Skocz do zawartości

Moje pierwsze przygotowania do wędzenia!


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 148
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Roma to chyba zaczyna mi być Cię żal - jak tak Ci wyszło to wdepnęłaś po uszy i już nie odpuścisz wędzonką a j za chwilkę wędliny wejdą na tapetę i sklepy mięsne nie będą miały z Ciebie pociechy.

Elegancja - to teraz fotki z przekroju i opis smakowo- zapachowy

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317900
Udostępnij na innych stronach

electro-dziękuję :)

Artur Dor-mnie też się wydaje,że chyba wpadłam  :tongue: Już dzisiaj dotarł szynkowar, jutro po zakupy i do roboty.Obiecałam sobie,że do wiosny nie kupię żadnej wędliny ze sklepu.Mam nadzieję,że dotrzymam słowa.

Zapach-pierwsza klasa a smak? niebo w gębie.

post-60046-0-59591600-1386014679_thumb.jpg

post-60046-0-17196000-1386014716_thumb.jpg

 

Bardzo proszę pierwszy przekrój-Polędwica wędzona surowa ( w solance 5 dób ,wędzona 4 godziny w temp 55-60 stopni)

post-60046-0-63882600-1386014905_thumb.jpg

Adek-wydaje mi się,że to chyba tak światło padało na ten kawałek ale pewna nie jestem.

eli55-dziękuję w smaku jest bardzo dobra.Teraz jeszcze dwie się pieką a dwie jeszcze będę parzyła.

Edytowane przez Roma
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317978
Udostępnij na innych stronach

No i pierwsze koty za płoty :D 

Ciekawa jestem , która wersja polędwicy będzie Ci smakować najbardziej a tak w ogóle to :clap:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317983
Udostępnij na innych stronach

kolorek wędzonki ładniutki - znaczyło by się, że nauka nie poszła w las i osuszanie pierwsza klasa :)  jeszcze raz :clap: :clap:

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317984
Udostępnij na innych stronach

Na przyszłość jak będziesz chciała mieć polędwicę łososiowa, to podwędź ją zimnym, ewentualnie ciepłym dymem, wyjdzie najlepsza z polędwic.

Usuń tylko mizdrę i warkocz. Ja przynajmniej tak robię.

Kolor wędzonek jest ok, oby tak dalej.

:cool:

Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317987
Udostępnij na innych stronach

no i teraz na przekroju widać ( ostatnia fotka ) gdzie jest mizdra i warkocz :) wszystko co jest na tą białą kreską :)  a chleb ziomalko piekłaś sama ??

Da Bóg dzień ,da i radę.

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317988
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zapach-pierwsza klasa a smak? niebo w gębie.

 

 

 No i super .  Kolorek też niczego sobie .   :clap: :clap:    Bardzo szybko się uczysz :)

 

  Gorąco pozdrawiam 

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317989
Udostępnij na innych stronach

Kora brawo,tylko tak dalej :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-317991
Udostępnij na innych stronach

chudziak-jestem przekonana,że wszystkie bo moje :yes:

 Arur Dor-gdybyś Ty widział ile ja nocy spędziłam na Forum :w00t: w końcu wszystko zaczęło mi się mieszać ale przy takim wsparciu nie mogło być inaczej.

Biotit-do wczoraj nie miałam pojęcia co to mizdra i warkocz.Dzisiaj już wiem i kolejnym razem to zrobię.

Duchu a jak myślisz? kupny czy swojski?

Andrzej,Kostek-dziękuję Wam :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318001
Udostępnij na innych stronach

Nic dodać nic ująć ślina człowieka zalewa jak patrzy na Twoje wyroby :tongue: :tongue: . Gratuluję :clap: :clap: :clap: :clap:

 

 

 

Adek-wydaje mi się,że to chyba tak światło padało na ten kawałek

 

Raczej na pewno  :):clap: :clap: :clap:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318002
Udostępnij na innych stronach

Muszę się przyznać,że trochę mokre było o po godzinie użyłam ręcznika jednorazowego  :blush: Nie udała mi się pierwsza faza (osuszanie w kabinie) ale już wiem gdzie popełniłam błąd.

Teraz lecę parzyć kolejne 2 sztuki :)

edit:

Mam pytanie-parzymy pod przykryciem,czy bez?

Edytowane przez Roma
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318005
Udostępnij na innych stronach

Bingo :D ale nie na zakwasie a jedynie na drożdżach

Powtórzę pytanie bo nowa strona.

Polędwicę parzymy pod przykryciem?

Edytowane przez Roma
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318013
Udostępnij na innych stronach

Ja osobiście parzę polędwicę w 75-80 oC  do 58 oC w środku bo po wyciągnięciu i tak zawsze jeszcze trochę temperatura podskoczy wewnątrz . Wydaje mi się , że jak ją wyciągam tak z 2oC przed osiągnięciem 60oC to jest bardziej soczysta ale to moje mogą być tylko takie wrażenia nie mniej tego się trzymam :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318025
Udostępnij na innych stronach

Wielkie brawa Po raz kolejny potwierdza się że kluczem do sukcesu jest czytanie i jeszcze raz czytanie forum Roma piszesz że do wiosny nie kupisz wędlin a ja myślę że ty już sklepowych jeść nie będziesz chciała

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318030
Udostępnij na innych stronach

Roma... świetnie sobie poradziłaś.... :clap:  wędzonki wyglądają ładnie i teraz już powinno iść z górki czego Ci bardzo życzę  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318033
Udostępnij na innych stronach

Piękne wędzonki aż ślinka cieknie ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318045
Udostępnij na innych stronach

Adek-wyjęłam z wody jak temperatura  w środku polędwicy miała 59 stopni.

renesi- obyś miała rację.Muszę przyznać,że pochwały ze strony profesjonalistów bardzo podnoszą samoocenę :D

Halusia-choćbym stanęła na głowie to nie jestem w stanie doścignąć takich profesjonalistów jak Wy a wiem co mówię bo już czytało się to i owo.

morfeuszu-dzięki a uznanie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318054
Udostępnij na innych stronach

I ja gratuluję pierwszych udanych ,smacznych,swojskich wędzonek. Bakcyl załapany,to juz o innych wędlinach, jak swoje nie ma mowy :)

Pozdrawiam  serdecznie :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318064
Udostępnij na innych stronach

 

 

Halusia-choćbym stanęła na głowie to nie jestem w stanie doścignąć takich profesjonalistów jak Wy a wiem co mówię bo już czytało się to i owo.
 

 

Kochana... spokojnie... pewnie jeszcze Nas przeskoczysz , póki co dajesz radę  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8943-moje-pierwsze-przygotowania-do-w%C4%99dzenia/page/2/#findComment-318099
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.