Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

miro na prezydenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Dżambo, chcesz wyjechać gdzieś na miesięczne wakacje?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

i tak Cię kocham

piszę się jumbo

a w styczniu byłem w Rasiiji - polecam wszystkim ę i ą

a tak to dlaczemu miro nie?????????????????????

Edytowane przez jumbo

jumbo
--------------
Głupiec nie pomyśli.

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Jedyne czego się Mirku nie do to przywrócić wzroku ślepej kiszce ...

No i sam strzeliłeś sobie w kolano .....czemu zapytasz ?

Temu, że i Twój i mój DG to nic innego jak palenisko z przewodem dymowym, tylko że w pomniejszeniu.

Czyli wychodzi na to, że oferujemy ...... sam sobie dopisz.

A to przecież nie prawda ! 

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe

Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

No teraz to "dorobiłeś d...e uszy" i to ogromne jak u słonia ;) ale to nie ten temat więc nie będę się tu rozwodził dlaczego ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Niczego nie dorobiłem i dobrze o tym wiesz.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif

Sam Wojtek daje Ci odpowiedź:

wykręcasz się Mirku :tongue:

Zapytam inaczej: przychodzi do Ciebie dobry przyjaciel po poradę, jaką wędzarnię postawić, wg Minora czy wg beiota. I co mu poradzisz?

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

Zapraszam na moją stronę

aczkolwiek , bynajmniej ale nie na pewno uważam że w związku z zaistniałymi i mającymi wkrótce nastąpić , choć nie na pewno wydarzeniami , które ,aczkolwiek tematycznie dość luźno powiązane z tematem , pozwalają sądzić iż odpowiedź , na którą oczekujesz o Maadzie , nie będzie jednoznacznie jednoznaczna i pozwoli innym (a może i mnie )na pisanie dalszych bezkonstruktywnych analiz objawień

jumbo
--------------
Głupiec nie pomyśli.

"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Oczywiście, że polecę mu wędzarnię z paleniskiem bezpośrednim, ale podpowiem jak uniknąć wpadek.

Jednak nie można pisać, że każdy pomnik to "dziadostwo" w którym nie da się dobrze uwędzić !

Tylko tyle chciałem przekazać w swoich postach.

Ps.

Prześledź wpis Wojtka i sam oceń czy jest przemyślany, czy tylko wpisał parę zdań, aby cokolwiek napisać ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif

Jumbo dostajesz moje pierwsze ostrzeżenie. Niedawno rozmawiał z Tobą Abratek i prosił, byś zachowywał się na forum poprawnie. Nie słuchasz. 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Czytając wpisy Wojtka Minora mam wrażenie, graniczące z pewnością, że nigdy nie wędził w wędzarni zbudowanej wg projektu kolegi beiota. Ale cieszę się, że potrafisz trzeźwo i logicznie spojrzeć na sytuację. Kolega kombiii na takie pytanie zapewne odpowiedziałby, bez drgnięcia powieki, że projekt Minora jest najlepszy i bezkonkurencyjny.

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

Zapraszam na moją stronę

Jednak nie można pisać, że każdy pomnik to "dziadostwo" w którym nie da się dobrze uwędzić !

Na pierwszej stronie istnieje zestawienie wszystkich za i przeciw obydwu modeli wędzarni.

Jednak coś takiego co Miro usiłuje publicznie wmawiać forumowiczom, w ogóle nie istniej i nie ma to pokrycia ani w rzeczywistości, jak też w prawdzie niestety.

Niczego takiego co by tylko chociaż sugerowało takie niestosowne stwierdzenie niestety tam nie ma. sorry Miro.

Edytowane przez sverige2

Jest dokładnie odwrotnie w pierwszym poście napisałem wyraźnie "dobry lotnik i na drzwiach od stodoły poleci"

PS

Mireczku chyba nawet nie przeczytałeś o co chodzi w temacie :(

Robert
601353601

No to porównajmy.

Wędzarnia z paleniskiem bezpośrednim:

- konstrukcja oparta na betonie

- małe palenisko w stosunku do komory wędzarniczej

- dach płaski, 

- w środku wyłożona blachą, bez ocieplenia

- brak odprowadzenia spalin

Wędzarnia z kanałem:

- konstrukcja komory wędzarniczej drewniana + ocieplenie 

- palenisko dobrane do wielkości komory, drzwiczki z regulacją ciąg,  bez szamotu, bez rusztu

- kanał dymowy o odpowiednim przekroju i długości, według nie max 1,5 m i fi 200 mm

- szyber na kanale dymowym

- dach skośny + odprowadzenie spalin + ewentualnie szyber

I czekam na Wasze porównanie.

Jumbo. Ty proszę pierwszy napisz swoją opinię.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif

Mireczku chyba nawet nie przeczytałeś o co chodzi w temacie :(
Uwaga czysto techniczna: na forum używajmy nicków, pozwoli to uniknąć takich dwuznaczności jak w powyższym cytacie - nie wiadomo o którego Mirka chodzi...

"dobry lotnik i na drzwiach od stodoły poleci"

I tego się trzymajmy.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif

Miro, człowieku, opanuj się nareszcie, przeczytaj ten temat od samego początku raz jeszcze, zobacz co on przedstawia i o co w nim chodzi. Przestań nareszcie robić z tematu śmietnisko, Wiem że to trudne, bo taka Twoja "uroda", mącić, kręcić i zadymiać, ale człowieku, to nie Twój prywatny folwark, aby permanentnie zadymiać i z prawie każdego tematu robić kabaret lub śmietnisko.

Proszę administratora aby po pewnym czasie, przenieść post w inne miejsce.

Dziękuję.

OK chodzi oczywiście o usera Miro ;)

Miro przykład który napisałeś to delikatnie mówiąc paranoja :(

I porównanie samochodu do przeklepanego "przystanku autobusowego" :(

Przeczytaj proszę raz jeszcze tytuł tematu napisałem ze rozmawiamy o wadach i zaletach pewnych dwóch rozwiązań funkcjonalnych zakładam że oba są zrobione poprawnie a do szczegółów konstrukcyjnych miałem nadzieję dojść ... Ale już nie mam zaczęło się dobrze skończyło jak zwykle szkoda :(

Vtec przenieść ten temat do kosza bo szkoda czasu "wolnoć Tomku..." I "róbta co chceta"

Edytowane przez roger

Robert
601353601

:) skończył mi się zasób słów i pomysłów  :cry:  Niech każdy robi co chce, jak chce i z czego chce. Nic mi do tego.   :(  Pociesza mnie tylko jedno, że nikt :no:  i nic nie zmusi do jedzenia   :w00t: tego czegoś! I to jest kulinarna demokracja.  :)

Tak naprawdę co chcecie udowodnić i do czego przekonać.  Zestawienia, które napisał Roger to tylko mały wycinek z wiedzy, którą należy znać od podstaw w tym zachodzące procesy. Żeby o tym dyskutować przynajmniej należy wyrównać poziom wiedzy...... eeeee idę spać. :hmm:  

Miro, człowieku, opanuj się nareszcie, przeczytaj ten temat od samego początku raz jeszcze, zobacz co on przedstawia i o co w nim chodzi. Przestań nareszcie robić z tematu śmietnisko, Wiem że to trudne, bo taka Twoja "uroda", mącić, kręcić i zadymiać, ale człowieku, to nie Twój prywatny folwark, aby permanentnie zadymiać i z prawie każdego tematu robić kabaret lub śmietnisko.

Żenada jeśli chodzi o merytoryczną dyskusję.

Przeczytaj proszę raz jeszcze tytuł tematu napisałem ze rozmawiamy o władzach i zaletach pewnych dwóch rozwiązań funkcjonalnych zakładam że oba są zrobione poprawnie a do szczegółów konstrukcyjnych miałem nadzieję dojść

Jeśli obie wędzarnie są zrobione poprawnie, to w obu uwędzisz bez problemu.

Zgadzam się, że przy drugiej zużyjesz więcej drewna i dłużej trzeba ją wygrzewać.

Ale, jak zamienisz materiały z której są zbudowane, to już tak niestety ładnie przy porównaniu nie będzie. 

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif

To pokaż mi jeden pomnik zrobiony poprawnie gdzieś tutaj na forum czy stronie ... Z wybitą drewnem ocieploną komorą etc...

Powodzenia w szukaniu ;)

Edytowane przez roger

Robert
601353601

To pokaż mi jeden pomnik zrobiony poprawnie gdzieś tutaj na forum czy stronie ... Z wybitą drewnem ocieploną komorą etc.

Czyli da się zrobić poprawnie. :)  

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif

Pokaż mi taką wędzarnię tutaj i raz jeszcze przeczytaj pierwszy post tego wątku !!!

Robert
601353601

raz jeszcze przeczytaj pierwszy post tego wątku !!!

Czytanie jest :

1. Trudne

2. Czasochłonne

3. Wymaga zrozumienia

Nie chodzi o to, żebym Ci cokolwiek pokazywał, ale o to jak innym, nowym pokazać na czym polega budowa dobrej wędzarni.

Jeśli chodzi o pierwszy Twój post, to niestety jest jak to się mówi tendencyjny ,skierowany na porażkę wędzarni z kanałem.

Założyłeś, że wędzarnia z paleniskiem bezpośrednim jest zła i to "udowodniłeś"

To się nazywa manipulacja...... :D

Może tu zacznijmy działać: ?

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8375-budujemy-wsp%C3%B3lnie-wirtualn%C4%85-super-w%C4%99dzarni%C4%99-wb/page-6

Edytowane przez miro

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif