Artur Dor Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Oj dawno to było jeszcze bez śniegu Teraz to poszło by sporo więcej opału na nagrzanie kociołka.Wsad leśny to chyba sezon polowań jakoś mocno w trakcie - wygląd bardzo zacny i smakowity Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Oj dawno to było jeszcze bez śniegu Aż tak dawno to nie, 20 grudnia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 4 Stycznia 2016 który mi towarzyszył uraczyłem pierwszym swoim daniem z kociołka. Paweł... Jest bajer ...z klimatem no nie...? Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 4 Stycznia 2016 A czemu wybór padł na kociołek węgierski emaliowany ?PsŻeliwny gruby z deklem to jest to ... ten to do Bogracza i gulaszowej Pawle się nadaje. Sory jeszcze zupkę rybną można w plenerze ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Żeliwny gruby z deklem to jest to ... ten to do Bogracza i gulaszowej Pawle się nadaje. Sory jeszcze zupkę rybną można w plenerze ... Na razie styknie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jak będziesz wybierać się do mnie na wakacje to zabieraj ze sobą ten kociołek... z zawartością Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) Pierwszy bigos z tegorocznej kapusty już zrobiony. Oprócz kapusty, suszonych borowików, podgrzybków, maślaków, śliwek wędzonych, przypraw,mięsa: boczek wieprzowy, wołowina, mięso z dzika, sarny i jelenia. Edytowane 23 Listopada 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Będzie uczta przez kilka dni. Prosto z Wrocławia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Będzie uczta przez kilka dni. Prosto z Wrocławia. Wrocław zagłębie najlepszych serowarów ? Co to za sery? Bo od kogo to chyba wiem Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Będzie uczta przez kilka dni. Prosto z Wrocławia. Wrocław zagłębie najlepszych serowarów ?Co to za sery? Bo od kogo to chyba wiem Niech sam gada co mi tu nawciskał. Wiem, że koryciny a żółte, to jakieś wynalazki chyba. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Hehe cieszę się że smakują koryciny bez niczego, korycin z czosnkirm niedźwiedzim oraz z chilli. Ala parmezan 9 miesięczny , gouda z kozieradką (jeszcze nieco za młoda). I ostatni taki ala Morski wysoko dogrzewany. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Zasoliłem wczoraj świeże śledzie. Ile czasu mają być zasolone? Zlewać płyn? Potem moczyć, ile? Na smak? Proszę o podpowiedzi. Edytowane 16 Grudnia 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zasoliłem wczoraj świeże śledzie. Ile czasu mają być zasolone? Zlewać płyn? Potem moczyć, ile? Na smak? Proszę o podpowiedzi. Jeśli zasoliłeś, to tak długo, abyś nie musiał ich potem moczyć. Rób na smak! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Paweł, ja robiąc rolmopsy daję solanke o stężeniu 6% na 4 dni. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Paweł, ja robiąc rolmopsy daję solanke o stężeniu 6% na 4 dni.No właśnie, zasugerowałem się jednym z tematów o śledziach, gdzie ktoś pisał że śledzie takie do przetworów nie lubią solanki, lepiej zasolić. Ale skoro Ty tak robisz, znaczy można. Zasoliłem wczoraj, to może wypłuczę i zrobię solankę? Będę robił "kaszubskie". A jeśli nie zmieniać to ile dni potrzymać zasolone, ze trzy? Właśnie jak pisze Dyzio, żeby nie płukać ewentualnie. Edytowane 16 Grudnia 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 16 Grudnia 2016 To trudno powiedzieć, gdyz wszystko zalezy od wielkości śledzi, ich otłuszczenia, mięsności, świeżości itp. Myślę, że doba to będzie ok.Musisz spróbować.Krótkoterminowe solenie ryb lepiej przeprowadzić sposobem zalewowym, co dalej pełniejszą kontrolę nad dawkami soli.Mam przygotowany materiał na temat całej technologii przerobu ryb (jakies 400-500 stron) i w wolnym czasie postaram sie to wrzucić na forum. Jednak ten brak czasu i całe stosy materiałów, które sa zawsze ważne. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Krótkoterminowe solenie ryb lepiej przeprowadzić sposobem zalewowym, co dalej pełniejszą kontrolę nad dawkami soli.I tak będę następnym razem robił. Dziękuję. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Pawle, wtedy łatwo wyliczyc choć w przybliżeniu, ile soli przyjmie mięso ryby. Zakładając solankę 6% i biorąc pod uwagę zjawisko wyrównywania stężeń roztworów, możemy założyc, iż mięso ryb przyjmie ok. 2,5-3% soli, co jest wartością pożądaną. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Pawle, wtedy łatwo wyliczyc choć w przybliżeniu, ile soli przyjmie mięso ryby. Zakładając solankę 6% i biorąc pod uwagę zjawisko wyrównywania stężeń roztworów, możemy założyc, iż mięso ryb przyjmie ok. 2,5-3% soli, co jest wartością pożądaną.Jak to dobrze Ciebie mieć. A tak w ogóle to ładne śledzie w Makro, tuszki po 20 cm kupiłem. Z reguły są małe. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 16 Grudnia 2016 A tak w ogóle to ładne śledzie w Makro A po ile ? Jeśli to nie tajemnica. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 16 Grudnia 2016 A tak w ogóle to ładne śledzie w MakroA po ile ? Jeśli to nie tajemnica.9,44 PLN. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Ja wczoraj kupiłem w Delikatesach HOMAR piękne, grube płaty po 12,70 za kg. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 16 Grudnia 2016 u nas solone filety ze sledzia 45 zl Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 16 Grudnia 2016 A u mnie wcale , tym razem przywiozlam z Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) @eli55, u nas teraz polskich sklepow to w kazdej dzielnicy , ja mam sklep szwedzki tak zaopatrzony w polski towar ,lepiej niz niejeden osiedlowy w PL ..w poniedzialek ma byc dostawa ..czekam na matjasy i ser bialy na sernik ,..wedlin zazwyczaj nie kupuje bo szystko to jakies takie jednakowe w smaku ..wole swoe to co kuipuje najczescie to zywiec zdroj niegazowana cytrynowa Edytowane 16 Grudnia 2016 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.