paweljack Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 25 Lutego 2014 Tylko z makaronem.można jeść z ziemniakami ... Można i z kaszą jak widać, jak o sobie pisałem http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 25 Lutego 2014 z ziemniakami tez mozna ale ja tez nie lubie mozna tez z koldunami. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 25 Lutego 2014 mozna tez z koldunami.Ale chyba wołowy bardziej. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 25 Lutego 2014 chyba tak , ja jak pamietam to moja babcia przewaznie rosol gotowala na wolowym miesie , z koldunami nigdy w PL nie jadlam rosolu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 25 Lutego 2014 Z ziemniakami + kluski wątrobiane ....... pychota w wykonaniu mamy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 25 Lutego 2014 kluski wątrobianeNie znam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 25 Lutego 2014 ja tez nie znam ,czy one z watroby czy tylko taka nazwa? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 25 Lutego 2014 Pierwszy lepszy przepis: http://www.znajdzprzepisy.pl/click/index/2144855/?site=wielkiezarcie.com Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 25 Lutego 2014 uuu to juz nie dla mnie ,ja watrobke tylko w pasztecje toleruje ,uraz do watrobki mam od przedszkola Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 25 Lutego 2014 Taki rosołek z kluskami wątrobianymi mieliśmy okazję konsumować na Andrzejkach u Andrzeja Bagno.Pyszne były Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 25 Lutego 2014 Fakt, trzeba takie kluski lubić.Nie każdemu wątroba parzona w postaci klusek może smakować. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Śledzę temat od początku, każdy ma swój patent na rosołek no i dobrze, a przepisy tutaj podano różniste niektóre dla mnie z lekka szokujące,ciekawe. Z założenia rosół ma być klarowny, a żeby taki był musi się pyrkać albo mrugać taka jest teoria a praktyka podana przez Mirka i też jest klarowny jak pisze. Obgotowanie pierwsze i wylanie dla mnie nie pojęte.No i na koniec jeżeli ma być pożywny to dlaczego zbieramy tzw szumy toż to same białko i błędem jest zbieranie go jak gdzieś wyczytałem Ja też kiedyś zbierałem, ale już tego nie robię i rosołek mam klarowny jak nic tylko na dnie osad zostaje.Więc po co to zbieranie szumu, co o tym sądzicie Pozdrawiam I dodam jeszcze, zawsze daję dużo warzyw, które potem używam do sałatki według mnie dają taki fajny smak całej sałatce. Edytowane 26 Lutego 2014 przez baca 48 Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 26 Lutego 2014 Baca masz całkowitą rację.Szumowanie tylko wtedy gdy chcemy się popisać klarownym rosołkiem np.przed Teściową lub innymi ważnymi gośćmi.No i oczywiście sałatka obowiązkowa,choć jarzyny z rosołu niewiele mają wartości odżywczych,ale są smaczne Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 26 Lutego 2014 Masz rację Baco. Jak byłem dawno temu w Armii to kucharz też mówił, że "szumowiny" to samo białko. Ja nie usuwam ale żona tak. By dokładniej usunąć te szumowiny robi to małym metalowym sitkiem - nie łyżką cedzakową. Szybciej i dokładniej można usunąć. A z buraczkiem to nie wiedziałem, następny rosół będzie z tym warzywem. Chociaż już piekłem chleb na kwasie buraczanym i chleb nie był czerwony. Do gotowania rosołu dodaję też podroby, jest o wiele smaczniejszy. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 26 Lutego 2014 ja jem czasami rosół z ryżem gotowanym na sypko, albo makaronem ryżowym/sojowym Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 26 Lutego 2014 Moja babcia do rosołu zamiast makaronu dawała lekko osoloną kaszę manną ugotowaną na gęsto ostudzoną i pokrojoną w kostkę Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 26 Lutego 2014 Roger i taki jest najlepszy dla electry niejadka rosolowego ,moja w ten sam sposob robila z kasza krakowska ( jest ostrzejsza w smaku niz manna) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 26 Lutego 2014 Też taki lubię Zamiennie lane kluski, domowy makaron lub od święta wołowe pikantne kołduny Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-336686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocasch Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 2 Marca 2014 Od zeszłego tygodnia burak głównym składnikiem mojego rosołu.Dzisiaj też gotuję zobaczymy jak wyjdzie:) Cytuj http://www.opti-max.eu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-337947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 2 Marca 2014 Kapusta ?goździki ?buraczek ?Wszystko wypróbuje, a od siebie dodam do gotowego już rosołu na talerzu należy dodać troszeczkę - szczyptę chili w ilości której ostry smak nie będzie się czuć, a zapewniam, że chili podniesie smak i aromat wszystkich dodatków. W większej ilości dodatkowo bardzo rozgrzewa, ale bez przesady chyba że to rosół na ostro. Chili można zastosować praktycznie do każdej zupy, sosów.Działanie chili jest bardzo proste, mówiąc prosto powoduje wyczulenie naszych kubków smakowych i niweluje posmak tłuszczów przez co potrawy w smaku są zawsze świeże i aromatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-337957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocasch Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Dzisiaj jeszcze dodałem goździki 3 sztuki jak zalecał Kaziu Kruszyna. Hmmm posmaku goździka nie czuć w smaku, w aromacie jest delikatnie wyczuwalny, natomiast smak rosołu jest deczko inny niż zawsze, opisać będzie ciężko ale jest bardziej wyrazisty niż zawsze Edytowane 2 Marca 2014 przez woocasch Cytuj http://www.opti-max.eu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-337980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 2 Marca 2014 opisać będzie ciężko ale jest bardziej wyrazisty niż zawsze I to są właśnie tajemnice smaku Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-338007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 2 Marca 2014 według klasyków smaku - najlepiej w szybkowarze Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-338011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 2 Marca 2014 uraz do watrobki mam od przedszkola Dokładnie masz ja mój pierworodny masakra!!!!!!!Jedz bo musisz...Fakt, trzeba takie kluski lubić.Nie każdemu wątroba parzona w postaci klusek może smakować.Ale ja próbę zrobię )) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-338045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 2 Marca 2014 według klasyków smaku - najlepiej w szybkowarze I co się napierdzielasz, jak pewnie nigdy nie próbowałeś ? Dla mnie też wydawało się to śmieszne, dopóki nie spróbowałem.Mam załadować szybkowar do auta i Ci udowodnić ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/4/#findComment-338054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.