ANNAM Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1101 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Morfeusz, tez lubie jagniecine ( wreszcie napisalam poprawnie, bo zwykle z przyzwyczajenia pisze baranine ), a w tym roku mialam tylko cielecine Piekne i smaczne wyroby Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-465227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1102 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Kiełbasa Kowala Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu TapatalkaBoczek przekładany w przyprawach Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu TapatalkaSłoninka rolowana z przyprawani 2 razy wędzona plus kiszony czosnek Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-466718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1103 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Bardzo smacznie wyglądają te wyroby, kiełbasa mistrzostwo. Napisz jak robisz ten boczek, że się nie rozpada przy krojeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-466726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1104 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Bardzo smacznie wyglądają te wyroby, kiełbasa mistrzostwo. Napisz jak robisz ten boczek, że się nie rozpada przy krojeniu.Po wędzeniu parzyłem Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-466746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1105 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Morfi już mam ochotę na taki boczek wygląda super Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-466770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1106 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Morfeusz, boczek bardzo ciekawie wglada Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-466785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1107 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Podpowiem jak z tym boczkiem było;)dwa równe płaty boczku,ja troszkę obkroiłem aby do oka było,każdy płat boczku przekroiłem po długości ale nie do końca!!troszkę sklepałem środki i zasypałem mieszanką peklującą i dodatkowo świeży czosnek tarty,złożyłem do kupy i zasznurowałem! Wędziłem dwa razy w temper 50/55 stopni brzozą bez kory,w sumie tylko takim drewnem wędze!!Po wędzeniu jak ostygło zapakowałem w próżnię i do parzenia od i tyle Wyszło tak jak wyżej Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu TapatalkaKiełbaska Drobiowo wieprzowa Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-466812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1108 Opublikowano 7 Stycznia 2016 morteusz jak zwykle piekne wyroby i pieknie przedstawione :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-466823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1109 Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Kusisz Waść tą Kowala- kusisz , a do Belfastu coraz bliżej , będziesz musiał urlop załatwić jak z Rimolem nawiedzimy Ciebie. Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Wujaszek Tom Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-466860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1110 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Pierwsze parówki Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-466965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1111 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Brak słów. Wszystko na 100%. Jest gdzieś przepis na tą kowalówkę czy to twój oryginał? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-466985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1112 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Brak słów. Wszystko na 100%. Jest gdzieś przepis na tą kowalówkę czy to twój oryginał? Tak tak poproszę o przepis ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-467004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1113 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Jednemu nie przeszkadza tyczka a inny lubi dym Pięknie Morfeusz Morfi ta Kowala to ma być taka przebarwialna/ wielokolorowa?Parówy klasa... takie normalne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-467024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1114 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Kiełbasa Kowala Przepis 4 kg schabu4 kg łopatki kl 12 kg boczku1 kg słoniny Przyprawy sól morska 22gr na kg 70% I 30% peklosólziele angielskie tłuczone w mozdzierzu grubo 3 g na kgkolendra mielona 3 g na kgpieprz 2g na kggałka muszkatołowa sporoliść laurowy drobno łamany 3g na kgczosnek świeży tarty 8g na kg Jak robiłem 3 kg schabu pokroiłem w kostkę 2x2 centymetra 3kg łopatki pokroiłem tak samo1kg schabu zmieliłem na sitku n 81 kg łopatki zmieliłem na sitku nr 82 kg boczku zmieliłem na sitku nr 31 kg słoninki pokroiłem w drobną kostkęPeklowanie 48h na sucho Wszystkie składniki mieszamy dodając zimnej wody,tak długo wyrabiamy farsz aż się nam wszystko ładnie zwiąże,następnie pakujemy w osłonki białkowe 45mm lub w jelita naturalne 38 mm,Osadzamy koło 8h w temperaturze pokojowej,następnie wędzimy 2 razy po 5 godzin w temperaturze 50/55 stopni,Ostatnie 30 minut lekkie podpiekanie do 80 stopniSuszymy koło 10 dni Tak wyszło jak widać fajny smak Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu TapatalkaBrak słów. Wszystko na 100%. Jest gdzieś przepis na tą kowalówkę czy to twój oryginał? No tak sobie pokombinowałem sam???? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-467029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1115 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Go raibh maith agat! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-467054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1116 Opublikowano 8 Stycznia 2016 A parówy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-467070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1117 Opublikowano 8 Stycznia 2016 A parówy ;-)Parówy z przepisu Beiota;) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-467150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1118 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Morfeusz a już się bałem że ci noże pokradli bo zacząłeś wstawiać zdjęcia bez "wizytówki" Ale kiełbasa kowala uspokoiła mnie.Co do wyrobów - wielki szacun :clap: Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-467156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1119 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Kielbasa kowala to nie zarty Ochote mi zrobiles na parowki, wygladaja smakowicie Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-467191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1120 Opublikowano 11 Stycznia 2016 takie lastriko wyszło z galaretką Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka wieprzowinka z wołowinką Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-467932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1121 Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) A przepis na to lastriko będzie. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez jac007 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-467952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1122 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Przepis na LastrikoPrzysmak z praski Składniki 0.5 kg karkóweczkiO.5 kg chudego boczkuMieszanka peklująca Mięsko peklujemy na sucho 48 hKarkóweczkę kroimi w duże plastryBoczek kroimy w paski 2x2 centymetra i w paskiPakujemy w praskę ładnie układamy aby dla oka też cieszyło????Parzymy w temper 75/80 stopni 120 minutChłodzimy i wstawiamy do lodówki na noc Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu TapatalkaA przepis na to lastriko będzie.Zapodano;) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-468062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1123 Opublikowano 12 Stycznia 2016 pasztecik podwędzany jest cool;) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-468090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1124 Opublikowano 12 Stycznia 2016 no i slinotok ,normalnie ..musze przejzec zamrazalke bo jeszcze ze swiat sie uchowal kawalek pasztetu ..taki podwedzany musi byc rewelka ,nigdy nie jadlam.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-468099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1125 Opublikowano 12 Stycznia 2016 boczuś parzony tqk na szybko???? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/45/#findComment-468151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.