Papcio Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 29 Marca 2008 Agucha ma rację, wiedza to nie wszystko.Mały wierszyk: Ucz się ucz, Bo nauka to jest wiedzy kluczKto się dużo uczy Ten ma dużo kluczyA dużo kluczy to ma dozorca! Obecnie studia polegają na zaliczeniu i zapomnieniu. Tylko czemu robotnikowi regularnie sprawdza się wiedzę a magistrowi już nie? Małgoś w odpowiednim czasie wykasuj ten post. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agucha123 Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 29 Marca 2008 studencka reguła: ZZZ, czyli Zakuć, Zdać, Zapomnieć mam nadzieje ze tu profesorzy z uczelni wyższych nie zaglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 29 Marca 2008 myślę że to bardzo zła reguła ,nie lepiej ZZZ Zrozumieć , Zakuć i Zdać ?Pewnie się wiedza w życiu przyda :rolleyes: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 29 Marca 2008 Agucha, przeglądałem wcześniej książkę Olszewskiego - tam praktycznie znajdziesz wszystko.Co do zaglądania na stronkę - muszę Cię zasmucić :wink: - zaglądają, zaglądają (może akurat nie Twój).I prośba - po napisaniu pracy, jeśli nie sprawi Ci to problemu, podeślij do nas kopię, to wrzucę na stronę główną do odpowiedniego działu. Na pewno chętnie ją sobie wiele osób poczyta. Oczywiście będzie podpisanan Twoim nazwiskiem lub nickiem - jak wolisz.W dalszym ciągu potwierdzam, iz w razie konieczności udzielenia pomocy, jesli będę w stanie, możesz na mnie liczyć. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 29 Marca 2008 http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=540 http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=73 http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=77 Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agucha123 Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 29 Marca 2008 dzieki Gonzo:) mam już te wędlinki:) pozdra co do pracy to bardzo chetnie.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 29 Marca 2008 Agucha123 masz glowe 6 na 9 beda z Ciebie ludzie :wink: slonecznie pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 29 Marca 2008 agucha123, Podaj swoja propozycje kiełbasy z miesa, które ci pozostało. Tak na próbę. Koniecznie podaj ilości w poszczególnych klasach. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 29 Marca 2008 Agucha 123 - Myślę że rozwiązanie zużycia wołowiny do wyrobów z jak jak największą ilością wołowiny może się okazać błędem ,bo może się okazać że będziesz te wędliny tylko produkować i bilans na papierku będzie dobry a rzeczywistość będzie taka że ich nikt nie będzie kupował . 10% do sprzedaży na cele kulinarne a nadwyżki które nie zdołasz zagospodarować możesz sprzedać w postaci mięs drobnych dla innych zakładów które nie prowadzą uboju , tutaj chyba profesor nie postawił żadnych limitów. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 29 Marca 2008 Dziadku! Tutaj chodzi o całkowicie o teorię. W pracy nie będzie bilansu ekonomicznego. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agucha123 Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 29 Marca 2008 zgadza sie chodzi tylko o teorie, nie bedzie bilansu ekonomicznego. a z tymi 10% procentami chodzi o to ze z calej ilosci miesa tylko 10% moge przeznaczyc na sprzedaz detaliczna, a reszty miesa musze wyprodukowac wedliny.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 29 Marca 2008 Wprowadź na polski rynek dwa nowe produkty: jerky oraz basturmę. Przepisy na oba na stronie głównej (Szukaj). :tongue: Zaznaczam, że oba wspaniałe, a jak profesor będzie chciał spróbować, to masz załatwione. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 29 Marca 2008 Można zrobić Pieczeń Belwederską -jest to szynka wołowa peklowana wędzona, pieczona zrobiona z mięśni zrazowej górnej i dolnej oraz ligawy pochodzących z udźca jałowic w kształcie nieforemnego walca .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 30 Marca 2008 ze sprzedażą wołowiny nie ma żadnego problemu a wręcz jej jest mało (produkcyjnej)wejdź na http://www.biznes2biznes.com lub http://www.biznes-polska.pl daj ogłoszenie i masz kłopot z głowy. Napewno sprzedaż w dobrej i oczywiście w rozsądnej cenie. Próbowałem takich eksperymentów i z doświadczenia ci powiem że szły te wędliny jak "krew z nosa" chyba ze względu na cenę bo smakowo były pyszne.No cóż te markety tak już ludzi przyzwyczaiły :lol: Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaSz Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam serdecznie Mam takie troszke inne pytanie odnosnie wedlinek typowo (czysto) wolowych - mianowicie poszukuje masarni ktora juz produkuje takowe produkty. Bede niezmierni wdzieczny za jaka kolwiek podpowiedz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.