Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 Wczoraj upieklam chlebek z nowego przepisu piekarza wloskiego, siedzial w lodowce 20 godz , 8 w brytfance i po upieczeniu tak wyglada,

w miedzy czasie upieklam tez szarlotke na zyczenie mojego ziecia , chlebek jest jeszcze goracy tak ze z przekrojem musze poczekac do jutra :)post-60407-0-70095700-1410192467_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369755
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 784
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Wczoraj upieklam chlebek z nowego przepisu piekarza wloskiego, siedzial w lodowce 20 godz , 8 w brytfance i po upieczeniu tak wyglada, w miedzy czasie upieklam tez szarlotke na zyczenie mojego ziecia , chlebek jest jeszcze goracy tak ze z przekrojem musze poczekac do jutra

Eli .. na przekrój chlebka to mogę poczekać do jutra, ale szarlotkę to już poproszę dzisiaj, bo lubię jak jest jeszcze gorąca :tongue: piękna ''wycinanka'' na tym cieście :thumbsup:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369759
Udostępnij na innych stronach

na ta szarlotke to i ja sie wpraszam ,to jedno z moich ulubionych ciast wzorek piekny .ja pieklam szarlotke z budyniem na probe smakowa i znikla szybciej niz myslalam ,trzeba powtorke zrobic :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369780
Udostępnij na innych stronach

w miedzy czasie upieklam tez szarlotke 

A ten szlaczek gotowy kupiłaś?  ;)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-369844
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wczoraj upieklam chlebek z nowego przepisu piekarza wloskiego, siedzial w lodowce 20 godz , 8 w brytfance i po upieczeniu tak wyglada,
 

 No to teraz bardzo prosze o rozwiniecie tematu razem z e zdjeciem przekroju  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370250
Udostępnij na innych stronach

Aniu tak wyglada moj chlebek w przekroju , a tak szarlotkapost-60407-0-71404600-1410410663_thumb.jpgpost-60407-0-24902100-1410410701_thumb.jpg

 

a tutaj podaje przepis na chlebek

 

700g wody

500g maki razowej

500g maki650

300g zakwasu

15 g soli

przyprawy dowolne , ja dodalam slonecznika

 

odswierzyc zakwas przynajmnie przez 4 godz  , niech juz dobrze pracuje , nastepnie  odjasc szklanke wody i rozpuscic w niej sol , w pozostalej ilosci wody rozrobic zakwas , dodac maki i na koncu szklanke wody z rozrobiona sola,

dobrze wyrobic , wysmarowac pojemnik olejem do ktorego wlozymy ciasto  ,posmarowac tez na wierzchu , przykryc  dobrze folia

i wstawic do lodowki na 18-24, ja po 20 godz wyjelam ciasto z lodowki ,podzielilam na 2 foremki , ale mozna i bez, tutaj wazne jest skladanie tego ciasta( Aniu wpisz w  googla -Pane casareccio di Bonci - ricetta passo  per passo) tam jest pokazane  skladanie tego ciasta. Po wlozeniu ciasta do foremek wlozylam do piecyka (zimnego ) i zostawilam do wyrosniecia , piecyk wlaczylam dopiero o 16 i pieklam chebek przez 45 min ( mam nowa kuchnie i jeszcze nie znam dobrze piecyka , bo z jednej strony mi sie troche przypalil) Chlebek  jest dobry w smaku i na pewno bede go czesto piekla ,tylko nie wiem co do niego dodac zeby ciasto bylo ciemniejsze?, pozdrawiam serdecznie i zycze smacznego. :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370272
Udostępnij na innych stronach

Eli czy masz na mysli zwijaie go / Bo jak widze po ksztalcie to mi tak wyglada( przekroj chleba duzo mowi  :D )

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370283
Udostępnij na innych stronach

Tak zwijanie , ale zobacz jak on to robi , bo mnie jak tlumaczyla kolezanka to nie bardzo rozumialam o co jej chodzi , wszystko bylo jasne jak zobaczylam na tej stronie :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370285
Udostępnij na innych stronach

Eliwlasnie o takim zwijaniu mowilam. Widzialam to w programie z piekarni wloskiej.

 Ale z tego blogu ciekawy jest przepis na  dzem z zielonych pomidorow. :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370300
Udostępnij na innych stronach

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370479
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam Eli, nie zrozumialam wpisu Twojego.  :facepalm:

A ja przepis bede robic latem, dziekuje mimo wszystko Eli i Tobie Roger  rowniez

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-370624
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Z trzema wnuczkami nie mam za wiele czasu , ale w sobote mam wolny dzien od nich to zabieram sie za wypieki,

upieklam nowe chlebki z przepisow jakie znalazlam w necie (lubie probowac nowe przepisy),powiem ze chlebki sie udaly

i wyszly bardzo smaczne , te 2 pierwsze to upieklam nawet bez foremek , ten wiekszy wkozylam  do kamiennego garnka,

trzymalam go przez jakies pol godz , nastepnie wyjelam i dopieklam  bez, jeszcze do tego upieklam z podanego przepisu Snikersa,

buleczki do przedszkola dla mojego wnusia.post-60407-0-87437500-1413352523_thumb.jpgpost-60407-0-92528500-1413352564_thumb.jpgpost-60407-0-52267200-1413352604_thumb.jpgpost-60407-0-92567800-1413352686_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377049
Udostępnij na innych stronach

 

 

, jeszcze do tego upieklam z podanego przepisu Snikersa,

Elu .. też piekłam te bułeczki i jak dla mnie są wyśmienite :) jak możesz w wolnej chwili (wiem, że jesteś bardzo zajętą Babcią ) :laugh: to podaj przepisy na te Twoje chlebki :)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377072
Udostępnij na innych stronach

Anus podaje Ci na ktorej stronie znalazlam te przepisy ,jeden jest na stronie, domowe wypieki -Chleb wiejski przepis  , ja do niego dodalam troche ziaren ze slonecznika, drugi przepis jest na stronie przepisnachleb.pl -Chleb zytni niemiecki , oba chlebki sa dobre , choc troche pracochlonne, ale robie je na noc i zdaze upiec zanim mi przyprowadza dzieci, a co do buleczek to masz racje , sa bardzo dobre, moj wnusio tez lubi razowe pieczywo :) ,

pozdrawiam i zycze smacznego :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377084
Udostępnij na innych stronach

Eli, wspaniale robisz pieczywo :clap:   Musze zaczac brac z ciebie przyklad i  chyba tez jakies buleczki upiec, bo ostatnio tylko chleb dziewczyna robie, leniwa sie zrobilam. :facepalm:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377136
Udostępnij na innych stronach

ANNAM ... jak bedziesz miala wnuczki  to przyjdzie Ci jeszcze wiekszy zapal do takich wyrobow :) , a nie wierze ze zrobilas sie leniuch,

przy takich pysznosciach jakie robisz :D:thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377193
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj upieklam, nie bulki a rogale moim, to teraz chleb na croutons bede musiala przerobic  :laugh:  Eli moje dziewczyny i tak duzo radosci mi sprawiaja ze sa, najwiecej moja kroszka Zuzia

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377273
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj bardzo pracowity dzien byl dla mnie, wypieki , wypieki  i jeszcze raz wypiekipost-60407-0-74567100-1413638592_thumb.jpg

nie wiem dlaczego wyszedl mi taki chleb  z "usmiechem"post-60407-0-13297100-1413638809_thumb.jpg

a tak wyglada w przekrojupost-60407-0-12589800-1413638864_thumb.jpg

tutaj 2 nastepne post-60407-0-30291800-1413638931_thumb.jpg

w przekrojupost-60407-0-62924200-1413638996_thumb.jpg

a na dodatek jeszcze tort pod nazwa "pijana sliwka"post-60407-0-11256600-1413639128_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/11/#findComment-377663
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.