@halusia@ Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 20 Stycznia 2015 U mnie dziś, ostatnia paczka robionych na Święta pierogów z dorszem. O kurcze... lepiłam już sporo pierogów ale z dorszem nigdy... czy możesz napisać czy smakowały??Paweł na Wigilię robiłam pierwszy raz pierogi z kaszą gryczaną i serem... bardzo fany smak aczkolwiek opinia domowników była różna. Mi bardzo smakowały Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 21 Stycznia 2015 U mnie dziś, ostatnia paczka robionych na Święta pierogów z dorszem. O kurcze... lepiłam już sporo pierogów ale z dorszem nigdy... czy możesz napisać czy smakowały??Dla mnie bomba, inni domownicy dziwolągi, ryb nie teges, więc pozostaje tylko moja opinia. Na prawdę dobre. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 21 Stycznia 2015 hmmm dorsza mam pierogi mam robic na sobote z miesem ,moze bym sie pokusila? jakis przepis ? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 21 Stycznia 2015 jakis przepis ?W linku pod zdjęciem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 21 Stycznia 2015 dzieki, i co slepemu po oczach, okulary pora zmienic. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claudia_85 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Normalnie nie mogę tutaj zaglądać bo później wszystkiego mi się chce..... Pięknie to wszystko wygląda.... Żeby tak mój mąż coś mi ugotował zazdroszczę normalnie..... A tak w ogóle to jak te moje śledzie?? Smakowały?? Cytuj "Niereformowalna, zmienna, niestabilna,W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimnaMomentalna przemiana totalna, w chwilę innaChwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Żeby tak mój mąż coś mi ugotował zazdroszczę normalnie..... A tak w ogóle to jak te moje śledzie?? Smakowały??Męża na kurs do mamy trzeba, hehe. Śledzie bardzo dobre. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claudia_85 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Żeby tak mój mąż coś mi ugotował zazdroszczę normalnie..... A tak w ogóle to jak te moje śledzie?? Smakowały??Męża na kurs do mamy trzeba, hehe. Śledzie bardzo dobre. Nie... błagam..... tylko nie do mamy PS. cieszę się że śledziki smakują... są "wypaśne" Ja się ostatnio na szynkowarze skupiłam, ale chyba zrobię opiekańce. Za dużo ostatnio mięsa w lodówce Cytuj "Niereformowalna, zmienna, niestabilna,W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimnaMomentalna przemiana totalna, w chwilę innaChwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 21 Stycznia 2015 @claudia_85,nie czuj sie osamotniona ja to nawet nie mam go co do Mamy odsylac bo ona mimo wieku mniej potrafi niz ja Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claudia_85 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) U nas potrafić to jedno.... Pytanie czy to co potrafi nadaje się do jedzenia Do gotowania trzeba po prostu mieć serducho, dużo cierpliwości i samokrytyki a nie "odpierdzielić" byle co na szybko byle zapchać brzuchy rodziny Edytowane 21 Stycznia 2015 przez claudia_85 Cytuj "Niereformowalna, zmienna, niestabilna,W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimnaMomentalna przemiana totalna, w chwilę innaChwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Do gotowania trzeba po prostu mieć serducho, dużo cierpliwości i samokrytyki a nie "odpierdzielić" byle co na szybko byle zapchać brzuchy Nie idzie inaczej , jak muszę się z Tobą zgodzić . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Szagówki wczoraj pyknąłem. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków200 g mąkiłyżeczka solijajko Wszystko się miesza, robi walec, tnie na szagę, wrzuca na wrzątek i je. Na przykład z karkówką i sosem z suszonych grzybów. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 23 Stycznia 2015 U nas nazywa się to kopytka .Ja lubię je lekko przesmażone na patelni z masłem i bułką tartą .,pozostali domownicy ze skwarkami i cebulką. Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 23 Stycznia 2015 ze skwarkami i cebulką z gulaszem, z sosem pieczarkowym, z cukrem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 23 Stycznia 2015 No z tym cukrem to tylko wtedy jak do ciasta dodaję twarogu-są to wtedy leniwe kluski i można je polać masełkiem i cukrem lub masełkiem z bułka tartą i cukrem. Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 23 Stycznia 2015 U nas nazywa się to kopytka Myślę, że wszędzie to są kopytka a tylko u mnie szagówki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Mój Tata też tak nazywał kopytka Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Szagówki wczoraj pyknąłem. No to teraz mnie przekonałeś że jesteś z Wielkopolski . Był taki okres w dzieciństwie że szagówy były raz w tygodniu . Oczywiście mięso z ciemnym sosem i gotowana kiszona kapusta . W tamtych czasach bardzo smakowało ale dzisiaj podnosi trochę wagę ciała Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Pawel ,u mnie tez sa kapytka i moje ulubione..ech tylko te kilogramy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Mój Tata też tak nazywał kopytka Może mamy wspólne korzenie? Szagówki wczoraj pyknąłem. W tamtych czasach bardzo smakowało ale dzisiaj podnosi trochę wagę ciała Jest to pewien problem pozdrawiam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Mój Tata też tak nazywał kopytka A mój Chrzestny, jak był mały, nazywał "ładne kluski" Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) CHILI CON CARNE Przedstawiona wersja tego znanego dania pochodzi z jakiejś zagranicznej książki i w oryginale skład jest taki: 750 g mięsa mielonego400 g czerwonej fasoli namoczonej przez noc 1,5 l wody750 g pomidorów obranych ze skórki i pokrojonych w ćwiartki.3 duże, drobno posiekane cebule2 ząbki czosnku2 łyżeczki chili2 łyżeczki oreganosól, pieprz Cayenne Pierwszy raz to danie robiłem zimą, gdy nie było dobrych pomidorów. W praktyce od kilkunastu lat skład jest taki: 1 kg mięsa mielonego wołowego.3 puszki fasoli czerwonej5 puszek pomidorów bez skóry4-5 ząbków czosnku2 łyżki oreganoreszta jak wyżej. Mięso smażymy najpierw, potem dokładamy cebulę.W międzyczasie wkładamy do garnka fasolę i pomidory, następnie dodajemy mięso, przyprawy i gotujemy razem około 45 minut. Oregano dodajemy 20 minut przed końcem gotowania.Przy mniejszych ilościach mięsa, fasoli daję o jedną puszkę mniej niż pomidorów. Edytowane 21 Października 2017 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 26 Stycznia 2015 CHILI CON CARNE Oj dawno już nie robiłem, ale żeś mi przypomniał. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Paweł,Narobiłeś mi smaka, więc na szybko zamiast zrobić, na jutro zaplanowaną lazanię, trzasnąłem powyższe. Właśnie spróbowałem. Jeszcze gorące, i ciut przyostre. Postoi do jutra, to się wyrówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Paweł,Narobiłeś mi smaka, więc na szybko zamiast zrobić, na jutro zaplanowaną lazanię, trzasnąłem powyższe. Właśnie spróbowałem. Jeszcze gorące, i ciut przyostre.Cieszę się, że podsunąłem pomysł a ostrość wiadomo, trzeba dopasować. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.