paweljack Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) Receptura na 5 kg Karkówka - 4 kgBoczek - 1kg Każdy wie jak wyglądają. Po zmieleniu wyglądają tak: Przyprawy: Sól/peklosól 18 g/kg (50/50)Majeranek 1,5 g/kgPieprz 1,5 g/kgCzosnek 2g /kgCukier 2 g/kgWoda 5% (mięszanie rozgniecionego czosnku i przypraw) Sitko 8 mm Długość batonów w oryginale nie jest określona. Wędzenie ciepłym dymem 4 h Parzenie 20 min. w temp. 75 st. Oryginał znajduje się tu: http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1134-kielbasa-chlopska i tu: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kielbasa-chlopska/?hl=%20kie%C5%82basa%20%20ch%C5%82opska Edytowane 17 Lutego 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Lutego 2014 Receptura na 5 g Popraw na kg. Oryginał znajduje się tu Tak jakby na zdjęciach oryginał normalnie, a Twoja chłopska jakby przewędzona. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-334096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Lutego 2014 hmm takie kielbaski lubie najbardziej ..i tak katowac mnie jeszcze przed sniadaniem Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-334097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Lutego 2014 Popraw na kg.Dzięki.Tak jakby na zdjęciach oryginał normalnie, a Twoja chłopska jakby przewędzona. Ale, że co?hmm takie kielbaski lubie najbardziej ..i tak katowac mnie jeszcze przed sniadaniem To dobrze Ci, skoro śniadanko w południe prawie Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-334100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Lutego 2014 ja juz od 6.45 na nogach jestem tylko czasu nie mam na jedzenie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-334103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Lutego 2014 ja juz od 6.45 na nogach jestem tylko czasu nie mam na jedzenie Tak się mówi. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-334104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Lutego 2014 Pis67 napisał-dał do zrozumienia , że za długo wędziłeś - może lubisz taką ? Zazwyczaj wędzi się ok 1,0 do 2 godz. http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-i-poltrwale-wedzone Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-334275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Lutego 2014 E tam, wcale nie jest przewędzona. Ładnie wyglada. Nie sadzę żeby wszystkim dogodzić można było, ale ja tam bym taką zjadła i to teraz. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-334306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) Pis67 napisał-dał do zrozumienia , że za długo wędziłeś - może lubisz taką ? Zazwyczaj wędzi się ok 1,0 do 2 godz. http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-i-poltrwale-wedzoneNie wiem dlaczego podałeś ten link, bo akurat te kiełbasy wędzi się długo. Natomiast jeśli chodzi o zazwyczaj, to gorącym dymem a autor Szczepan każe ciepłym 4 h. Tak zrobiłem. Edytowane 17 Lutego 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-334311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 31 Marca 2014 Jakąś godzinkę temu gadałem z kumplem co to razem z Tobą na kursie był i bardzo chwalił sobie chyba chłopską wg Twojego wykonania I coś tam jeszcze próbował i też chwalił Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-343672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Jakąś godzinkę temu gadałem z kumplem co to razem z Tobą na kursie był i bardzo chwalił sobie chyba chłopską wg Twojego wykonania I coś tam jeszcze próbował i też chwalił Wojskową z 1952 r. , gravad laxa i białą wielkopolską. Edytowane 31 Marca 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-343675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 31 Marca 2014 Wojskową z 1952 r A może i o wojskową się rozchodziło, pewnie coś pomyliłem o łososiu też coś wspominał, że dobry Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-343678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 31 Marca 2014 Wojskową z 1952 rA może i o wojskową się rozchodziło, pewnie coś pomyliłem o łososiu też coś wspominał, że dobry Cieszę się że kolegom smakowało. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-343679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riccardo47 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 31 Marca 2014 na kursie był i bardzo chwalił sobie chyba chłopską wg Twojego wykonania I coś tam jeszcze próbował i też chwalił ależ oczywiście smak tej wojskowej kiełbasy mam jeszcze na ustach przepyszna w smaku , jako że siedziałem najbliżej półmiska z jej zawartoscią jakoś dziwnię mi tak ręka chodziła ,miała w sobie taki smak,którego ja od dłuższego czasu oczekuję w swoich eksperymentach z kiełbasami,A biała? w smaku również wyborna,świetna z tą zawartoscią przypraw (jak dla mnie) Cytuj ...i owoc żywota Twojego,je ZUS... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/#findComment-343690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.