eli55 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 10 Listopada 2014 ANNAM zapomnialam o ciescie , zrobilam cytrynowe , ale tylko to jeszcze zostalo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 10 Listopada 2014 No Eli, masz szczescie,ze cos pokazalas, bo juz podejrzewalam ciebie o .... brak deszczu zrobilam cytrynowe MAsz swoj przepis czy pierwszy raz to robilas? BArdzo puszyste wyglada Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 10 Listopada 2014 Aniu przepis tez z netu , ciasto juz robilam kilka razy , jest bardzo mieciutkie i smaczne ,przepis jest po wlosku , nazywa sie "Torta al limone" na stronie Cookaround Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 10 Listopada 2014 eli, my po włosku to słabo "parlare" to zapodaj przepis po polsku Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 10 Listopada 2014 Olga ja go znalazlam i juz mam po angielsku, to pozniej podam po polsku chyba ze WEli bedzie pierwsza Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 11 Listopada 2014 OK podaje przepis na to ciasto "Torta al limone"150g maki tortowej150g maki kukurydzianej(jak kartoflanka)250g cukru3 jaja170ml mleka140g oleju( ja dodalam slonecznikowy)skorka z 3 cytryn ( ja nie mialam cytryn ,to dodalam zapach)2 lyzeczki proszkuszczypta solizoltka utrzec z cukrem , dodac przesiane maki z przoszkiem , poeoli dolewajac mleko i olej na koncu dodac piane z bialek, ja pieklam przez45 min w cieplym piecyku ,o temp 160 stopni,ale kazdy zna swoj piecyk to nastawi swoja tem i czas pieczenia, pozdrawiam i zyczesmacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 11 Listopada 2014 Eli, a w przepisie bylo, aby zalac ciasto syropem, Robilas to? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 11 Listopada 2014 Nie Aniu nie zalewalam bo dla mnie bylo juz takie dobre i nie mialam pod reka swiezych cytryn ( i nie pryskanych) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 11 Listopada 2014 Cud,miód i malina a te chlebki a ja na diecie Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-382867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 29 Listopada 2014 Dzisiaj upieklam duza brytfanke szarlotki z sardynskimi jablkami , do ciasta sa pyszne , do zjedzenia takie sobie bo sa troche cierpkie,ale w ciescie wspaniale,do tego 2 chlebki z nowego przepisu mojej kolezanki, chlebki sa pyszne i dobre w smaku nawet po kilku dniach, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-386783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zaszalałaś Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-386822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 29 Listopada 2014 Eli, jak chlebki z nowego przepisu ( i do tego loskiego ) to daj te przepisy . Widac, ze juz fachowo zwijasz kazdy bochenek . BArwo Eli Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-386823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 29 Listopada 2014 OK Aniu .. jutro podam przepis bo dzisiaj moj maz przykleil sie do komputera Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-386827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 30 Listopada 2014 Aniu podaje przepis na moje ostatnie chlebki: Chleb Ali500g maki pszennej razowej200g manitoba150g maki o150g maki kukurydzianej350g zakwasu30g oleju20g soli600g wody1/2 szklanki roznych ziaren2g drozdzy jezeli chce zeby ciasto szybciej wyroslo , po wyrobieniu ciasta skladam 2 razy i zostawiam w koszykach do wyrosniecia , jak wyrosna to nacinam i wsuwam do piecyka ( ja nie mam koszykow to wkladam do wyrosniecia w druszlaku , wyrosna 2 dosc duze chlebki) chlebki sa naprawde pyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-386891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 30 Listopada 2014 manitoba to jest maka ktora dodaje puszystosc w wypiekach , nie mam pojecia jak sie nazywa w Polsce, ale chyba powinna byc pod ta sama nazwa , to jest maka ze zboza z Ameryki , moze ANNAM bedzie wiedziala cos wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-386920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 30 Listopada 2014 Maka ta zawiera duza ilosc proteiny ,co pozwala na wieksze wiazanie wody w ciescie i dzieki temu wieksza puszystosc i obietosc chleba Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-386932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) http://www.bogutynmlyn.pl/html/4901.htmlhttp://allegro.pl/pizza-maka-manitoba-premium-0-molino-rossetto-1kg-i4837787354.html Edytowane 30 Listopada 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-386941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) http://www.bogutynmlyn.pl/ Pełen adres sklepu, Łatwiej kupić czy też wybrać Edytowane 30 Listopada 2014 przez alehar Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-387045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 30 Listopada 2014 Wszystko juz na temat tej maki zostyalo powiedziane, jedno co dodam, to ,ze ma bardzo wysoki pozion glutenu i dlatego tak wszystko na niej pulchnie wyrasta. 200g manitoba 150g maki o 150g maki kukurydzianej 350g zakwasu Eli ja mam pytanie do pozycji pod ta maka wskladzie. Czy nastepna to maka typu "0" czy niedokonczone slowo " orkiszowa"? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-387076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 30 Listopada 2014 Dzisiaj upieklam duza brytfanke szarlotki z sardynskimi jablkami Eli ... oba wypieki wygladają wspaniale.. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-387092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 30 Listopada 2014 ANNAM ...maka manitoba 0 (nie orkiszowa) dzieki halusia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-387114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 30 Listopada 2014 Eli ja w cytacie zaznaczylam o ktora make mi chodzi, spojrz tam, tym tlustym drukiem. To byla w skladzie pozycja pomizej manitoba Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-387115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 30 Listopada 2014 ANNAM..... u mnie to jest taka maka pszenna 0 ,nie ma takich numerow jak w innych krajach, sa tylko takie 2 rodzaje ,maka pszenna0maka pszenna00, Aniu mam nadzieje ze wyjasnilam , Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-387120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 30 Listopada 2014 Teraz wiem, ja znam te numery u mnie wloskie maki takimi wlasnie numerami sa okreslane. Ja nie znam tych polskich numerow. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-387123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 30 Listopada 2014 Polskie typy to mniej więcej niemieckie. A na niemieckiej czy angielskiej wikipedii masz porównanie do włoskichhttp://de.wikipedia.org/wiki/Mehlhttp://en.wikipedia.org/wiki/Flourhttp://pl.wikipedia.org/wiki/M%C4%85ka Oczywiście sam oznaczenie typu (czyli zawartości popiołu) w pełni nie określa właściwości mąki. Rodzaj pszenicy, stopień rozdrobnienia i inne. Kiedyś polskie normy określały trzy rodzaje mąki typu 500 poznańska, wrocławska, krupczatka. Teraz producenci podają sprzeczne informacje do czego lepsza poznańska, a do czego wrocławska Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/13/#findComment-387148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.