morfeusz300 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Pychota???????? Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-359494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Bardzo chetnie poczestuje Na którą mam być?http://www.sherv.net/cm/emoticons/eating/eating-cake.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-359499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Jak najszybciej ,bo zostalo juz nie duzo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-359505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 8 Września 2014 Wczoraj upieklam chlebek z nowego przepisu piekarza wloskiego, siedzial w lodowce 20 godz , 8 w brytfance i po upieczeniu tak wyglada,w miedzy czasie upieklam tez szarlotke na zyczenie mojego ziecia , chlebek jest jeszcze goracy tak ze z przekrojem musze poczekac do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 8 Września 2014 Wczoraj upieklam chlebek z nowego przepisu piekarza wloskiego, siedzial w lodowce 20 godz , 8 w brytfance i po upieczeniu tak wyglada, w miedzy czasie upieklam tez szarlotke na zyczenie mojego ziecia , chlebek jest jeszcze goracy tak ze z przekrojem musze poczekac do jutra Eli .. na przekrój chlebka to mogę poczekać do jutra, ale szarlotkę to już poproszę dzisiaj, bo lubię jak jest jeszcze gorąca piękna ''wycinanka'' na tym cieście Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 8 Września 2014 Anus zapraszam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 8 Września 2014 na ta szarlotke to i ja sie wpraszam ,to jedno z moich ulubionych ciast wzorek piekny .ja pieklam szarlotke z budyniem na probe smakowa i znikla szybciej niz myslalam ,trzeba powtorke zrobic Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 8 Września 2014 electra szarlotka jest taka duza ze starczy i dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 9 Września 2014 w miedzy czasie upieklam tez szarlotke A ten szlaczek gotowy kupiłaś? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 9 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 9 Września 2014 :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 10 Września 2014 (edytowane) Wczoraj upieklam chlebek z nowego przepisu piekarza wloskiego, siedzial w lodowce 20 godz Piekarz Eli chlebki i szarlotka super Edytowane 10 Września 2014 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 10 Września 2014 Wczoraj upieklam chlebek z nowego przepisu piekarza wloskiego, siedzial w lodowce 20 godz , 8 w brytfance i po upieczeniu tak wyglada, No to teraz bardzo prosze o rozwiniecie tematu razem z e zdjeciem przekroju Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 11 Września 2014 Aniu tak wyglada moj chlebek w przekroju , a tak szarlotka a tutaj podaje przepis na chlebek 700g wody500g maki razowej500g maki650300g zakwasu15 g soliprzyprawy dowolne , ja dodalam slonecznika odswierzyc zakwas przynajmnie przez 4 godz , niech juz dobrze pracuje , nastepnie odjasc szklanke wody i rozpuscic w niej sol , w pozostalej ilosci wody rozrobic zakwas , dodac maki i na koncu szklanke wody z rozrobiona sola,dobrze wyrobic , wysmarowac pojemnik olejem do ktorego wlozymy ciasto ,posmarowac tez na wierzchu , przykryc dobrze foliai wstawic do lodowki na 18-24, ja po 20 godz wyjelam ciasto z lodowki ,podzielilam na 2 foremki , ale mozna i bez, tutaj wazne jest skladanie tego ciasta( Aniu wpisz w googla -Pane casareccio di Bonci - ricetta passo per passo) tam jest pokazane skladanie tego ciasta. Po wlozeniu ciasta do foremek wlozylam do piecyka (zimnego ) i zostawilam do wyrosniecia , piecyk wlaczylam dopiero o 16 i pieklam chebek przez 45 min ( mam nowa kuchnie i jeszcze nie znam dobrze piecyka , bo z jednej strony mi sie troche przypalil) Chlebek jest dobry w smaku i na pewno bede go czesto piekla ,tylko nie wiem co do niego dodac zeby ciasto bylo ciemniejsze?, pozdrawiam serdecznie i zycze smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 11 Września 2014 Eli czy masz na mysli zwijaie go / Bo jak widze po ksztalcie to mi tak wyglada( przekroj chleba duzo mowi ) Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 11 Września 2014 Tak zwijanie , ale zobacz jak on to robi , bo mnie jak tlumaczyla kolezanka to nie bardzo rozumialam o co jej chodzi , wszystko bylo jasne jak zobaczylam na tej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 11 Września 2014 Eliwlasnie o takim zwijaniu mowilam. Widzialam to w programie z piekarni wloskiej. Ale z tego blogu ciekawy jest przepis na dzem z zielonych pomidorow. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 11 Września 2014 A ja go nie widzialam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 12 Września 2014 Tutaj masz:http://blog.giallozafferano.it/crisemaxincucina/marmellata-di-pomodori-verdi-ricetta-dolce/ Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 12 Września 2014 Dzieki roger , w tym roku juz nie da rady bo moje pomidory juz sa wszystkie czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 12 Września 2014 Przepraszam Eli, nie zrozumialam wpisu Twojego. A ja przepis bede robic latem, dziekuje mimo wszystko Eli i Tobie Roger rowniez Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 13 Września 2014 Nie ma za co Aniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 15 Października 2014 Z trzema wnuczkami nie mam za wiele czasu , ale w sobote mam wolny dzien od nich to zabieram sie za wypieki,upieklam nowe chlebki z przepisow jakie znalazlam w necie (lubie probowac nowe przepisy),powiem ze chlebki sie udalyi wyszly bardzo smaczne , te 2 pierwsze to upieklam nawet bez foremek , ten wiekszy wkozylam do kamiennego garnka,trzymalam go przez jakies pol godz , nastepnie wyjelam i dopieklam bez, jeszcze do tego upieklam z podanego przepisu Snikersa,buleczki do przedszkola dla mojego wnusia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 15 Października 2014 , jeszcze do tego upieklam z podanego przepisu Snikersa, Elu .. też piekłam te bułeczki i jak dla mnie są wyśmienite jak możesz w wolnej chwili (wiem, że jesteś bardzo zajętą Babcią ) to podaj przepisy na te Twoje chlebki Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 15 Października 2014 Anus podaje Ci na ktorej stronie znalazlam te przepisy ,jeden jest na stronie, domowe wypieki -Chleb wiejski przepis , ja do niego dodalam troche ziaren ze slonecznika, drugi przepis jest na stronie przepisnachleb.pl -Chleb zytni niemiecki , oba chlebki sa dobre , choc troche pracochlonne, ale robie je na noc i zdaze upiec zanim mi przyprowadza dzieci, a co do buleczek to masz racje , sa bardzo dobre, moj wnusio tez lubi razowe pieczywo ,pozdrawiam i zycze smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 15 Października 2014 Eli, wspaniale robisz pieczywo Musze zaczac brac z ciebie przyklad i chyba tez jakies buleczki upiec, bo ostatnio tylko chleb dziewczyna robie, leniwa sie zrobilam. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.