andrzejmysłowic Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 27 Marca 2013 Witam po dłuższej przerwie! Obserwując forum stwierdziłem że wszyscy szynki parzą w wodzie. I tu mam pytanie czy jest ktoś kto ma doświadczenie w parzeniu szynki w parowniku /parzenia samą parą wodną/. Przykładowo mam szynkę ważącą 1kg jak długo parzymy taką szynkę w parowniku? Za podpowiedz z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Andrzej M-ce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/848-parzenie-szynki/page/2/#findComment-277812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 27 Marca 2013 Pewnie będzie wiedział Dziadek, Bagno, Marek z Bielska i osoby, które miały kontakt z komorami wędzarniczo-parzelniczymi. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/848-parzenie-szynki/page/2/#findComment-277813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 27 Marca 2013 Do temperatury 68-72 st C w środku batonu .A czas- trudno określić jak się nie zna urządzenia . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/848-parzenie-szynki/page/2/#findComment-277836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 27 Marca 2013 andrzejmysłowic, Tak, jak napisał Dziadek. Nigdy nie powinno obrabiać się mięsa na czas. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/848-parzenie-szynki/page/2/#findComment-277838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.