Skocz do zawartości

paweljack w kuchni


paweljack

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

U mnie dziś, ostatnia paczka robionych na Święta pierogów z dorszem. 
 

O kurcze... lepiłam już sporo pierogów ale z dorszem nigdy... czy możesz napisać czy smakowały??

Paweł na Wigilię robiłam pierwszy raz pierogi z kaszą gryczaną i serem... bardzo fany smak aczkolwiek opinia domowników była różna. Mi bardzo smakowały :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 458
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

U mnie dziś, ostatnia paczka robionych na Święta pierogów z dorszem. 
 

O kurcze... lepiłam już sporo pierogów ale z dorszem nigdy... czy możesz napisać czy smakowały??

Dla mnie bomba, inni domownicy dziwolągi, ryb nie teges, więc pozostaje tylko moja opinia.  :D  Na prawdę dobre.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

hmmm dorsza mam pierogi mam robic na sobote z miesem ,moze bym sie pokusila? jakis przepis ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzieki, :D  i co slepemu po oczach, okulary pora zmienic.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Normalnie nie mogę tutaj zaglądać bo później wszystkiego mi się chce..... Pięknie to wszystko wygląda.... Żeby tak mój mąż coś mi ugotował :) zazdroszczę normalnie..... A tak w ogóle to jak te moje śledzie?? Smakowały??

"Niereformowalna, zmienna, niestabilna,
W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimna
Momentalna przemiana totalna, w chwilę inna
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."

Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Żeby tak mój mąż coś mi ugotował :) zazdroszczę normalnie..... A tak w ogóle to jak te moje śledzie?? Smakowały??

Męża na kurs do mamy trzeba, hehe. Śledzie bardzo dobre.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Żeby tak mój mąż coś mi ugotował :) zazdroszczę normalnie..... A tak w ogóle to jak te moje śledzie?? Smakowały??

Męża na kurs do mamy trzeba, hehe. Śledzie bardzo dobre.  :)

 

Nie... błagam..... tylko nie do mamy  :devil:  :facepalm:  

PS. cieszę się że śledziki smakują... są "wypaśne"  :)

Ja się ostatnio na szynkowarze skupiłam, ale chyba zrobię opiekańce. Za dużo ostatnio mięsa w lodówce  :rolleyes:

"Niereformowalna, zmienna, niestabilna,
W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimna
Momentalna przemiana totalna, w chwilę inna
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."

Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@claudia_85,nie czuj sie osamotniona  ja to nawet nie mam go co do Mamy odsylac bo ona mimo wieku mniej potrafi niz ja :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U nas potrafić to jedno.... Pytanie czy to co potrafi nadaje się do jedzenia  :devil:   Do gotowania trzeba po prostu mieć serducho, dużo cierpliwości i samokrytyki a nie "odpierdzielić" byle co na szybko byle zapchać brzuchy rodziny   :)

Edytowane przez claudia_85

"Niereformowalna, zmienna, niestabilna,
W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimna
Momentalna przemiana totalna, w chwilę inna
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."

Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Do gotowania trzeba po prostu mieć serducho, dużo cierpliwości i samokrytyki a nie "odpierdzielić" byle co na szybko byle zapchać brzuchy

 

 Nie idzie inaczej ,  jak muszę się z Tobą zgodzić . :D:thumbsup:  :clap:

 

 

 Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Szagówki wczoraj pyknąłem. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif

 

Składniki:

 

1 kg ugotowanych ziemniaków

200 g mąki

łyżeczka soli

jajko

 

Wszystko się miesza,

 

post-55133-0-00626200-1422021718_thumb.jpg

 

robi walec,

 

post-55133-0-57529000-1422021718_thumb.jpg

 

tnie na szagę,

 

post-55133-0-10344400-1422021719_thumb.jpg

 

post-55133-0-62017000-1422021719_thumb.jpg

 

wrzuca na wrzątek i je.

 

Na przykład z karkówką i sosem z suszonych grzybów.

 

post-55133-0-17734200-1422021720_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U nas nazywa się to  kopytka 

Myślę, że wszędzie to są kopytka a tylko u mnie szagówki. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mój Tata też tak nazywał kopytka :rolleyes:

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Szagówki wczoraj pyknąłem.

 

 No to teraz mnie przekonałeś że jesteś z Wielkopolski . :D  Był taki okres w dzieciństwie że szagówy były raz w tygodniu . Oczywiście mięso z ciemnym sosem i gotowana kiszona kapusta .  W tamtych czasach bardzo smakowało ale dzisiaj podnosi trochę wagę ciała :D

 

 

 Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pawel ,u mnie tez sa kapytka i moje ulubione..ech tylko te kilogramy  :tongue:  :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mój Tata też tak nazywał kopytka :rolleyes:

Może mamy wspólne korzenie?  :rolleyes:

 

 

 

 

Szagówki wczoraj pyknąłem.

 W tamtych czasach bardzo smakowało ale dzisiaj podnosi trochę wagę ciała :D

 

 Jest to pewien problem  :D  pozdrawiam.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CHILI CON CARNE

 

 

Przedstawiona wersja tego znanego dania pochodzi z jakiejś zagranicznej książki i w oryginale skład jest taki:

 

 

750 g mięsa mielonego

400 g czerwonej fasoli namoczonej przez noc 1,5 l wody

750 g pomidorów obranych ze skórki i pokrojonych w ćwiartki.

3 duże, drobno posiekane cebule

2 ząbki czosnku

2 łyżeczki chili

2 łyżeczki oregano

sól, pieprz Cayenne

 

 

 

Pierwszy raz to danie robiłem zimą, gdy nie było dobrych pomidorów. W praktyce od kilkunastu lat skład jest taki:

 

1 kg mięsa mielonego wołowego.

3 puszki fasoli czerwonej

5 puszek pomidorów bez skóry

4-5 ząbków czosnku

2 łyżki oregano

reszta jak wyżej.

 

Mięso smażymy najpierw, potem dokładamy cebulę.

W międzyczasie wkładamy do garnka fasolę i pomidory, następnie dodajemy mięso, przyprawy i gotujemy razem około 45 minut. Oregano dodajemy 20 minut przed końcem gotowania.

Przy mniejszych ilościach mięsa, fasoli daję o jedną puszkę mniej niż pomidorów.

 

post-55133-0-97597800-1422302803_thumb.jpg

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Paweł,

Narobiłeś mi smaka, więc na szybko zamiast zrobić, na jutro zaplanowaną lazanię, trzasnąłem powyższe.

 

 

Właśnie spróbowałem. Jeszcze gorące, i ciut przyostre.

Cieszę się, że podsunąłem pomysł a ostrość wiadomo, trzeba dopasować.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.