StefanS Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Lipca 2016 (edytowane) Nie wiem czy w dobrym miejscu ale.......Odkrylem zapomniana slonine - zasolona z dodatkiem pieprzu i o ile mnie pamiec nie myli przez poczatkowe tygodnie byl tam tez czosnek. Calosc - kilka platow - ok 5 kg grubosci ok 2.5 do 4 cm zasolona i przechowywana w plasticowym pojemniku od 5 grudnia poprzedniego roku (2015) w lodowce. Mialem zamiar kiedys zrobic z niej cos jako "salo" plus czesc wedzona otoczona paprika. Czy mozecie mi podpowiedziec/poradzic co z niej zrobic? Please - nie chce jej wyrzucac jeszcze - moze cos da sie zrobic. Edytowane 26 Lipca 2016 przez StefanS Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Lipca 2016 jak była dobrze zasolona to jeść, będzie się w ustach rozpływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Lipca 2016 A w jakiej temperaturze była przechowywana? Jeżeli lodówka... to spokojnie będzie do spożycia! i tak jak Tsosna napisał... będzie się rozpływać w ustach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Lipca 2016 Jeść, jeść, jeść, i oblizywać się, może być też z dodatkiem kiszonego ogóraska no i odpowiednim "popychaczem" oczywista oczywistość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Lipca 2016 słoninka 8 miesieczna cymes - podaj adres - zjemy, wprawdzie ja jestem małolitrażowy ale pod taką słoninkę - Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Lipca 2016 Dziekuje - w przyszly weekend moze bedzie troche degustacji jak tak... oczywiscie z popychaczem... Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.