JaGra Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 21 Września 2014 Dzięki Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-372000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 21 Września 2014 Chlebki na kolacyjkę http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/21/e32f3eec06caf4fb0c8767d6ca562cc0.jpg se dychają... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-372001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 21 Września 2014 Arkadiusz jeszcze serki i jesteś samowystarczalny Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-372003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 21 Września 2014 Arkadiusz jeszcze serki i jesteś samowystarczalny Jacku kurde mol jakoś się zabrać za nie nie mogę :/ aleeee;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-372004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 21 Września 2014 smakowite te Twoje chlebki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-372036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 27 Września 2014 No więc miało być chorizo ale jeszcze daleko do tego:/chyba brak odpowiedniej papryki nie ma takiego kwaskowatego posmaku ale smakuje dobrze;)ponad miesiąc się suszyła i jest to Suszona piwkowa;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/27/5320d517b326a042b9d12a92e3cc4cd3.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 27 Września 2014 To jest poprostu bombastysz !!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 27 Września 2014 Jak ma mieć kwaskowy posmak to musu dojrzewać jak Bozia przykazała a farsz musi mieć jakiś zaczątek dobrej fermantacji więc albo dasz kultury startowe do farszu albo np maślankę czy dobry żywy jogurt i cukier Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 27 Września 2014 Achaaa takie buty!!!kurde mol tego nie wiedziałem dzięki roger następnym razem dodam;)dzięki za oświecenie... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 27 Września 2014 Robiłem ostatnio kiełbasę ala polska dodałem trochę cukru, zostawiłem dwa pętka w cieple na 3-4 dni kiełbasa złapała kwaskawy posmak jak palcówka, teraz dojrzewa w lodowie zamknięte próżniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 27 Września 2014 Robiłem ostatnio kiełbasę ala polska dodałem trochę cukru, zostawiłem dwa pętka w cieple na 3-4 dni kiełbasa złapała kwaskawy posmak jak palcówka, teraz dojrzewa w lodowie zamknięte próżniowo. Tak zrobię) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 27 Września 2014 Morfeusz ..same pysznosci, az slinka leci :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 27 Września 2014 Morfi ty lepiej zrób troszkę inaczej bo u Ciebie sam cukier mie załatwi sprawy ... to nie Podlasie Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 27 Września 2014 Morfi ty lepiej zrób troszkę inaczej bo u Ciebie sam cukier mie załatwi sprawy ... to nie Podlasie Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4Ok;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 27 Września 2014 Zapekluj mięsko przez 7dni, dodając przynajmniej 26g/kg peklosoli i sporą garstkę cukru a otrzymasz pH (oczywiście po pewnym czasie) co najmniej "5"nawet jak będziesz robił na Grenlandii . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) No więc miało być chorizo ale jeszcze daleko do tego:/chyba brak odpowiedniej papryki nie ma takiego kwaskowatego posmaku ale smakuje dobrze;)ponad miesiąc się suszyła i jest to Suszona piwkowa;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/27/5320d517b326a042b9d12a92e3cc4cd3.jpga to chorizo ode mnie - udało Ci się? zjadłeś? smakowało? jak będziesz chciał to Ci kupię kultury bakterii w Łomży Edytowane 27 Września 2014 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 27 Września 2014 Sylwek pierwsza klasa, właśnie dla tego mam porównanie że z moim coś nie tegeś!!będziemy gadać co i jak;)Zapekluj mięsko przez 7dni, dodając przynajmniej 26g/kg peklosoli i sporą garstkę cukru a otrzymasz pH (oczywiście po pewnym czasie) co najmniej "5"nawet jak będziesz robił na Grenlandii .Będziemy próbować PePe;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 27 Września 2014 Ja ostatnio do Gąsiorowa wziąłem to chorizo co Tobie wysyłałem 2 kawałki wziąłem. I nawet kawałka nie spróbowałem - tak się rozeszło.Jak będziesz chciał to Ci i Pimenton w Polsce zamówię to będziesz miał praktycznie wszystko (bo chyba jelita wiankowe to u siebie dostaniesz?). Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 27 Września 2014 Tak jelita mam a paprykę poproszę Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 28 Września 2014 Ja ostatnio do Gąsiorowa wziąłem to chorizo co Tobie wysyłałem 2 kawałki wziąłem. I nawet kawałka nie spróbowałem Ja też Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-373842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 4 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 4 Października 2014 Może z innej beczki ale moje;)Naszła mnie ochota na coś hot,wieprzowina,papryka czerwona,zielona,żółta,2 cebule 1kg ziemniaków pokrojonych w kostkę,czosnek,swojska kiełbasa boczek podsmażane z cebulką i czosnkiem,do tego pieczarki,marchew w talarki,młoda cukinia,przyprawy raczej na fest ostro,śmietanka 36%do zagęszczenia i jest /Garnek Drwala;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/04/d6ab1928e1785e495a2bdbd5025539e3.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/04/1f82b230abb3189370f69e2b0f9d02b0.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/04/e1c1adecc2c5b25f708956bc3aeb8189.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/04/6c35121a4096173df00b3a0b461b9895.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-375156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 4 Października 2014 Garnek Drwala Rób drugi ,jadę do Ciebie Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-375166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 4 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 4 Października 2014 Jaca ty wiesz ile ja tego zrobiłem!!!masakraa bez opamiętania dowejcie mi mięso i gornek a ja robię) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-375168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 5 Października 2014 morfeusz300 robiłeś w kociolku nad ogniskiem?, pychotka pewnie jest, ja podobny robiłem tak późną jesienią z ogniska smakowało też sąsiadom. Ekstra przepis Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-375206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 5 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 5 Października 2014 Niestety nie nad ogniskiem szukam takiego kociołka ale jakoś nic godnego uwagi niema;/a smakuje pysznie,pozdrawiam... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/21/#findComment-375237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.