Jasiust Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Staram się,a tym nie udanym fotek nie robię. A tak na poważnie nie zawsze wędzenie wychodzi.Zauważyłem że jak jest duża wilgoć w powietrzu kolor wędzonek jest inna. Zaznaczam że jestem totalnym amatorem w wędzarniczym fachu. A tutaj metka ale w starej wędzarni która dalej funkcjonuje ale jest elektryczna Lubię ryby i następne głowy. Kto nie wędził to nie doceni ich smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-529310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Życzę powodzenia i zawsze udanych wędzonek. Kiełbaski wędząc nie przekraczaj 50 st. Mięsko pozostałe jak szynki, boczek itd możesz na max wędzić do 57 st. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-529315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Życzę powodzenia i zawsze udanych wędzonek. Kiełbaski wędząc nie przekraczaj 50 st. Mięsko pozostałe jak szynki, boczek itd możesz na max wędzić do 57 st. Starałem się aby temp. wędzenia była w granicach 50-60 stC a serki i polędwice 45 st . Nie zawsze to się udaje, bo często u nas wieje. Widać to po grubej kiełbasie ( zdjęcie przy głowach z łososia) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-529426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) A z tego mięsa z wędzonych głów łososi to robisz jeszcze coś czy używasz do kanapek.? Edytowane 3 Grudnia 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-529431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 3 Grudnia 2016 A z tego mięsa z wędzonych głów łososi to robisz jeszcze podpinam się pod pytanie -bardzo ciekawe -bo sporo tego Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-529433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 4 Grudnia 2016 A z tego mięsa z wędzonych głów łososi to robisz jeszcze coś czy używasz do kanapek.? Z mięsa z głów robię pastę do chleba ,taką jak z makreli: jajko na twardo koperek drobno posiekana pora ( bo do łososia nie daję cebuli) majonez. Robię coś takiego jak tatar: mięsko przez maszynkę,drobno posiekana pora, oliwa z pestek winogron no i taką ostrą przyprawę w płynie ( dostałem z restauracji ,oni dodają ją do normalnego tatara z łososia) A na obiad naleśnik z farszem łososiowym i szpinakiem taki w listkach zasmażany. Polane sosem z serka topionego. Robi to mój syn. Mięsko pakuję po 30dkg i zamrażam bo jest tego naprawdę sporo np. z 30 głów miałem 5kg mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-529557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ostatni wyrób małej spółdzielni ( dwu osobowej) Po lewej kiełbaska pieczona w wedzarni Cienka też upiekła się w wędzarni bo o niej zapomniałem i teraz część zawsze będzie pieczonaPrzekrój pieczonej i parzonej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-530285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Bardzo ładnie. Brakuje jednak nazwy spółdzielni. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-530286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ostatnio dostałem trochę filetów z dorsza i postanowiłem zrobić tzw. gałkę rybną, wzorowałem się na przepisie Dziadka i Arkadiusza ale nie wziołem pod uwagę że dorsz nie da mi galaretki. Po sparzeniu wyrób był zbyt mokry i nie związany.Dodałem żelatyny i jeszcze raz sparzyłem i teraz jest ok.Następnym razem nie dodam mąki ziemniaczanej i zmniejszę ilość bułki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-530291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ostatni wyrób małej spółdzielni Mała dwuosobowa, u mnie jednoosobowa, nie ma z kim czytać, w tzw.międzyczasie... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-530294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 10 Grudnia 2016 nie wziołem pod uwagę że dorsz nie da mi galaretki Polecam mocno zredukowany wywar z głów dorsza. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-530343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Polecam mocno zredukowany wywar z głów dorsza. Dostaję tylko filety dorsza. Brakuje jednak nazwy spółdzielni. Na razie to tylko pierwsze próby wspólnej działalności ale idzie nam coraz lepiej. Nazwę wymyślimy. Mała dwuosobowa, u mnie jednoosobowa, nie ma z kim czytać, w tzw.międzyczasie.. .Piotrze życzę Ci powodzenia w Twojej działalności. Ty nie możesz czytać w pracy a my hobbyści czasami sobie pozwalamy na taki luksus. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-530426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Oj, kusisz, kusisz Wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-530572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 7 Marca 2017 Dawno nic nie pokazywałem ,bo emeryci nie mają czasu. Dzisiaj trochę fotek z grudnia: i szyneczki na święta mięsko na kabanosy i już powędzone i jeszcze kiełbaska . To była mała przerwa na kawkę i idę filetować dorsze które pójdą w słoiki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-543527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 7 Marca 2017 To była mała przerwa na kawkę i idę filetować dorsze Wyroby super , co do smaku to może kiedyś ? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-543532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 7 Marca 2017 Jasiu idziesz w mistrza Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-543537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 7 Marca 2017 Fileciki gotowe ociekają Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-543560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 7 Marca 2017 Fileciki gotowe ociekają Uwielbiam dorsze . Też kupuję świeże . Okolice Sarbinowa z Chłopów Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-543562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 7 Marca 2017 Ty to masz dobrze. Na marynaty powinny być przeznaczone śledzie z ostatniej doby (jak najświeższe). My w centralnej musimy niestety liczyć jedynie na starsze, co ma znaczący wpływ na jakość marynat. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-543563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 8 Marca 2017 Z części wczorajszych filetów klopsiki do obiadu a resztę w słoiki w sosie koperkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-543619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 8 Marca 2017 Z części wczorajszych filetów klopsiki do obiadu Czyli wyrób klopsików zmechanizowany Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-543623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 12 Marca 2017 Parę zdjęć z wyrobów w lutym:przed parzeniem i po a tutaj balerony , po lewej goły a pozostałe w kątnicy wołowej Ala parmeńskie obtoczone w kolendrze i pieprzu no i czosnek granulowany i przekrój:[Dodano: 12 mar 2017 - 18:53]kiełbaska w jelicie wołowym wiankowym i cienka z jałowcem , obie pieczone w wędzarni( dopiero uczę się piec w wędzarni) a tutaj rzeczywisty kolor po pieczeni[Dodano: 12 mar 2017 - 18:56] Z części wczorajszych filetów klopsiki do obiadu Czyli wyrób klopsików zmechanizowany Muszę używać łyżki do lodów bo nigdy nie wychodziły mi jednakowej wielkości. Pozdrawiam [Dodano: 12 mar 2017 - 19:14]Przygotowane polędwice do suszenia i ryby podsmażone do słoików [Dodano: 12 mar 2017 - 19:17]Coś te zdjęcia nie po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-543877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 12 Marca 2017 Ładne wyroby i patent na robienie klopsików. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9560-wyroby-jasiust/page/3/#findComment-543906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.