wosiu Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zrobiłem schab według przepisu Yogiego ja uważam że wyszedł wśmienicie i gościom też smakowało pytali jak ja to zrobiłem że schabik jest taki soczysty po upiczeniu.Smakowały im też ziemniaki pieczonez boczusiem i cebulką. Zrobiłem zdjęcia ale niestety tylko komórką więc fotki nie oddają tego jak wyglądał orginał. Ta potrawa to był gwóźdź programu pod tytułem 35-lecie pożycia. http://images31.fotosik.pl/49/e3223dd450faacf8m.jpg http://images26.fotosik.pl/114/4fed29582d36cee6m.jpg http://images30.fotosik.pl/115/9bd50e1cb61d56b6m.jpg http://images26.fotosik.pl/114/3f3a60c99ba2b780m.jpg Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Listopada 2007 Moje uznanie wyglada przepieknie juz slinotoku dostajePozdrawiam serdecznie JAsiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Listopada 2007 Wosiu wspaniala impreza musiala byc.szczerze powiem ze smakow mi narobiles pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Listopada 2007 Gratuluję wyrobu i rocznicy pożycia! Bardzo ładny schab, Juz od jakiegoś czasu zamierzam się za taki schab zabrać, czekam na okazję, ps.Nie masz dziwnego uczucia jak rano otwierasz oczy a w łózko ta sama od 30 paru lat dziewczyna? Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Listopada 2007 Papciu robiłem ten schab dla teściów ja ze swoją mamy dużo krótszy staż. Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Listopada 2007 A to gratulacje dla mamy!Mógłbyś coś powiedzieć o wywinięciu tego schabu by wyglądał jak korona? ładne to i smaczne Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam wosiu Gratuluję wyrobu bardzo mnie się podoba i zapewne smaczny . Do Andrzeja jednak nie zdążę zdziałać myślę że próba będzie po nowym roku . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 19 Listopada 2007 Mógłbyś coś powiedzieć o wywinięciu tego schabu by wyglądał jak korona?~ Przeczytaj mój post https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1382 jako odpowiedź EAnni. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 19 Listopada 2007 Tak, już odpowiednio u mnie ten przepis został opracowany do wydruku. Danusia też jest za tym by "zmałpować" i zrobić taką koronę. A szykuja się urodziny mojej córeczki i jej zrobię. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Listopada 2007 szkoda, że ostatnio pozbawiłam schab kostek a byłoby tak ładnie wczesniej nie skojarzyłam tych zdjęć Yogiego , schab mam zapeklowany teraz już po ptokach a na koniec tygodnia mam rocznicę rodziców byłaby ładna ozdoba a tak trzeba czekać nastepnej okazji :tongue: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 20 Listopada 2007 Wosiu tak sie przygladam temu schabowi i widze tak jakby malutkiogrodek ze sztachetami ,ladnie te kosci z zeberek lekko nadpieczone sieprezentuja no i ma to swoj urok, bo ja uwielbiam kotlety schabowe z koscia.smak kotleta z kostka jest inny niz samej poledwicy. pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 20 Listopada 2007 WitamDzięki wszystkim za pochwały ale te wszystkie miłe słowa powinny być skierowane w stronę Yogiego bo to jego pomysł a ja tylko podejrzałem i zrobiłem.(cały czas kontaktowałem się z nim na PW)A przyznać się muszę,że schab był pyszny, soczysty i zrobił furrorę na imprezce.Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zapomniałem dopisać, że do tego były pieczone ziemniaki wcześniej blanszowane i oczywiście wszystko potraktowane przed samym końcen pieczenia glazurą miodową z przepisu na naszej stronie,oczywiście te zawijaki z folij też się zdejmuje przed końcem pieczenia.Do ziemniaków dodałem przyprawy do pieczonych ziemiaków.Schab po nastrzyknięciu jest bardzo soczysty i aromatyczny.A teraz co do wymiarów:waga 4.5kg po odcięciu kości kręgosłupa (chyba tak się nazywają) zostają tylko kości żebrowe specjalnie przycięte dłużej żeby uzyskać tą koronę,pieczenie w temperaturze 180°C do uzyskania wewnątrz schabu 69°C.Jeśli są jakieś pytania to proszę chętnie odpowiem.Acha schab kosztował 56zł.Pzdr Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 20 Listopada 2007 waga 4.5kg po odcięciu kości kręgosłupa (chyba tak się nazywają) zostają tylko kości żebrowe specjalnie przycięte dłużej żeby uzyskać tą koronę,Wosiu, a czym przycinałeś te kostki żebrowe aby nie było odprysków pilarką z zębami czy piłką do kości bo tasakiem/toporem to chyba nie bardzo pozdr. aaa chyba kupiłeś już taki schab Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 20 Listopada 2007 waga 4.5kg po odcięciu kości kręgosłupa (chyba tak się nazywają) zostają tylko kości żebroweAcha schab kosztował 56złto po ile u was jest kg schabu?? :shock: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 20 Listopada 2007 Schab przycieli mi ludzie w ubojni dostali wytyczne i tak zrobili. Za kilogram schabu z kością zapłaciłem 12.45zł za kg. Czy drogo? Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 20 Listopada 2007 cena promocyja :grin: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Listopada 2007 w ubojni dostali wytyczne Jak sformułowałeś wytyczne? W przepisie pojawia się zdanie: Zagotować 100 ml wody (uwaga 100 ml wystarczy na cały schab) z pieprzem, czosnkiem, kminkiem (można przyprawy kombinować według własnych upodobań). Dodać odrobinę maggi Czy to jest "inne 100ml wody" od tych "100ml wody z solanki" ? Rozumiem, że z dodatkiem tej wody schab ma być pieczony ? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1154-m%C3%B3j-wieniec-schabowy-ala-yogi/#findComment-22509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.