Kruszynka Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 1 Października 2014 młodsza częśc rodziny stwierdziła że czas się zachąć odchudzać tylko z czego. Znam ten ból a wędlinki jak malowane Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-374588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 1 Października 2014 Andrzej bardzo apetycznie wygląda ta polędwica, ślinka leci . Pozdrawiam. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-374631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 1 Października 2014 Dzisiaj wędzenie schabik z pierwszej strony jak i baleronik, Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-374642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 1 Października 2014 Pysznie ) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-374647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 1 Października 2014 młodsza częśc rodziny stwierdziła że czas się zachąć odchudzać tylko z czego. Nie wiesz z czego ... z kości na ości Wyrobów gratuluję Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-374665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 1 Października 2014 Polędwica pierwyj sort. Pieczona czy parzona? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-374666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 2 Października 2014 Michał polędwica ani nie parzona i nie pieczona taką chciałem jaka jest, dzisiaj rozkroiłem baleronik, rodzina oczywiście Marysia bo dziecka jadą na ości pochwaliła. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-374696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 2 Października 2014 dzisiaj rozkroiłem baleronik, rodzina oczywiście Marysia bo dziecka jadą na ości pochwaliła. Ja też chwalę . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-374703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 5 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) Wczoraj przybyły dwa leszcze razem po obraniu z ości 2,5 kg, więc przepis znalazłem co go @halusia@ podała i dzisiaj już w słoikach czekają na pasteryzację. Edytowane 5 Października 2014 przez animus Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-375213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 13 Października 2014 Kupiłem łosisia i pewnie ostatni raz bez skóry, gdy zdejmowałem niestety lekko się rozpadł ale najmłodsi wniebowzięci do nareszcie na ciepło i bez mięsa - świńskiego. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-376704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 15 Października 2014 Dostałem przepis od znajomej na tatar z łososia wedzonego na zimno, no i jest, rodzinka twierdzi że ok, czekam na wędzone boczki i baleroniki bo po tamych nic nie pozostało, teraz stygną po parzeniu Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 15 Października 2014 Spróbuj kiedyś tatara z łososia surowego Delicje... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 15 Października 2014 Będzi łosoś to i będzie próba, dzieki Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 15 Października 2014 animus wyroby pierwsz klasa ,a mozna poprosic o przepis na tego tatara z lososia? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 15 Października 2014 Mój jest prosty. Płat surowego łososia zanurzamy na 24h w maggi (wiem, wiem, zaraz coponiektórzy mnie rzucą lwom na pożarcie ). Po 24h wyjąć, odsączyć i łososia najlepiej zeskrobać ostrym nożem albo pociąć na jak najmniejsze kawałeczki. Mielony wychodzi kiepski, siekany o niebo lepiej. Potem tradycyjnie, żółtko, ogóreczki, cebulka, może jakieś grzybki czy kapary. Oczywiście już niczym poza ewentualnie pieprzem nie przyprawiać. Mój ulubieniec Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 15 Października 2014 Proponuję surowy płat i do tego koniecznie świeży ogórek pokrojony w kostkę + dodatki jak wyżej, ale ogórek koniecznie. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 15 Października 2014 Tusiaczek magii do tatara musi być. A tej magii to ile dajesz? Tylko skrapiasz czy ma w niej pływać? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 15 Października 2014 Wkładam łososia do pudełka i zalewam. Ma być przykryty. Potem na sitko i dokładnie odsączyć. Coś jak peklowanie Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 15 Października 2014 Płat surowego łososia zanurzamy na 24h w maggi Surowy mi osobiście doopy nie urywa ale to co proponujesz to inna inszość, już nie jest surowy surowy, tylko surowy zamarynowany . Pewnie lepszy zdecydowanie.Natomiast to kolega animus miał chyba podać przepis. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 15 Października 2014 Natomiast to kolega animus miał chyba podać przepis. No to będą dwa w jednym Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 15 Października 2014 Się zgadza będą dwa w jednym. Z racji tego że nie mam sprzętu do wędzenia na zimno kupiłem gotowy płat około 0,5 kg, pocięty na bardzo małe kosteczki, 2 ogórki kiszone rownież w kosteczkę, 1 wieksza cebula w kosteczkę, szczypiorek, 3 łyżki kaparów, 2-3 lyzki musztary (jak kto woli ja lubię ostre), oliwa jedna łyżka pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszać i gotowe. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) Panowie, uważam skromnie, że jeśli mowa o tatarze, to tylko z surowego. Polędwiczka, łosoś. Jeśli z wędzonej, z wędzonego, to to już jest niestety sałatka.Tatar jest nazwą trochę uproszczoną, bo jest to w zasadzie befstyk tatarski z wołowiny surowej. Beef. /steak tartare/.Podobne danie można przyżądzić z łososia surowego. Potocznie wląśnie tatar z łososia.Taka mała dygresja. Edytowane 15 Października 2014 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 15 Października 2014 Dobry jest też taki tatarek ze świeżego młodego dorsza Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 15 Października 2014 Płat surowego łososia zanurzamy na 24h w maggi O, tak jeszcze nie robiłem, muszę spróbować. A tatara z surowego łososia uwielbiam. A i proponuję spróbować tatara z troci, jak dla mnie bomba. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 16 Października 2014 a ja proponuje zrobic tatara z lososia surowego i wedzonego, 50/50 do tego corniszonki ,cebulka czerwona, troche szczypiorku, kapary musztarda dijon, sol, pieprz do smaku i kilka kropel soku z cytryny Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/4/#findComment-377199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.