesty z Góry dostaję dla tego . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-398007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Ooo Dyziu, mojej Pan świeci nad jej duszą dawno dawno, i atesty z Góry dostaję dla tego .sory mi bardzo verry.Mniej Ją Panie w swojej opiece!Moja wciąż na ziemskim padole. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-398010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Wysiliłem sie na zdjęcie wyrobów. Rozmaryn, pieprz różnokolorowy, nalewka. Ostatnio taki trynd jest, więc nie chciałem na uboczu zostać. W ostatni tydzień, bo po świętach mało co zostało, trzeba było coś zrobić.Polędwica a`la parmeńska, jeszcze z przed świąt. Polędwica a`la wild lachs wczorajsza, polędwiczka na krótko w/g Gregora chyba wczorajsza i szynka parzona w mandolince z przed paru dni dwóch.Plan pierwszy to Ratafia Mr. Boczka, która w nienaruszonym stanie dotarła do HH. Wyśmienita w smaku. Podparta prawdziwym uczuciem i więzią. Łącząca serca wszystkich forumowiczów. Wręcz bezcenna. Zdjęcie zawiera lokowanie produktów. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez Kruszynka Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-398457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Hmmm no musztarda Kamisa , chrzan Rolnika , "wieprz pewnie ze mnjasta Odzi pochodzi" a "Uć" to Polska centralna ... jak to się można pomylić .... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-398498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Hmmm no musztarda Kamisa , chrzan Rolnika , "wieprz pewnie ze mnjasta Odzi pochodzi" a "Uć" to Polska centralna ... jak to się można pomylić .... nie do końca pojmuję, jako pozbawiony codziennego kontaktu z językiem polskim. Poproszę po chłopsku. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-398505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 21 Stycznia 2015 musztarda i chrzan z polskiego sklepu zapewne, nie ma mozliwosci wyboru producenta ,wazne bo niby "polskie" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-398513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Oj tam dyziu taki żarcik że niby obca ziemia ale stół Polski Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-398515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Oj tam dyziu taki żarcik że niby obca ziemia ale stół Polski Roger, sorry mi bardzo very, ale te prawie trzydzieści lat na wygnaniu zrobiło swoje w sprawie rozumienia żartów. W sprawie kuchni, to zawsze NASZA. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/11/#findComment-398740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.