marcus Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Też nie rozumiem co ma dać proces załapania temperatury i ociekanie przed parzeniem ?Skroci to czas parzenia i wplynie pozytywnie na powiezchnie wyrobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Skroci to czas parzenia i wplynie pozytywnie na powiezchnie wyrobu Każdy robi jak chce ,albo umie.Żadnego czasu nie skróci bo Ty parzysz bez gotowania.Jak widać Ty parzysz szynki inaczej niż większość i moim zdaniem Twój sposób parzenia nie wpłynie w żaden sposób na powierzchnię mięsa.Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego przepis przewiduje wrzucenie szynki do wrzątku i gotowanie przez pewien czas a znajdziesz odpowiedź na to że Twój sposób nie wpływa na nic. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Arku, ale teraz jak sobie przypomniałem jak powinno się przygotować dobry befsztyk, to ... coś mi się przypomina, że mięso powinno być smażone z temperatury pokojowej.Jakby mniejszy szok termiczny ..... może coś w tym jest. ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Jakby mniejszy szok termiczny ..... może coś w tym jest. ? To niewielka różnica.Tylko ok. 14C i moim zdaniem nie ma wpływu na powierzchnię mięsa. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Arek sprzeczał się nie będę.14 C niby nic, ale gdyby wyjść z poniżej 0C i wtedy parzyć ?Sam byś krzyczał że tak nie wolno ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Czy uzywacie termometru do parzenia?Wiekszosc ludzi zdziwi sie kiedy wlasnie tego urzadzenia uzyje do wykonania swoich wyrobow .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Używam termometru - mam jeden normalny, taka tarcza z bolcem i drugi elektroniczny. Najczesciej uzywam tego do mięsa z bolcem - pomiedzy pokrywke i krawedz garnka wsadzam, wisi sobie i wszystko jest pod kontrolą... Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Czy uzywacie termometru do parzenia? Wiekszosc ludzi zdziwi sie kiedy wlasnie tego urzadzenia uzyje do wykonania swoich wyrobow . Pozdrawiam to podstawa :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Arek sprzeczał się nie będę. 14 C niby nic, ale gdyby wyjść z poniżej 0C i wtedy parzyć ? Teoretycznie tak nie powinno być , bo peklujemy przecież w temp. 4-8 stopni , czyli nie schodzimy poniżej zera. Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Mój ksperyment z "udawaną" szynką był w temacie: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7311 a konkretnie opisany w poście: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=193925#193925 PS posmaku cebuli nie wyczuwałem.... - może dlatego że użyty był dodatek soli wędzonkowej , moze go tam nie było a może po prostu się nie doszukiwałem Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teqton Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 1 Września 2012 Pokusiłem się i również coś takiego zrobiłem z racji że wędzarni nie posiadam W smaku całkiem niezłe Do zabarwienia użyłem łupin cebuli tak jak Abratek pisał Trochę brakuję tego charakterystycznego zapachu ale i tak jest OK http://img543.imageshack.us/img543/7947/img7233s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 1 Września 2012 teqton, Bardzo fajna ta szynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teqton Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 1 Września 2012 Dziękuję Na obczyźnie trzeba sobie jakoś radzić :P Bo to co jest w sklepach to do niczego się nie nadaje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreon13 Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 1 Września 2012 Czy uzywacie termometru do parzenia? Wiekszosc ludzi zdziwi sie kiedy wlasnie tego urzadzenia uzyje do wykonania swoich wyrobow . Pozdrawiam Dla mnie termometr i waga to podstawowe urządzenia, dają powtarzalność wyrobów. Cytuj życie jest szkołą negocjacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darhel Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 1 Września 2012 Mój ksperyment z "udawaną" szynką ...Ślinka mi się utoczyła :thumbsup: ... jutro z peklowania (4 dni z nastrzykiem) idzie do parzenia Cytuj "Chwytaj dzień, bo przecież nikt się nie dowie, jaką nam przyszłość zgotują bogowie..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 1 Września 2012 Do zabarwienia użyłem łupin cebuli tak jak Abratek pisałbardzo ładnie wygląda, jakie ilości tych łupin do takiej jednej szyneczki [ Dodano: Sob 01 Wrz, 2012 19:18 ]Trochę brakuję tego charakterystycznego zapachu ale i tak jest OKto teraz masz jak sklepowe ciemne ale nie wędzone i bez zapachu :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 1 Września 2012 Pokusiłem się I dobrze.Eksperymenty mile widziane. :grin: Na obczyźnie trzeba sobie jakoś radzić Ale termometr bagnetowy to tam można kupić bo trochę tą szyneczkę przeparzyłeś :sad: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 1 Września 2012 teqton, Bardzo fajna ta szynkaBracie Tomaj, jak najbardziej! :grin: Wygląda WYŚMIENICIE! :lol: :grin: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 1 Września 2012 marek301, I zdrowa potwierdz bo nie "kiszona"Jak wspominałeś ostatnio :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 1 Września 2012 marek301, I zdrowa potwierdz bo nie "kiszona"Jak wspominałeś ostatnio :grin: :grin:Bracie Tomaj RACJA, RACJA! :clap: Bratu, Teqton należą się PODWÓJNE BRAWA, bo w końcu na "obczyźnie" zawsze TRUDNIEJ cokolwiek "wymodzić"! :clap: :clap: :clap: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 1 Września 2012 na "obczyźnie" zawsze TRUDNIEJ cokolwiek "wymodzić" ee.. w dobie "internetowych" przesyłek wszystko można "wymodzić:". naprawdę nie ma żadnego problemu. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Violka Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 1 Września 2012 Wyglada baaaardzo apetycznie! :tongue: Gdy ktos mi zadał pytanie jakie kryteria powinien spełniac idealny ziec, odpowiedziałabym ; przede wszystkim powinien znac sie na dymogeneratorach :lol: http://emotikona.pl/emotikony/pic/2glodny.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 1 Września 2012 Violka , a co to ziec , bo nie jarzę ? :question: Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teqton Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 1 Września 2012 Ale termometr bagnetowy to tam można kupić bo trochę tą szyneczkę przeparzyłeś :sad: Posiadam termometr bagnetowy, troszkę się zagapiłem i temp doszła do 70 w środku, ale to chyba nie problem Do zabarwienia użyłem łupin cebuli tak jak Abratek pisał bardzo ładnie wygląda, jakie ilości tych łupin do takiej jednej szyneczki Pierwszy raz coś takiego robiłem i dałem łupiny z 4 cebul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Violka Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 2 Września 2012 Violka , a co to ziec , bo nie jarzę ? :question:zięć :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.