dyzio Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 20 Stycznia 2016 sa one juz malo smakowe bo calosc smaku zostalo w wywarze,,tak samo czynie z wywarem z warzyw. Ja wszystkie warzywa miksuję na miazgę i zagęszczam nimi zupę. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Dyzio , ale nie będzie klarowna będziesz miał zupę krem , która również jest smaczna , ale............ Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zupki rybne robię w dwóch wersjach jedna to rosół i jak ten to tylko z Turbota to mi kiedyś pokazali rybacy z mierzei ....A jak klasyczna rybna to tak jak wspomniał Paweł miks rybek najlepszy a robię to praktycznie jak flaki tylko z dodatkiem pomidorów i papryki, ryby oprawione z głowami blanszuje krótko w osolonej wodzie a potem wyjmuję i oddzielam kawałki mięsa, reszta czyli głowa kręgosłup i ogony wracają do wody i gotuję wywar. Wywar przecedzam dodaje pokrojone warzywa (paprykę pod koniec) w dużej ilości i gotuje do miękkości dodając chilli, majeranek a na końcu zasmażkę . Kawałki ryby ladują w garze tylko do podgrzania tuz przed podaniem Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Ciekawe kto pisal ten przepis? "...dodać filet z karpia i jakąś rybę słodkowodną..." A tak żeby już się nie czepiać wegety, to dodam, że lepszą zjesz jak zrobisz z ryb mieszanych, znaczy i morskich i słodkowodnych Kobieta ... I napisała że im więcej gatunków tym lepiej... U mnie były 4 (szczupak, sandacz, pstrąg i dorsz) koniecznie z pomidorami.Akurat tę zupę wolę bez... Aż sam się dziwię, że nie wstawiłem jeszcze przepisu na forum albo nie pamiętam. Ja również... I tak jak Wujaszek napisał, wywar na głowach i gręgosłupach, rybę dodaje się na końcu na kilka minut.Ale to chyba logiczne? Edytowane 20 Stycznia 2016 przez tusiaczek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 20 Stycznia 2016 nie będzie klarowna będziesz miał zupę krem Właśnie u nas w domu tak się robiło zupę rybną. Nigdy nie była klarowna. To nie rosół rybny tylko zupa rybna. Czasami zageszczana kaszą manną, zabielana obowiązkowo. Z lekkim dodatkiem zieKrem to jeszcze inna para kaloszy. Aby powstał, trza zmiksowaś i rybę. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Dyzio pamiętam zupę z kaszką taką z dzieciństwa , teraz wolę wersję z "przeszkodami" Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Ciekawe kto pisal ten przepis? Właścicielka jednej z najbardziej kultowych restauracji "Ewa zaprasza"W Sasinie. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 20 Stycznia 2016 A ja zageszczam smietana , a moja druga wersja zamiast pomidorow sok z cytryny szczegolnie gdy robie z lososiem Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 20 Stycznia 2016 U jednego takiego co to Go znam cytrynkę się w plajsterkach do miseczki daje... mniam Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Cytrynke mozna dac w plasterkach tyz ,a ja do tej lososiowej obowiazkowo jeszcze na sam koniec czyli rowno z ryba daje zielony groszek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Właścicielka jednej z najbardziej kultowych restauracji "Ewa zaprasza"W Sasinie.Co z tego Krusznko? Czy to znaczy, że nie można zrobić uwagi, że ktoś pisze dziwacznie, żeby nie powiedzieć inaczej? No chyba że jest karp morski i taki się dodaje a ja o tym nie wiem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 20 Stycznia 2016 U jednego takiego co to Go znam cytrynkę się w plajsterkach do miseczki daje... mniam i oliwki pokrojone w talarki Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 20 Stycznia 2016 chyba że jest karp morski takiego nie znam ale Skarp jest - to nazwa gatunkowa Turbota a ten jest idealny do zupki rybnej. Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Właścicielka jednej z najbardziej kultowych restauracji "Ewa zaprasza"W Sasinie.Co z tego Krusznko? Czy to znaczy, że nie można zrobić uwagi, że ktoś pisze dziwacznie, żeby nie powiedzieć inaczej? No chyba że jest karp morski i taki się dodaje a ja o tym nie wiem. Hehehe,Paweł bez obrazy ale przepis był dla mnie i ja go jakoś doskonale zrozumiałem a skoro Ty nie... A miejsce i kuchnia taka że przytyki i inne takie tylko mogą przytykanta ośmieszyć Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Co z tego Krusznko? Ano nic..pytałeś ,odpowiedziałem Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-469936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 2 Lutego 2016 Troszkę mielonki wczoraj ukręciłem...Jako że w zamrażarce walało mi się trochę boczku to dokupiłem do tego 2,5 kg dwójki i postanowiłem sobie pomielić Przepis w zasadzie jak zawsze (+20% wody i 3% mąki ziemniaczanej) z tym że tym razem zamiast dawać 23/kg peklosoli dałem 20g i dodałem Radkowej przyprawy do metki plus troszkę czosnku suszonego. Na surowo już było ekstra a w wyrobie gotowym wzbudziło zachwyt konsumentów.Przy parzeniu troszkę się zagapiłem i wyszła mi niewielka ilość galaretki I co ciekawe osłonki które nabyłem jako termokurczliwe takie chyba jednak nie są Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-472759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 2 Lutego 2016 I co ciekawe osłonki które nabyłem jako termokurczliwe takie chyba jednak nie są Ekspedienty nie wiedzą co sprzedają .................. bo sami wyrobów nie robią :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-472765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zdziwiłbyś się jakbym Ci powiedział z jakiego "sklepiku" to jest... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-472775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 2 Lutego 2016 A jaka to Radkowa przyprawa jest? Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-472777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 2 Lutego 2016 Dostałem od Radka więc Radkowa Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-472782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 2 Lutego 2016 Tusiaczku , ale galaretka smaczna w wyrobie ? Witam w Klubie Pożeraczy Galaretki Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-472789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 12 Marca 2016 Troszkę rybek ostatnio nawiozłem więc czas był najwyższy na kolejne klopsiki...Jako że niestety zalewa pomidorowa z udziałem octu nam nie bardzo podeszła postanowiłem wykoncypować własną.Najpierw skarmelizowałem kilka drobno pokrojonych cebul, potem do kilku litrów przecieru pomidorowego własnej roboty dodałem kilka sporych potartych na średnim oczku marchewek i poddusiłem z liściem laurowym i zielem do miękkości, dodałem cebulkę, dosmaczyłem i wszystko razem zmiksowałem. Usmażone klopsiki zalałem tym sosem i spasteryzowałem.Wyszło mi jakieś 24 słoiczki - te nasze ulubione 346 ml (idealnie na raz) i 5 słoików 550 ml.A konsumpcję uskuteczniam posypane cebulką i otoczone ogóreczkami, ostatnio były kiszone a dzisiaj na kolację diabelskie.Bez fałszywej skromności powiem że wstydu nie ma... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-484069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 12 Marca 2016 Bardzo smakowicie to wyglada Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-484083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 12 Marca 2016 I równie dobrze smakuje Starałem się zrobić tak żeby dało się zjeść zarówno na ciepło jak i na zimno a niestety zalewa z octem na ciepło nam nijak nie podchodzi. Na zimno a i owszem ale na ciepło już nie Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-484120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 12 Marca 2016 Ja np lubie bardzo rybe på grecku ale tylko na zimno na cieplo nie przechodzi przez gardlo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/15/#findComment-484128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.