DZIADEK Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 29 Maja 2013 Prawda czy fałsz - z faktu http://www.fakt.pl/Rolnicy-szprycuja-krowy-antybiotykami-kupowanymi-za-granica,artykuly,213519,1.html Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-286469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 30 Maja 2013 W nawiązaniu do filmiku od Tiera o preparacie ACTIWA RMhttp://www.gaderypolux.cba.pl/pliki/transglutaminaza.pdfhttp://deser.pl/deser/1,111858,11732017,Po__rozowym_szlamie__przyszla_kolej_na__miesny_klej__.html Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-286583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Bardzo ciekawe: http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Tej-ryby-nie-powinny-jesc-kobiety,wid,15723146,wiadomosc.htmlWarto przeczytać także komentarze. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-288268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Na czasie: :wink: http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Wieprzowa-kiszka-pelna-wody,wid,15724680,wiadomosc.html?ticaid=110c62 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-288743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Ciekawe: http://dzieci.pl/gid,15926838,img,15926872,kat,1033609,title,Jak-przygotowac-mieso-zeby-bylo-zdrowe,galeria.html?smgputicaid=611356 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 raczej płytkie i naiwne, w dużej części nieprawdziwe, skupiające się na skutkach a ignorujące prawdziwą przyczynę :devil: ot kolejny artykulik dla nowoczesnego leminga Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Jeden z komentarzy pod tym artykułem, z którym mogę się zgodzić: Autorka artykułu nie ma bladego pojęcia o czym pisze. Nie dość że tytuł sobie a artykuł sobie (tytuł o przygotowaniu mięcha a artykuł o karmieniu niemowląt) to jeszcze oliwa z oliwek do smażenia??? Szanowana Pani bzdury takiej dawno nie czytałem. Ta oliwa ma niską temperaturę dymienia i jest do spożywania na surowo (no w sałatkach) ale do smażenia się nie nadaje! Oj bym nie chciał jeść potraw przygotowanych przez Panią... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 cytat z art. oliwa z oliwek do smażenia??? Szanowana Pani bzdury takiej dawno nie czytałem. Ta oliwa ma niską temperaturę dymienia i jest do spożywania na surowo (no w sałatkach) ale do smażenia się nie nadaje! I z tym też tak kategorycznie się zgadzasz :question: :question: :question: (I nie chodzi o konfrontacje z masłem klarowanym i smalcem, tylko oleje - oliwy ) Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Maad, ja nie napisałem że artykuł jest dobry, tylko ciekawy. Chodziło mi o to, jak manipuluje się czytelnikami portali informacyjnych. Komentarze pod takimi artykułami sa zawsze najciekawsze. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Coś na temat ryb :lol: http://wirtualnaporadnia.wp.tv/i,Przetwory-rybne-Wirtualna-Poradnia,mid,1289070,index.html Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 ciekawe, ciekawe .... wędzone ryby powodują insulinooporność :shock: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Ale mi Kolega Wirus ćwieka zabił :grin: I z tym też tak kategorycznie się zgadzasz :rolleyes: Nie jestem naukowcem ani dietetykiem i na pewno wiele jeszcze nie wiem. Jednak wiem, że aby smażyć na oliwie, to musi ona być wytworzona w odpowiedni sposób. Tak otrzymana będzie niemiłosiernie droga a i to, w żaden sposób, nie gwarantuje jej jakości. Poza tym trzeba zachować określone warunki smażenia. Na oliwie smaży wiele narodów: Włosi, Grecy, Hiszpanie, ale myślę, że oni prawidłowość tego procesu mają niemal w genach zakodowaną. Trochę to śmieszne, ale zgadzam się z Nikosiem Dyzmą, że dla Polaka najzdrowsza jest polska wódka. Według mnie najlepszym do smażenia jest smalec wieprzowy. Jest on wręcz idealnie "skonstruowany" przez naturę do smażenia wieprzowiny. Do smażenia innych mięs, i nie tylko, również doskonale się nadaje. Smalec ma jedną wadę - jest mało trendy. W porównaniu do piaru "szlacheckiej" oliwy z oliwek, to on wręcz z gminu jest. Niektórym to rzeczywiście przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Andy, No to nie wchodząc w ... :rolleyes: ... "naukowe wywody" ... :wink: ... teraz z Twoim postem nie sposób się nie zgodzić :grin: . Chociaż ja uważam, że do smażenia oprócz smalcu nadaje się również masło klarowane i oliwa extra virgin. Wszystko zależy od tego co smażymy, bo jak wiadomo ... ... Jak coś jest do wszystkiego to jest .... :rolleyes: .... do niczego :grin: Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Moim zdaniem do smażenia najlepsza jest tzw. frytura czyli mieszanka smalcu wp. z łojem wołowym. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 U mnie jest to trochę złożone,Zależy od tego co smażone jest.Np.Oliwa do kuchni sredniomorskiej warzywa,ryby,jagnięcina,owoce morza itd.Wyklarowane masło do potraw których mięso ma się szybko zarumienic Smalec wp, łój wołowy do wszelakich mięs Łój jagnieci środkowy do dziczyzny, baraniny i koniny.Zawsze staram się niedoprowadzić do dymienia się tłuszczu.W wysokim tłuszczu mierzę temperaturę. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Maxell, jak Cię znam, to masz jakieś materiały na temat frytury Jak coś masz, to się podziel bo mnie na razie odrzuca to co znalazłem: Frytura dla profesjonalistów KONESER to 100% tłuszcz roślinny będący mieszaniną rafinowanych tłuszczów uwodornionych (rzepakowego i palmowego) z olejem rzepakowym.http://www.bielmar.pl/produkt/koneser-frytura-dla-profesjonalistow/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Dawno temu to frytura miała taki skład jak podał Maxell,a teraz np. to http://www.restaurator.com.pl/?item=artykul&artykul=728 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 8 Września 2013 Ciekawe: http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/1736/1/1/jalowiec-lesny-skarb.html Nie wiem czy w dobrym miejscu wpisałem. Jeśli nie to proszę o przeniesienie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-299979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 12 Września 2013 http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i-zdrowie/co-naprawde-zawieraja-gotowe-dania-w-sloikach/wx7w1 Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-300808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 17 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 17 Września 2013 http://gotowanie.onet.pl/sztuka-kulinarna,643/uwazaj-kielbasa-wieprzowa-moze-rozprzestrzeniac-smiertelnego-wirusa-zapalenia-watroby,59928.html Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-301757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 17 Września 2013 http://gotowanie.onet.pl/sztuka-kulinarna,643/uwazaj-kielbasa-wieprzowa-moze-rozprzestrzeniac-smiertelnego-wirusa-zapalenia-watroby,59928.html"kiełbasa wieprzowa może rozprzestrzeniać śmiertelnego wirusa zapalenia wątroby" Ciągle piszę o tym, że produkowane przemysłowo mięso stało się ostatnio bardzo szkodliwe. Za jakiś czas dopiero poznamy wszystkie straszne skutki "produkcji", sprzedaży i konsumpcji takiego mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-301763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) Niezły artykulik: http://finanse.wp.pl/kat,1033691,title,Ten-syf-jesz-w-tanich-wedlinach-Sprawdz,wid,16048358,wiadomosc.htmlZaczynamy powolutku piąć się do góry. Edytowane 6 Października 2013 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-305266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Klne, ale tym razem sie tego nie wstydze..!! http://finanse.wp.pl/kat,1033759,title,Jak-Rostowski-ubogim-kielbase-odbiera,wid,16058196,wiadomosc.html Edytowane 10 Października 2013 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-306193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 16 Października 2013 Fotoreportaż z rzeźni w Portugalii http://totallycoolpix.com/2013/10/how-they-make-the-meat-you-eat/ Cytuj Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-307269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 19 Października 2013 Nie lubią wytrawnego wina, bo jest dla nich cierpkie. Wódki też nie piją, bo jest za mocna. A piwo nie pasuje do ich kuchni. Kochają za to polskie miody pitne! To właśnie one smakują Chińczykom, bo dobrze komponują się z ich jedzeniem! Jak wiadomo Chiny to najwiekszy rynek zbytu na świecie. Nasze miody właśnie go podbijają więcej...http://pieniadze.fakt.onet.pl/chinczycy-pokochali-polskie-miody-pitne,artykuly,424444,1.html Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-307745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.