electra Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 2 Grudnia 2013 normalnie pieknie to wyglada !! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Roma to chyba zaczyna mi być Cię żal - jak tak Ci wyszło to wdepnęłaś po uszy i już nie odpuścisz wędzonką a j za chwilkę wędliny wejdą na tapetę i sklepy mięsne nie będą miały z Ciebie pociechy.Elegancja - to teraz fotki z przekroju i opis smakowo- zapachowy Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Roma czy mi się wydaje czy na ostatnim zdjęciu widać , że skropliła Ci się woda na polędwicach ??? Kolor ładny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Gratulacje Roma,piekny wyglad twoich wedzonek , a jak w smaku? :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) electro-dziękuję Artur Dor-mnie też się wydaje,że chyba wpadłam Już dzisiaj dotarł szynkowar, jutro po zakupy i do roboty.Obiecałam sobie,że do wiosny nie kupię żadnej wędliny ze sklepu.Mam nadzieję,że dotrzymam słowa.Zapach-pierwsza klasa a smak? niebo w gębie. Bardzo proszę pierwszy przekrój-Polędwica wędzona surowa ( w solance 5 dób ,wędzona 4 godziny w temp 55-60 stopni)Adek-wydaje mi się,że to chyba tak światło padało na ten kawałek ale pewna nie jestem.eli55-dziękuję w smaku jest bardzo dobra.Teraz jeszcze dwie się pieką a dwie jeszcze będę parzyła. Edytowane 2 Grudnia 2013 przez Roma Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 2 Grudnia 2013 No i pierwsze koty za płoty Ciekawa jestem , która wersja polędwicy będzie Ci smakować najbardziej a tak w ogóle to Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 2 Grudnia 2013 kolorek wędzonki ładniutki - znaczyło by się, że nauka nie poszła w las i osuszanie pierwsza klasa jeszcze raz :clap: Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Na przyszłość jak będziesz chciała mieć polędwicę łososiowa, to podwędź ją zimnym, ewentualnie ciepłym dymem, wyjdzie najlepsza z polędwic.Usuń tylko mizdrę i warkocz. Ja przynajmniej tak robię.Kolor wędzonek jest ok, oby tak dalej. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 2 Grudnia 2013 no i teraz na przekroju widać ( ostatnia fotka ) gdzie jest mizdra i warkocz wszystko co jest na tą białą kreską a chleb ziomalko piekłaś sama ?? Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zapach-pierwsza klasa a smak? niebo w gębie. No i super . Kolorek też niczego sobie . :clap: Bardzo szybko się uczysz Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Kora brawo,tylko tak dalej Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 2 Grudnia 2013 chudziak-jestem przekonana,że wszystkie bo moje Arur Dor-gdybyś Ty widział ile ja nocy spędziłam na Forum w końcu wszystko zaczęło mi się mieszać ale przy takim wsparciu nie mogło być inaczej.Biotit-do wczoraj nie miałam pojęcia co to mizdra i warkocz.Dzisiaj już wiem i kolejnym razem to zrobię.Duchu a jak myślisz? kupny czy swojski?Andrzej,Kostek-dziękuję Wam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Nic dodać nic ująć ślina człowieka zalewa jak patrzy na Twoje wyroby :tongue: . Gratuluję :clap: :clap: Adek-wydaje mi się,że to chyba tak światło padało na ten kawałek Raczej na pewno :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Muszę się przyznać,że trochę mokre było o po godzinie użyłam ręcznika jednorazowego Nie udała mi się pierwsza faza (osuszanie w kabinie) ale już wiem gdzie popełniłam błąd.Teraz lecę parzyć kolejne 2 sztuki edit:Mam pytanie-parzymy pod przykryciem,czy bez? Edytowane 2 Grudnia 2013 przez Roma Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 2 Grudnia 2013 sądzę że swojski Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Bingo ale nie na zakwasie a jedynie na drożdżachPowtórzę pytanie bo nowa strona.Polędwicę parzymy pod przykryciem? Edytowane 2 Grudnia 2013 przez Roma Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Mam pytanie-parzymy pod przykryciem,czy bez? A to obojętne ważna jest temperatura wody i oby wsio było zakryte Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Ja osobiście parzę polędwicę w 75-80 oC do 58 oC w środku bo po wyciągnięciu i tak zawsze jeszcze trochę temperatura podskoczy wewnątrz . Wydaje mi się , że jak ją wyciągam tak z 2oC przed osiągnięciem 60oC to jest bardziej soczysta ale to moje mogą być tylko takie wrażenia nie mniej tego się trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Wielkie brawa Po raz kolejny potwierdza się że kluczem do sukcesu jest czytanie i jeszcze raz czytanie forum Roma piszesz że do wiosny nie kupisz wędlin a ja myślę że ty już sklepowych jeść nie będziesz chciała Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Roma... świetnie sobie poradziłaś.... wędzonki wyglądają ładnie i teraz już powinno iść z górki czego Ci bardzo życzę Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Piękne wędzonki aż ślinka cieknie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Adek-wyjęłam z wody jak temperatura w środku polędwicy miała 59 stopni.renesi- obyś miała rację.Muszę przyznać,że pochwały ze strony profesjonalistów bardzo podnoszą samoocenę Halusia-choćbym stanęła na głowie to nie jestem w stanie doścignąć takich profesjonalistów jak Wy a wiem co mówię bo już czytało się to i owo.morfeuszu-dzięki a uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 3 Grudnia 2013 I ja gratuluję pierwszych udanych ,smacznych,swojskich wędzonek. Bakcyl załapany,to juz o innych wędlinach, jak swoje nie ma mowy Pozdrawiam serdecznie Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Halusia-choćbym stanęła na głowie to nie jestem w stanie doścignąć takich profesjonalistów jak Wy a wiem co mówię bo już czytało się to i owo. Kochana... spokojnie... pewnie jeszcze Nas przeskoczysz , póki co dajesz radę Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.