Maciek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Chciałbym pierwszy raz uwedzić własna szynkę. Mam nadzieje że ktoś pomoże mi i poprowadzi "za rękę" poprzez wszystkie etapy. Czekam na wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Wejdź na stronke www.wedlinydomowe.pl i tam znajdziesz katalog Pierwsze kroki. W katalogu tym wejdź w dział Akademia Dziadka. I to tyle. :wink: Powodzenia Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek-74 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Solanka; 5litrów zimnej wody , 8dag cukru , 60dag peklosoli , 3listki laurowe, kilka ziaren ziela i pieprzu ,jeśli lubisz to łyżka magi. Na strzyknij za pomocą strzykawki [kupisz w aptece] Dokładnie raz przy razie, szynkę do gara zalej solanką niech stoi 3-4dni ,potem na patyk i na dym. Smacznego :grin: :grin: Cytuj Im więcej dymu tym więcej smaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.