Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-286469
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 253
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-286583
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-288268
Udostępnij na innych stronach

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-288743
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297854
Udostępnij na innych stronach

raczej płytkie i naiwne, w dużej części nieprawdziwe, skupiające się na skutkach a ignorujące prawdziwą przyczynę :devil:

ot kolejny artykulik dla nowoczesnego leminga

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297863
Udostępnij na innych stronach

Jeden z komentarzy pod tym artykułem, z którym mogę się zgodzić:

Autorka artykułu nie ma bladego pojęcia o czym pisze. Nie dość że tytuł sobie a artykuł sobie (tytuł o przygotowaniu mięcha a artykuł o karmieniu niemowląt) to jeszcze oliwa z oliwek do smażenia??? Szanowana Pani bzdury takiej dawno nie czytałem. Ta oliwa ma niską temperaturę dymienia i jest do spożywania na surowo (no w sałatkach) ale do smażenia się nie nadaje! Oj bym nie chciał jeść potraw przygotowanych przez Panią...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297864
Udostępnij na innych stronach

cytat z art. oliwa z oliwek do smażenia??? Szanowana Pani bzdury takiej dawno nie czytałem. Ta oliwa ma niską temperaturę dymienia i jest do spożywania na surowo (no w sałatkach) ale do smażenia się nie nadaje!

I z tym też tak kategorycznie się zgadzasz :question: :question: :question:

 

(I nie chodzi o konfrontacje z masłem klarowanym i smalcem, tylko oleje - oliwy )

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297880
Udostępnij na innych stronach

Maad, ja nie napisałem że artykuł jest dobry, tylko ciekawy. :D Chodziło mi o to, jak manipuluje się czytelnikami portali informacyjnych. Komentarze pod takimi artykułami sa zawsze najciekawsze. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297882
Udostępnij na innych stronach

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297890
Udostępnij na innych stronach

ciekawe, ciekawe .... wędzone ryby powodują insulinooporność :shock:

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297891
Udostępnij na innych stronach

Ale mi Kolega Wirus ćwieka zabił :grin:

I z tym też tak kategorycznie się zgadzasz

:rolleyes: Nie jestem naukowcem ani dietetykiem i na pewno wiele jeszcze nie wiem. Jednak wiem, że aby smażyć na oliwie, to musi ona być wytworzona w odpowiedni sposób. Tak otrzymana będzie niemiłosiernie droga a i to, w żaden sposób, nie gwarantuje jej jakości. Poza tym trzeba zachować określone warunki smażenia.

Na oliwie smaży wiele narodów: Włosi, Grecy, Hiszpanie, ale myślę, że oni prawidłowość tego procesu mają niemal w genach zakodowaną.

Trochę to śmieszne, ale zgadzam się z Nikosiem Dyzmą, że dla Polaka najzdrowsza jest polska wódka.

Według mnie najlepszym do smażenia jest smalec wieprzowy. Jest on wręcz idealnie "skonstruowany" przez naturę do smażenia wieprzowiny. Do smażenia innych mięs, i nie tylko, również doskonale się nadaje.

Smalec ma jedną wadę - jest mało trendy. W porównaniu do piaru "szlacheckiej" oliwy z oliwek, to on wręcz z gminu jest. Niektórym to rzeczywiście przeszkadza.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297892
Udostępnij na innych stronach

Andy, No to nie wchodząc w ... :rolleyes: ... "naukowe wywody" ... :wink: ... teraz z Twoim postem nie sposób się nie zgodzić :grin: .

Chociaż ja uważam, że do smażenia oprócz smalcu nadaje się również masło klarowane i oliwa extra virgin.

Wszystko zależy od tego co smażymy, bo jak wiadomo ... :cool: ...

Jak coś jest do wszystkiego to jest .... :rolleyes: .... do niczego :grin:

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297894
Udostępnij na innych stronach

Moim zdaniem do smażenia najlepsza jest tzw. frytura czyli mieszanka smalcu wp. z łojem wołowym.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297898
Udostępnij na innych stronach

U mnie jest to trochę złożone,

Zależy od tego co smażone jest.

Np.

Oliwa do kuchni sredniomorskiej warzywa,ryby,jagnięcina,owoce morza itd.

Wyklarowane masło do potraw których mięso ma się szybko zarumienic

Smalec wp, łój wołowy do wszelakich mięs

Łój jagnieci środkowy do dziczyzny, baraniny i koniny.

Zawsze staram się niedoprowadzić do dymienia się tłuszczu.

W wysokim tłuszczu mierzę temperaturę.

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297903
Udostępnij na innych stronach

Maxell, jak Cię znam, to masz jakieś materiały na temat frytury :) Jak coś masz, to się podziel bo mnie na razie odrzuca to co znalazłem:

Frytura dla profesjonalistów KONESER to 100% tłuszcz roślinny będący mieszaniną rafinowanych tłuszczów uwodornionych (rzepakowego i palmowego) z olejem rzepakowym.

http://www.bielmar.pl/produkt/koneser-frytura-dla-profesjonalistow/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297906
Udostępnij na innych stronach

Dawno temu to frytura miała taki skład jak podał Maxell,a teraz np. to http://www.restaurator.com.pl/?item=artykul&artykul=728

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-297927
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Ciekawe: http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/1736/1/1/jalowiec-lesny-skarb.html

 

Nie wiem czy w dobrym miejscu wpisałem. Jeśli nie to proszę o przeniesienie :wink:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-299979
Udostępnij na innych stronach

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-300808
Udostępnij na innych stronach

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-301757
Udostępnij na innych stronach

"kiełbasa wieprzowa może rozprzestrzeniać śmiertelnego wirusa zapalenia wątroby"

 

Ciągle piszę o tym, że produkowane przemysłowo mięso stało się ostatnio bardzo szkodliwe. Za jakiś czas dopiero poznamy wszystkie straszne skutki "produkcji", sprzedaży i konsumpcji takiego mięsa.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-301763
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Niezły artykulik: http://finanse.wp.pl/kat,1033691,title,Ten-syf-jesz-w-tanich-wedlinach-Sprawdz,wid,16048358,wiadomosc.html

Zaczynamy powolutku piąć się do góry. ;)

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-305266
Udostępnij na innych stronach

Klne, ale tym razem sie tego nie wstydze..!! :mad:

http://finanse.wp.pl/kat,1033759,title,Jak-Rostowski-ubogim-kielbase-odbiera,wid,16058196,wiadomosc.html

Edytowane przez Gregtom
Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-306193
Udostępnij na innych stronach

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-307269
Udostępnij na innych stronach

Nie lubią wytrawnego wina, bo jest dla nich cierpkie. Wódki też nie piją, bo jest za mocna. A piwo nie pasuje do ich kuchni. Kochają za to polskie miody pitne! To właśnie one smakują Chińczykom, bo dobrze komponują się z ich jedzeniem! Jak wiadomo Chiny to najwiekszy rynek zbytu na świecie. Nasze miody właśnie go podbijają

 

więcej...

http://pieniadze.fakt.onet.pl/chinczycy-pokochali-polskie-miody-pitne,artykuly,424444,1.html

Rafał (ryszpak)

rakrzes@poczta.onet.pl

 

Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją...

 

Iure et gladio

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/8/#findComment-307745
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.