morfeusz300 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Dzisiejsze wypieki parę drożdżówek jeszcze cieplutkie;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Gratuluję same pyszności . Mam pytanko , kiełbasa krucha którą robiłeś to kiełbasa Halusi czy coś zmieniałeś i jest to inna wersja ? Pozdrawiam kliknięte z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Kiełbaska krucha to mojego autorstwa;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 8 Stycznia 2014 parę drożdżówek jeszcze cieplutkie;)) Niewiele do mnie przemawia, ale cieplutkie drożdżówki z słodkim nadzieniem zawsze. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 8 Stycznia 2014 parę drożdżówek jeszcze cieplutkie;)) Niewiele do mnie przemawia.No faktycznie trochę lipnie wyszło:(Drożdżówki z nadzieniem z czarnej porzeczki i niewielkie kawałki orzecha włoskiego,ciasto takie jak na słodką chałkę albo strucle,chyba lepiej;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 8 Stycznia 2014 .No faktycznie trochę lipnie wyszło:(Drożdżówki z nadzieniem z czarnej porzeczki i niewielkie kawałki orzecha włoskiego,ciasto takie jak na słodką chałkę albo strucle,chyba lepiej;)) Morfeusz nie wyszły lipne, tylko zdominował je dodatek czarnych porzeczek... następnym razem spróbuj dodać jasne owoce. Jak na pierwszy raz i tak wyglądają super. Praktyka czyni mistrza. Niewiele do mnie przemawia, ale cieplutkie drożdżówki z słodkim nadzieniem zawsze Mam to samo ... Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Kiełbaska krucha to mojego autorstwa;))To może przybliż nam swoją recepturę bo bardzo do mnie przemówiły zdjęcia . Proszę kliknięte z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Ja w podawaniu receptur to za dobry wcale nie jestem ale napiszę tak jak robiłem i z czego W skład mojej kruchej kiełbaski wchodzi 15 kg Boczku,10 kg Karczku, 8 kg Polędwicy + ponad kilogram skórki pozyskanej z polędwicy.Przyprawy to peklosól i sól 50/50 17gr na kilogram, pieprz czarny ubijany w mozdzierzu ,majeranek,czosnek.Skórki z Polędwicy zmielone zostały na najmniejszym sitku,10 kg Boczku zmieliłem na najmniejszym sitku,5 kg Boczku zmieliłem na średnim,5 kg Karczku zmieliłem na średnim sitku,4 kg Polędwicy zmieliłem na średnim sitku,Całom resztę mięsa potraktowałem Szarpakiem.Całośc wymieszana,odstawiona na 24 godziny do lodówki,następnie napełnianie osłonek i 12 godzinne osadzanie.Wędzenie to już jak każdy potrafi najlepiej Dobra w smaku elegancka w przekroju lepiej nie umiem :D Ale zawsze można zrobic lepiej... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 9 Stycznia 2014 kilogram skórki pozyskanej z polędwicy O co chodzi z tą skórką? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Już tłumacze kupując polędwicę w całości to znaczy jest to taka cała pręga ze skórą nie wiem jak się to zwie nie jestem rzeźnikiem;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Morfeusz masz mizdre na mysli ?Tutaj El Gregor ladnie pokazal, to o czym mowie https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kielbasa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page-94 Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 9 Stycznia 2014 To jeszcze nie to,za nie długo wybieram się do hurtowni mięsa,zrobię fotkę i wrzucę wtedy będzie widać Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas_gosport Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Chodzi mu o tzw brytyjski bekon, czyli schab z ogonkiem lub coś podobnego do pork chops, tylko w całości Edytowane 9 Stycznia 2014 przez tomas_gosport Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8546-moja-pierwsza-wedzarnia-by-tomas-gosport/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 9 Stycznia 2014 O to właśnie chodzi pork chops;))jest to w całości;)))w sklepach są pocięte na grubsze plastry,ja kupuje w całości i jest na nim sporo skórki.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Gorącej wody lub wywaru nie dodawałeś ? kliknięte z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Gorącej wody lub wywaru nie dodawałeś ? kliknięte z telefonu Tak tylko wodę ale nie wiele aby dobrze kleiło Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dawno nic nie wyrabiałem ale oglądając na forum poczynania mistrzów co do pasztetów strasznie się mi za chciało No i dzisiaj wyszły opowieści dziwnej ale jakże smacznej treści....zrobiłem Pasztet Domowy i powiem że to jest nie możliwe jakie to może byc WYBORNE ;) Jeden na gładko a drugi z pokrojonymi w kostkę sercami wieprzowymi Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocasch Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Morfi ładnie sobie dogadzasz... Całokształt zasługuje na wielki szacun! Edytowane 18 Stycznia 2014 przez woocasch Cytuj http://www.opti-max.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Serki i makrela wyjęta z wędzarni jutro rano posmakujemy???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Serki i makrela Ja jeszcze kiełbaski widzę , w dodatku pieczone Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 19 Stycznia 2014 A w między czasie swojski makaronik do niedzielnego rosołku???? Kiełbaski to franfuterki ze świąt,nie wiem jakim cudem zostały we wędzarni ale tak się stałoi w ramach eksperymentu podwędziłem je z lekka jutro posmakujemy co z tego wyszło Serki i makrela wyjęta z wędzarni jutro rano posmakujemy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Morfeusz widze ze robisz wiele pysznosci i narobiles mi smaku na drozdzowke, tak ze bede musiala ja zrobic, pozdrawiam serdecznie Eli. :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Dzisiejszy wieczorny chlebek i bułeczki z mąki pełno ziarnistej,jeszcze cieplutkie;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Dzisiejszy wieczorny chlebek i bułeczki z mąki pełno ziarnistej,jeszcze cieplutkie;)) LAdnie wyszly wiepieki drozdzowe Morfeusz ? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Tak dokładnie drożdżowe ciasto;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.