Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pychota????????

 

Niech dym będzie z nami..

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-359494
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 790
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 2 miesiące temu...

 Wczoraj upieklam chlebek z nowego przepisu piekarza wloskiego, siedzial w lodowce 20 godz , 8 w brytfance i po upieczeniu tak wyglada,

w miedzy czasie upieklam tez szarlotke na zyczenie mojego ziecia , chlebek jest jeszcze goracy tak ze z przekrojem musze poczekac do jutra :)post-60407-0-70095700-1410192467_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369755
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wczoraj upieklam chlebek z nowego przepisu piekarza wloskiego, siedzial w lodowce 20 godz , 8 w brytfance i po upieczeniu tak wyglada, w miedzy czasie upieklam tez szarlotke na zyczenie mojego ziecia , chlebek jest jeszcze goracy tak ze z przekrojem musze poczekac do jutra

Eli .. na przekrój chlebka to mogę poczekać do jutra, ale szarlotkę to już poproszę dzisiaj, bo lubię jak jest jeszcze gorąca :tongue: piękna ''wycinanka'' na tym cieście :thumbsup:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369759
Udostępnij na innych stronach

na ta szarlotke to i ja sie wpraszam ,to jedno z moich ulubionych ciast wzorek piekny .ja pieklam szarlotke z budyniem na probe smakowa i znikla szybciej niz myslalam ,trzeba powtorke zrobic :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369780
Udostępnij na innych stronach

w miedzy czasie upieklam tez szarlotke 

A ten szlaczek gotowy kupiłaś?  ;)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369844
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj upieklam chlebek z nowego przepisu piekarza wloskiego, siedzial w lodowce 20 godz

 

Piekarz :D

Eli chlebki i szarlotka super :clap:

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370213
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wczoraj upieklam chlebek z nowego przepisu piekarza wloskiego, siedzial w lodowce 20 godz , 8 w brytfance i po upieczeniu tak wyglada,
 

 No to teraz bardzo prosze o rozwiniecie tematu razem z e zdjeciem przekroju  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370250
Udostępnij na innych stronach

Aniu tak wyglada moj chlebek w przekroju , a tak szarlotkapost-60407-0-71404600-1410410663_thumb.jpgpost-60407-0-24902100-1410410701_thumb.jpg

 

a tutaj podaje przepis na chlebek

 

700g wody

500g maki razowej

500g maki650

300g zakwasu

15 g soli

przyprawy dowolne , ja dodalam slonecznika

 

odswierzyc zakwas przynajmnie przez 4 godz  , niech juz dobrze pracuje , nastepnie  odjasc szklanke wody i rozpuscic w niej sol , w pozostalej ilosci wody rozrobic zakwas , dodac maki i na koncu szklanke wody z rozrobiona sola,

dobrze wyrobic , wysmarowac pojemnik olejem do ktorego wlozymy ciasto  ,posmarowac tez na wierzchu , przykryc  dobrze folia

i wstawic do lodowki na 18-24, ja po 20 godz wyjelam ciasto z lodowki ,podzielilam na 2 foremki , ale mozna i bez, tutaj wazne jest skladanie tego ciasta( Aniu wpisz w  googla -Pane casareccio di Bonci - ricetta passo  per passo) tam jest pokazane  skladanie tego ciasta. Po wlozeniu ciasta do foremek wlozylam do piecyka (zimnego ) i zostawilam do wyrosniecia , piecyk wlaczylam dopiero o 16 i pieklam chebek przez 45 min ( mam nowa kuchnie i jeszcze nie znam dobrze piecyka , bo z jednej strony mi sie troche przypalil) Chlebek  jest dobry w smaku i na pewno bede go czesto piekla ,tylko nie wiem co do niego dodac zeby ciasto bylo ciemniejsze?, pozdrawiam serdecznie i zycze smacznego. :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370272
Udostępnij na innych stronach

Eli czy masz na mysli zwijaie go / Bo jak widze po ksztalcie to mi tak wyglada( przekroj chleba duzo mowi  :D )

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370283
Udostępnij na innych stronach

Tak zwijanie , ale zobacz jak on to robi , bo mnie jak tlumaczyla kolezanka to nie bardzo rozumialam o co jej chodzi , wszystko bylo jasne jak zobaczylam na tej stronie :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370285
Udostępnij na innych stronach

Eliwlasnie o takim zwijaniu mowilam. Widzialam to w programie z piekarni wloskiej.

 Ale z tego blogu ciekawy jest przepis na  dzem z zielonych pomidorow. :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370300
Udostępnij na innych stronach

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370479
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam Eli, nie zrozumialam wpisu Twojego.  :facepalm:

A ja przepis bede robic latem, dziekuje mimo wszystko Eli i Tobie Roger  rowniez

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370624
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Z trzema wnuczkami nie mam za wiele czasu , ale w sobote mam wolny dzien od nich to zabieram sie za wypieki,

upieklam nowe chlebki z przepisow jakie znalazlam w necie (lubie probowac nowe przepisy),powiem ze chlebki sie udaly

i wyszly bardzo smaczne , te 2 pierwsze to upieklam nawet bez foremek , ten wiekszy wkozylam  do kamiennego garnka,

trzymalam go przez jakies pol godz , nastepnie wyjelam i dopieklam  bez, jeszcze do tego upieklam z podanego przepisu Snikersa,

buleczki do przedszkola dla mojego wnusia.post-60407-0-87437500-1413352523_thumb.jpgpost-60407-0-92528500-1413352564_thumb.jpgpost-60407-0-52267200-1413352604_thumb.jpgpost-60407-0-92567800-1413352686_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377049
Udostępnij na innych stronach

 

 

, jeszcze do tego upieklam z podanego przepisu Snikersa,

Elu .. też piekłam te bułeczki i jak dla mnie są wyśmienite :) jak możesz w wolnej chwili (wiem, że jesteś bardzo zajętą Babcią ) :laugh: to podaj przepisy na te Twoje chlebki :)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377072
Udostępnij na innych stronach

Anus podaje Ci na ktorej stronie znalazlam te przepisy ,jeden jest na stronie, domowe wypieki -Chleb wiejski przepis  , ja do niego dodalam troche ziaren ze slonecznika, drugi przepis jest na stronie przepisnachleb.pl -Chleb zytni niemiecki , oba chlebki sa dobre , choc troche pracochlonne, ale robie je na noc i zdaze upiec zanim mi przyprowadza dzieci, a co do buleczek to masz racje , sa bardzo dobre, moj wnusio tez lubi razowe pieczywo :) ,

pozdrawiam i zycze smacznego :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377084
Udostępnij na innych stronach

Eli, wspaniale robisz pieczywo :clap:   Musze zaczac brac z ciebie przyklad i  chyba tez jakies buleczki upiec, bo ostatnio tylko chleb dziewczyna robie, leniwa sie zrobilam. :facepalm:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377136
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.