andrzej k Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 20 Czerwca 2016 A Tobie skąd się wzięło 9? Jeżeli masz 3 kilo kaszy i dwa litry rosołu to razem 5. Jakoś nie chce być inaczej ..... 3kg kaszy i 3x2litry rosołu to daje 3kg kaszy + 6litrów rosołu = 9kg razem Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-503264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) To już chyba wszystko zostało wyjaśnione z matematycznego punktu widzenia.Nawet kosz zaliczyłem. , ale jeszcze coś mnie nurtuje. Ty dajesz 17 ja 20, więc dla mnie 17 za mało. 20g/kg całej masy.Czy masz inne przeliczniki.? Edytowane 20 Czerwca 2016 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-503278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Po zamrażarce pętało się kilka łebków i coś tam jeszcze to się wczoraj wziąłem i przerobiłem na salcesony. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-512542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 To masz duza zamrazarke Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-512643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Dawno u Ciebie salcesonu nie było a tu od razu dwa rodzaje Dobrze widzę? Ozorkowy i brunszwicki? Apetyczne i jak zwykłe piękne. Pozdrawiam. Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-512701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Ozorkowy i brunszwicki? A'la włoski z dodatkiem ozorka wp. i serca wp. i brunszwicki. To masz duza zamrazarke Oj tak. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-512761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 17 Września 2016 Dzisiejsza kaszanka Arkadiusza - no cóż -( zostały schowane 3 szt) -8 osób zaproszonych na kaszankę z grilla pochłonęło siatę kaszaneczki - opinia - DOBRA !!! . Arku - gratulacje - niby kaszanka - a smakowitość !!! - z podziękowaniem Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-517264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) Naszła mnie ochota na "Czarny". Czarny.1,Podgardle peklowane b/s - 1,5 kg2,Serce3,Nerki - 2 szt 4,Mięso z kości schabowych-ok.1,5 kg po ugotowaniu5,Nóżka6,Płuca 0,4 kg7,Skóry - 0,9 kg8,Krew - ok .1 kg ( sztuczna rozrabiana w wodzie zimnej w stosunku 1 :14)Wszystkie składniki gotowane w temp.90 C do miękkości oprócz podgardla.Podgardle na pół miękko. Rozgrabnianie1,Mięsa - 5 mm2,Skórki i mięso z nózki - 2 mm3,Podgardle -kostka 0,5X 0,5 PrzyprawyMajeranek -2g/kgPieprz - 1g/kgCzosnek -2g/kgZiele - 0,6g/kgSól - do smaku.Jeśli w osłonkach naturalnych musi być przesolonyJeśli w sztucznych to akurat bo się nie odsoli w czasie parzenia.Po napełnieniu parzymy w wodzie o temp. 83º C do uzyskania w środku 68º C.W czasie studzenia dociskamy Edytowane 4 Grudnia 2016 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-518856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 25 Września 2016 Naszła mnie ochota na "Czarny". Jakoś boczku jako tłuszcz tu nie widzę chyba słoninkę zastosowałeś Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-518866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) Jakoś boczku jako tłuszcz tu nie widzę chyba słoninkę zastosowałeś Boczku nie zobaczysz i słoniny też ..Staram się robić wyroby zgodnie ze składem prezentowanym w przepisach z lat dobrych polskich wędlin.Zastosowałem zgodnie z przepisem peklowane podgardle, ale gdyby był problem z kupnem podgardla to bym go zastąpił właśnie tłustym boczkiem. Edytowane 26 Września 2016 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-518885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) podgardleChyba słoninie z podgardla ,bo całego przekroju podgardla nie widzę,ciekawe jak zastosujesz w razie ,,niemca,, boczek i jak to będzie wyglądało w przekroju? Zrób i pokaż please Edytowane 25 Września 2016 przez kostek61 Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-518891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 25 Września 2016 Ze Szacunkiem... ale przyznaj Arku...że ''tłuścioszka'' smacznioszka bo tak to by za suche było Ładniutki Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-518980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 26 Września 2016 Apetycznie wygląda, Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-519016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 26 Września 2016 ale przyznaj Arku...że ''tłuścioszka'' smacznioszka Gdybym trzymał się ściśle proporcji podgardla do innych składników to był jeszcze bardziej tłusty.Teraz dla mnie jest w sam raz. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-519103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 26 Września 2016 Arkadiuszu gdzie kupujesz kątnice?A salcesonik extra Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-519104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 26 Września 2016 Arkadiuszu gdzie kupujesz kątnice? W Nadarzynie w hurtowni dla masarń. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-519114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 27 Września 2016 do smaku dodałbym jeszcze ozorki wieprzowe tak czy inaczej wygląda smakowicie Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-519372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 28 Września 2016 Nie tam ... kurze ozorki bym dał więcej roboty ale ten smak ...Czarne to czarne ... Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-519439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 2 Października 2016 Próbka większej całości. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-520216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 2 Października 2016 Próbka większej całości. Miałem to szczęście i spróbowałem -konsystencja tradycyjna -zwarta ale nie twarda - w smaku DOBRY nie piszę bardzo dobry bo w Arkadiuszu jest jeszcze wiele potencjału - dzięki Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-520302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 3 Października 2016 Miałem to szczęście i spróbowałem A ja będę dzisiaj miał szczęście jak Arek podwiezie mi do pracuni. Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-520402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 6 Października 2016 Szczęście dopisało. Arek dowiózł i powiem, że bardzo smaczny. Jednego już nie ma. Arek zamawiam więcej. Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-520997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Arek zamawiam więcej. Mówisz i masz. .Ten cały dla Ciebie. P.SPrzy okazji chciałbym obalić pewien mit, że mrożone żołądki będą pękać w czasie parzenia.Jak widać na załączonym obrazku to nie jest prawdą.Pękanie żołądków to raczej ich wada związana z obecną metodą hodowli przemysłowej.Prezentowane salcesony (był jeszcze trzeci, ale już sobie poszedł ) zostały wykonane z zastosowaniem żołądków mrożonych, ale świnki w tym przypadku były z chowu gospodarczego (8-9 m-c) karmione paszą naturalną. Edytowane 23 Października 2016 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-523454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 23 Października 2016 Cudo Panie, cudo Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-523458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 23 Października 2016 No... CACY !!! Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8741-w%C4%99dliny-podrobowe-arkadiusza/page/11/#findComment-523464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi