Skocz do zawartości

"Zapomniana" słonina - co z niej zrobić?


StefanS

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy w dobrym miejscu ale.......

Odkrylem zapomniana slonine - zasolona z dodatkiem pieprzu i o ile mnie pamiec nie myli przez poczatkowe tygodnie byl tam tez czosnek. Calosc - kilka platow - ok 5 kg grubosci ok 2.5 do 4 cm zasolona i przechowywana w plasticowym pojemniku od 5 grudnia poprzedniego roku (2015) w lodowce. Mialem zamiar kiedys zrobic z niej cos jako "salo" plus czesc wedzona otoczona paprika. Czy mozecie mi podpowiedziec/poradzic co z niej zrobic? Please - nie chce jej wyrzucac jeszcze - moze cos da sie zrobic.

Edytowane przez StefanS

Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania.

StefanS.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

słoninka 8 miesieczna  cymes  :) - podaj adres - zjemy, wprawdzie ja jestem małolitrażowy ale pod taką słoninkę - :)

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.