Jasiust Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 12 Maja 2014 (edytowane) Parzenie szynek i już po A ta większa sztuka to baleron.Boczki wędzone wcześniej, teraz podwędzane i sparzoneW sobotę rano dostawa rybek i już się suszą śledziki a tutaj bolki w towarzystwie boczków Reszta bolków pójdzie do paprykarzu Wyszło 40 słoiczków. Z już uwędzonych będzie pasta rybna. Boczusie nie parzone część na grila a część do zamrażarki. Edytowane 12 Maja 2014 przez jaga1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-351631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 12 Maja 2014 Reszta bolków pójdzie do paprykarzu Możesz podać przepis?Ten paprykarz to bardziej pikantny czy łagodny robisz? Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-351635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 13 Maja 2014 Ja paprykarz robię ze świeżej makreli ale teraz jej nie ma to zrobiłem z dorsza. Do tego wędzone śledzie i bolki Świeże ryby parzę i po przestygnięciu łatwo się obiera z ości. Teraz miałem po obraniu 4kg świeżych i 1,8kg wędzonych ale nie trzymam się ściśle tych proporcji poprostu daję jakie mam. Cebula przysmażona ( krojona w kostkę) .Cebulę z rybami mielę na sitku 4 .Raz robiłem dietetyczny mało oleju a dużo wody ale to był jedyny raz.Przyprawy na 1 kg ryby po obraniucebula 0,5-0,6 kgolej ok 180mlpapryka słodka 10grpapryka ostra 10 grprzecier 200gr przysmażam w garnku przed dodaniem rybykechup 100grryż ok 300gr przed gotowaniem Tym razem ryż w woreczkach i tak już zostanie.sól do smakuTym razem nie dałem wody bo sparzone ryby dość wilgotne.Szprotek nie daję bo nie lubię tego gorzkawego posmaku. Wychodzi tak średnio pikantny, taki lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-351832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 13 Maja 2014 Co ty nazywasz bolkiem? Bolek - mały dorsz czy boleń? Z przepisu wynika, że robisz z dorsza i do tego dodajesz śledzie i bolki? Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-351836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 13 Maja 2014 Bolek to mały dorsz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-351856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 30 Lipca 2014 Mój nowy nabytek za całe 30 PLN Używam go podłączony do regulatora mocy.Ostatnie wyroby: tutaj się suszą a muchy bardzo nie zadowolone. i już w wędzarni.Widok paleniska W trakcie wędzenia, Po uwędzeniu, po lewej parzona a po prawej podpiekana w wędzarni Boczki przed parzeniem a szynki już po, Kiełbaska po tygodniu w lodówce A tutaj ostatnio wędzony boczek peklowany 10 dni w zalewie 8,5% (poprzednie były peklowane metodą Szczepana 6 dni.) i parzony ponad godzinę do temp.74 st C A między nimi 2 brzuszki łososia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-364050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 31 Lipca 2014 Szacuneczek za suszarnie i kolorek wyrobów Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-364070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 31 Lipca 2014 Gratulacje za całokształt :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-364075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 31 Lipca 2014 woooow!!!!!Bardzo podoba mi sie ta szafa na suszenie wedlin coby muchy nie siadaly !!!!SUPER !!!!! Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-364089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 10 Października 2014 (edytowane) Użyczyłem wędzarnię kol." Norwegia 2000 " i to Jego kiełbaska a ja spróbowałem zrobić półgęski bo słyszałem że to rarytas.Dostałem od kolegi gąskę ok. 4kg wyciołem piersi 1kg peklowane 7 dni w 8% solance i wędzone w temp.55stC 4h ale smak nie powala , dla mnie trochę za surowe. Następnym razem będę robił pojedyńcze a nie zwijane jak szynka.Ze względu że trochę zaniemogłem zostały zamrożone i póżniej chciałbym je sparzyć w woreczku, ale nie mam pomysłu jak długo i w jakiej temp. Zapytanie powtórzę jeszcze w temacie o półgęskach. Edytowane 11 Października 2014 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-376375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 10 Października 2014 Zaje super wędlinki;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-376376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 10 Października 2014 (edytowane) nie parz - taki smak jest najlepszy ...chodzi oczywiście o półgeski-niepotrzebnie je zwijasz... Edytowane 10 Października 2014 przez jumbo Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-376377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 10 Października 2014 (edytowane) Następnym razem nie zwinę bo i tak się nie skleiły a koleżanka mi podpowiedziała , że ona jak kroi to wkłada na parę minut do zamrażarki i lepiej się kroi czyli na cieńsze plasterki. Mam je teraz zamrożone i mam obawy czy mogę je jeść na surowo po rozmrożeniu.Z pozostałej gęsiny ( po wykrojeniu piersi) zrobiłem pasztet dodając łopatki , boczku, wątróbki gęsiej i suszonych śliwek a dla poprawienia konsystencji smalcu gęsiego i do słoiczków.Dla mnie smak rewelacja ale dałem koledze do spróbowania i nie był zachwycony., może dlatego że był ze śliwką.Gęsina zawita na mój stół na dłużej. Edytowane 10 Października 2014 przez jaga1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-376380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Dawno nic nie pisałem tutaj, ale koledzy mnie zdyscyplinowali i wstawiam moją nową wędzarnię,no prawie nową ;Na dzień dzisiejszy jest mała zmiana, deflektor jest okrągły i na wysokości 10 cm od stropu.Wymiary wędzarni 95x95x140cm. nie licząc paleniska. Edytowane 28 Listopada 2016 przez Jasiust Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-528729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 28 Listopada 2016 Rodzina się powiększyła, czy co ??Cały czas mnie zadziwiasz Wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-528732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 28 Listopada 2016 A tutaj parę wyrobów z tej wędzarki: CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-528733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 29 Listopada 2016 Jasiu to teraz masz już "full wypas" . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-528746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakenbusz Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 30 Listopada 2016 witam mróz u nas ścisnął więc zawieszam temat do wiosny.na razie gromadzę materiały i postaram się wybudować coś podobnego jak będzie coś stać to wyślę fotki i przed pierwszym wędzeniem zadzwonię. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-528895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 30 Listopada 2016 A tutaj parę wyrobów z tej wędzarki: Ze zdjęć wynika że super wyroby !!! Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-528979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Nie robiłem dużo zdjęć ale parę jest To są głowy łososia wędzone na ciepło, a na wadze mięsko z nich.Następne kiełbaski Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-529170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Szalejesz, Panie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-529171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Tutaj jest kiełbasa z jelenia ok 70% i reszta dzik. Ta kiełbaska powstała dzięki poradom Arkadiusza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-529173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) I jak widać da się wszystko ładnie skleić. Edytowane 2 Grudnia 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-529283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Bardzo ładna kiełbaska. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-529289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Super wyroby i bardzo ładnie uwędzone. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/2/#findComment-529307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.