maria.s Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Dziś od rana dreptanie przy kiełbasce Mięsko zmielone doprawione wg przepisu Zbójaszka na kiełbasę Kargula w wersji na biało.Wyrobione mięso nadziane w jelita część 26/28 reszta w baranie na cienkie kiełbaski na biało .Będą do zrazów nadziewanych kiszoną kapustą wg Renesi kiełbaska zapakowana w torebki mrozi się na dworze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-329530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 26 Stycznia 2014 kiełbaska zapakowana w torebki mrozi się na dworze Ty to masz dobrze , z ta dodatkowa zamrazarka na dworze Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-329542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 12 Lutego 2014 Przepis na barszcz ukraiński mojej koleżanki Lubyskładniki:1/2 kg wołowiny łata lub pręga, 1/2 kości schabowych,1szkl suchej fasoli piękny jaś,2-3 liście laurowe,6 -7 ziaren ziela ang, 2 duże marchewki,1 pietr, kawałek selera ,1 cebula 3/4kg buraków, 1/2kg ziemn,1/4 kap włoskiej,1mały przec pom ,0,5lzakwasu buraczanego jeżeli jest;sok z 1/2 cytryny,sol cukier pieprz3-4ząbki czosnku natka pietruszki śmietana.Wykonanie :na noc fasolę zalać 4-5 szkl wody rano dodać liść laurowy ugotować do miękkości.Mięso i kości umyć włożyć do garnka zalać zimną wodą aby zakryć mięso dodać ziele listek zagotować a następnie na małym ogniu gotować do miękkości .mięso wyjąć obrać od kości pokroić na drobno.Warzywa obrać umyć zetrzeć na grubych oczkach lub pokroić na zapałkę zalać wywarem z mięsa podgotować buraki cebulkę zetrzeć na grubych oczkach dodać do zupy i gotować dalej.Obrać ziemn pokroić w kostkę dodać gotować ,poszatkować kapust dodać do zupy i .gotować .Kiedy warzywa są miękkie dodajemy konc pom sok z cytr zakwas bur fasolę z wywarem doprawiamy solą cukrem pieprzem chwilę gotujemy dodajemy przeciśnięty czosnek pokrojone mięso gotujemy Na talerzu dekorujemy natką pietruszki i kleksem śmietany Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 13 Lutego 2014 wolę też ręcznie robić takie z falbanką.Chciałabym zobaczyć jak to robisz i pocwiczyć pod Twoim okiem EAnno, troche za daleko mieszkamy od siebie Naprawdę nic trudnego. Wpisz w GOOGLE pierogi z falbanką i tam nawet jest filmik jak robić.Bardzo łatwo i szybko sie robi. Przyjemnego klejenia pierożków.@maria.s Narobiłaś mi smaka, taki sam barszczyk robię. Jak mam to dodatkowo kroję w kosteczkę trochę wędzonki. Zamiast pietruszką posypuję koperkiem, też fajnie smakuje. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 13 Lutego 2014 Ja mam zestaw trzy lub cztery sztuki różnej wielkościPotwierdzam takimi foremkami robi się szybko pierogi,można kupić na allegro lub w sklepie z gospodarstwem domowym cena 10zł. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 13 Lutego 2014 Potwierdzam takimi foremkami robi się szybko pierogi,można kupić na allegro lub w sklepie z gospodarstwem domowym cena 10zł. no to namówiliście mnie wszyscy i muszę kupić takie foremki, bo pierożki lubi cała moja rodzinka a czy ktoś z was używał może formy na którą kładzie się cały płat ciasta, w zagłębienia wkłada się farsz, przykrywa kolejnym płatem ciasta i wałkuje w celu sklejenia się pierożków, takie normalne, większe, lepię łapkami ale zastanawia mnie taka forma do taki malunich pierożków coś jak uszka albo ravioli, kosztuje u mnie poniżej 20 pln, niby nie wiele ale zawsze zastanawiam się czy to się sprawdza, czy nie walnę tego w kąt po pierwszym użyciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 13 Lutego 2014 Witaj Basiu! jak mam to zamiast schabowej kości dodaję wędzone żeberko lub wędzoną kość schabową może być koper pietruszka aby było zieloneMam taką formę też jest dobra Bardziej ozdobne są te pierogi z falbanką dlatego korzystam z tych okrągłych foremekTak wygląda moja pierogownica Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 13 Lutego 2014 maria.s a jaka srednice maja oczka w Twojej pierogownicy? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) Mam taką formę też jest dobratwoja jest zdaje się aluminiowa ? u mnie niestety w sklepach same plastikowe, ale jak polecacie to poszukam aluminiowej, bedzie na lata, dzięki Edytowane 13 Lutego 2014 przez osid Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 13 Lutego 2014 Cała pierogownica ma 26 cm średnicy pojedyncze oczko 4 cmTa która jest na zdjęciu ma ze30 lat to jeden ze ślubnych upominków Używam jej do pierogów z mięsem lub jagodami bo można więcej farszu nałożyć ale zastanawia mnie taka forma do taki malunich pierożków coś jak uszka albo ravioli, Takie małe do uszek to są luzem nie w komplecie uszka wychodzą b małe zgrabne i z falbanką średnica 4,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) Ja mam taka mala co oczka sa tak male ze wieksza wisnia nie chce wejsc ,używam jej jak robie uszka do barszczu bo sa takie na "jeden kes" Edytowane 13 Lutego 2014 przez chudziak Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 16 Lutego 2014 Dziś w kuchni drożdżówki z budyniem i drożdżówka wg przepisu Halusi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 16 Lutego 2014 a u mnie dzis udoskonalanie drozdzowek chalkowych z jablkami.kolejne juz widze z czym beda ..z budyniem !sama robilas budyn? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 16 Lutego 2014 Nie budyń z torebki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 16 Lutego 2014 Chcę coś dodać do przepisu Marii na barszcz.Jarzyny:buraki i marchew,zetrzeć na tarce i przysmażyć na oleju.Do barszczu na końcu dodać majeranek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 16 Lutego 2014 Dziś w kuchni drożdżówki z budyniem i drożdżówka wg przepisu Halusi Marysiu ... czyli ''słodka niedziela'' super wypieki poczyniłaś nie piekłam nigdy w foremkach silikonowych, jak one się sprawdzają w Twojej kuchni? są lepsze od tradycyjnych blach do ciasta? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 16 Lutego 2014 Aniu silikonowe formy mam w użyciu parę lat .Są wygodne nie wymagają smarowania obsypywania .stosuję do pieczenia pasztetu ciasta chleba .Jestem zadowolona z nich ostatnio kupiłam silikonową foremkę do babki z kominkiem trzeba będzie przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 16 Lutego 2014 Dziś w kuchni drożdżówki z budyniem i drożdżówka wg przepisu Halusi Marysiu... drożdżóweczki przepięknej urody Drożdżowe troszkę z wierzchu podpieczone... ale mam nadzieję że smaczne Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 16 Lutego 2014 Mój elektryczny piecyk z jednej strony działa jak solarium trzeba wymienić grzałki będzie dobrze w smaku ciasto super Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 16 Lutego 2014 Drożdżowe w przekroju Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agus Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 16 Lutego 2014 Mario smakowicie wyglądają Twoje drożdżóweczki :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-333975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 17 Lutego 2014 Dzięki Agnieszko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-334064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 17 Lutego 2014 Drożdżowe w przekroju Że pieczesz to fajnie, że narażasz mnie na takie katusze przy oglądaniu wypieków to już mniej fajnie Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-334085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Pokończyły się zapasy kiełbaski cienkiej szyneczki Wybór padł na kiełbasę cienką wg przepisu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kielbasa-krucha-halusi/?hl=+. W piątek słonko pięknie świeciło uwędziłam troszkę kiełbasy i szyneczki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-344671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Nie mi biednemu żuczkowi oceniać takie wykonanie, słoneczko w mistrze idziesz Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9308-moje-kuchenne-dreptanie/page/2/#findComment-344673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.