Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Grillowanie by paweljack


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#21 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 06 maj 2014 - 23:12

skoro chcesz , mogę podjechać , ale będzie nas 4 , no może kierowcy nie licząc 3 , ale spać musi

 

dawaj namiary

Gdybyś dał znać wcześniej, to wziąłbym wolne.  :)



#22 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4996 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 06 maj 2014 - 23:21

PAweljack wlsnie dlatego prosilam, bo ocet jaki podajesz, " cherry " u nich nie widzialam, oni chca po prostu ocet winny, znaczy sie z czerwonego wina ( red wine vinegar). Nie cherry jak podajesz.  Znam ten program i oni tez troche reklamuja, dlatego  mniej wiecej wiem, co daja do swoich potraw.



#23 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 06 maj 2014 - 23:57

PAweljack wlsnie dlatego prosilam, bo ocet jaki podajesz, " cherry " u nich nie widzialam, oni chca po prostu ocet winny, znaczy sie z czerwonego wina ( red wine vinegar). Nie cherry jak podajesz.  Znam ten program i oni tez troche reklamuja, dlatego  mniej wiecej wiem, co daja do swoich potraw.

Przy sałatce fatusz też piszą zielona papryka a w programie użyta jest czerwona. Widocznie z octem jest podobnie, więc podałem dobrze.

 



#24 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4996 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 07 maj 2014 - 01:07

PAweljacke ,  obejrzala i przesluchalam tez oryginalny tekst, to tlumacz polski  zrobil ten blad.  Moze myslal ,ze  tak bedzie lepiej brzmialo. :laugh:



#25 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 07 maj 2014 - 08:48

PAweljacke ,  obejrzala i przesluchalam tez oryginalny tekst, to tlumacz polski  zrobil ten blad.  Moze myslal ,ze  tak bedzie lepiej brzmialo. :laugh:

Szkoda, że od razu linku nie podrzuciłaś.



#26 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 12 maj 2014 - 20:36

Dwie grillowe: po lewej kolegi Pisa, ciekawy smak 0dirol.gif

 

https://wedlinydomow...67-co/?p=350276

 

Załączony plik  Kiełbasa grillowa Pisa i moja.jpg   67,64 KB   10 Ilość pobrań

 

po prawej moja

 

https://wedlinydomow...ljack/?p=349182



#27 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 24 maj 2014 - 21:03

Paweł, nie przeszkadzają Ci te puste pola? :D Podeślij mi po niedzieli brakujące zdjęcia, to wkleję je w puste ramki.

Nadal ni ma.  :(



#28 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 11 cze 2014 - 08:43

Sałatka fasolowa

 

fasola biała

fasola czerwona

 

Załączony plik  Sałatka fasolowa 1.jpg   63,64 KB   9 Ilość pobrań

 

czerwona cebula

czerwona papryka

 

Załączony plik  Sałatka fasolowa - cebula, papryka.jpg   72,91 KB   8 Ilość pobrań

 

pomidory

czosnek ( w oryginale w plasterki)

 

Załączony plik  Sałatka fasolowa - pomidor, czosnek.jpg   71,41 KB   7 Ilość pobrań

 

natka pietruszki

szczypior z dymki

 

Załączony plik  Sałatka fasolowa - natka, szczypior.jpg   86,14 KB   7 Ilość pobrań

 

sól, pieprz, oliwa i ocet winny.

 

Załączony plik  Sałatka fasolowa - gotowa.jpg   67,7 KB   8 Ilość pobrań

 

Przepis pochodzi z programu TV http://www.goodchefbadchef.com.au/



#29 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5573 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 11 cze 2014 - 09:12

bardzo dobra taka jest ,ja daje czerwona cebule w piorkach  :)


Użytkownik electra edytował ten post 11 cze 2014 - 09:13


#30 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 13 cze 2014 - 08:23



bardzo dobra taka jest ,ja daje czerwona cebule w piorkach  :)

Ze względu na smak pewnie nie ma znaczenia ale ze względów estetycznych, jak reszta składników, cebula lepiej wygląda jak jest pokrojona w kostkę. 0dirol.gif



#31 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 25 cze 2014 - 08:34

Kupiłem dwa filety 

 

Załączony plik  krokodyl 1.jpg   95,26 KB   3 Ilość pobrań

 

nie wiedząc jak przyrządzić posypałem solą i pieprzem,

 

10 minut z każdej strony na grillu 190 st. ( nawet chyba za długo) 

 

i wyszło całkiem smaczne.

 

Gdybym nie wiedział co to, pomyślałbym, że jem bardzo delikatną rybę.

 

Załączony plik  Krokodyl 2.jpg   91,46 KB   3 Ilość pobrań



#32 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3065 postów

Napisano 25 cze 2014 - 08:43

Kupiłem dwa filety 

 

 wyszło całkiem smaczne.

 

Gdybym nie wiedział co to, pomyślałbym, że jem bardzo delikatną rybę.

 

 

A kupiłeś niedelikatną ??? :hmm:

 

Co to za filety ?



#33 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 25 cze 2014 - 08:45

 

A kupiłeś niedelikatną ??? :hmm:

Mięso wali rybą ale bardzo delikatnie, to autor miał na myśli.



#34 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5162 postów

Napisano 25 cze 2014 - 08:49

paweljack - nie podałeś z czego te filety są i myślę ,że stąd to pytanie dyzia ( jak ładowało mi się zdjęcie przez chwilę mignął napis krokodyl :rolleyes: )



#35 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5573 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 25 cze 2014 - 08:49

Jak dla mnie to jest schab b/kprzeciety w wzdloz, u nas jest cos takiego na gryl specjalne ok 80 cm dlugosci nazywaja to grylowy oszczep



#36 SIVON

SIVON

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1510 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 25 cze 2014 - 08:52

Zdjęcia podpisane jako krokodyl:), Paweł u nas w zoo ostatnio zaginął mały krokodyl to chyba nie twoja sprawa co?:)



#37 KarKan

KarKan

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1697 postów
  • MiejscowośćRawicz

Napisano 25 cze 2014 - 08:53

krokodyl1.jpg ;)



#38 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 25 cze 2014 - 08:56

Zdjęcia podpisane jako krokodyl:), Paweł u nas w zoo ostatnio zaginął mały krokodyl to chyba nie twoja sprawa co? :)

Tego "złowiłem" w Makro, leżał obok steków z kangura.  :)



#39 KarKan

KarKan

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1697 postów
  • MiejscowośćRawicz

Napisano 25 cze 2014 - 11:33

W mojej mieścinie ciężko o Makro :) Oświeć proszę jak się kształtują ceny takiego rarytasu?



#40 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7221 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 25 cze 2014 - 11:47

https://www.frisco.p.../n,elkopol-stek-z-krokodyla-z-zimbabwe-mrozony/stn,product

 

Generalnie około 200pln /kg


Użytkownik roger edytował ten post 25 cze 2014 - 11:49





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych