Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zaczelam a dzisiaj  skonczylam  i juz sie obzarlam na kolacje :Dpost-60407-0-03838600-1415639122_thumb.jpg

jeden z mieszanka zarek , slonecznika , siemie  i dynipost-60407-0-05040300-1415639206_thumb.jpg

drugi tylko ze slonecznikiem, chlebki zrobione z przepisu , chleb wiejski ,ze strony domowe wypieki,

ja dolozylam tylko nasiona , chlebek jest pyszny.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382596
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 790
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Eli chlebus jest a ciasto gdzie? Czyzby deszcz za slaby byl ? :tongue:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382655
Udostępnij na innych stronach

No Eli, masz szczescie,ze cos pokazalas, bo juz podejrzewalam ciebie o .... brak deszczu  :laugh:

 

 

zrobilam cytrynowe
 

 MAsz swoj przepis czy pierwszy raz to robilas? BArdzo puszyste wyglada :thumbsup:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382662
Udostępnij na innych stronach

Aniu przepis tez z netu , ciasto juz robilam kilka razy , jest bardzo mieciutkie i smaczne ,

przepis jest po wlosku , nazywa sie "Torta al limone" na stronie Cookaround

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382665
Udostępnij na innych stronach

eli, my po włosku to słabo "parlare" to zapodaj przepis  po polsku  :D

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382698
Udostępnij na innych stronach

Olga ja go znalazlam i juz mam po angielsku, to pozniej podam po polsku  :D  chyba ze WEli bedzie pierwsza  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382699
Udostępnij na innych stronach

OK podaje przepis na to ciasto "Torta al limone"

150g maki tortowej

150g maki kukurydzianej(jak kartoflanka)

250g cukru

3 jaja

170ml mleka

140g oleju( ja dodalam slonecznikowy)

skorka z 3 cytryn ( ja nie mialam cytryn ,to dodalam zapach)2 lyzeczki proszku

szczypta soli

zoltka utrzec z cukrem , dodac przesiane maki z przoszkiem , poeoli dolewajac mleko i olej

 na koncu dodac piane z bialek, ja pieklam przez45 min w cieplym piecyku ,o temp 160 stopni,

ale kazdy zna swoj piecyk to nastawi swoja tem i czas pieczenia, pozdrawiam i zyczesmacznego.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382712
Udostępnij na innych stronach

Eli, a w przepisie bylo, aby zalac ciasto syropem, Robilas to?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382725
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dzisiaj upieklam duza brytfanke szarlotki z sardynskimi jablkami , do ciasta sa pyszne , do zjedzenia takie sobie bo sa troche cierpkie,

ale w ciescie wspaniale,do tego 2 chlebki z nowego przepisu mojej kolezanki, chlebki sa pyszne  i dobre w smaku nawet po kilku dniach,

post-60407-0-56255500-1417274155_thumb.jpgpost-60407-0-12669500-1417274202_thumb.jpgpost-60407-0-94327400-1417274238_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-386783
Udostępnij na innych stronach

Eli, jak chlebki z nowego przepisu ( i do tego loskiego ) to daj te przepisy  :D

 Widac, ze juz fachowo zwijasz kazdy bochenek . 

BArwo Eli  :clap:  :clap:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-386823
Udostępnij na innych stronach

 Aniu podaje przepis na moje ostatnie chlebki:

 

Chleb Ali

500g maki pszennej razowej

200g manitoba

150g maki o

150g maki kukurydzianej

350g zakwasu

30g oleju

20g soli

600g wody

1/2 szklanki roznych ziaren

2g drozdzy jezeli chce zeby ciasto szybciej wyroslo , po wyrobieniu ciasta skladam 2 razy i zostawiam w koszykach do wyrosniecia , jak wyrosna to nacinam i wsuwam do piecyka ( ja nie mam koszykow to wkladam do wyrosniecia w druszlaku , wyrosna 2 dosc duze chlebki) chlebki sa naprawde pyszne.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-386891
Udostępnij na innych stronach

manitoba to jest maka ktora dodaje puszystosc w wypiekach , nie mam pojecia jak sie nazywa w Polsce, ale chyba powinna byc pod ta sama nazwa , to jest maka ze zboza z Ameryki , moze ANNAM bedzie wiedziala cos wiecej.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-386920
Udostępnij na innych stronach

Maka ta zawiera duza ilosc proteiny ,co pozwala na wieksze wiazanie wody w ciescie i dzieki temu wieksza puszystosc i obietosc chleba :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-386932
Udostępnij na innych stronach

http://www.bogutynmlyn.pl/

 

Pełen adres sklepu, Łatwiej kupić czy też wybrać

Edytowane przez alehar

Pozdrawiam - Alehar

Instagram   alehar9999


 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-387045
Udostępnij na innych stronach

Wszystko juz na temat tej maki zostyalo powiedziane, jedno co dodam, to ,ze ma bardzo wysoki pozion glutenu i dlatego tak wszystko na niej pulchnie wyrasta.

 

 

200g manitoba 150g maki o 150g maki kukurydzianej 350g zakwasu
 

 

 Eli ja mam pytanie do pozycji pod ta maka wskladzie. Czy nastepna to maka typu "0" czy niedokonczone slowo  " orkiszowa"? 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-387076
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiaj upieklam duza brytfanke szarlotki z sardynskimi jablkami
 

Eli ... oba wypieki wygladają wspaniale..  :clap:  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-387092
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.