Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Faktycznie, ubój rytualny wygląda inaczej niż standardowy, bo chodzi o spełnienie określonych wymogów religijnych, a nad jego poprawnością czuwa rabin lub osoba uprawniona. Obecnie używa się m.in. specjalnych gilotyn, które mają zapewnić szybkie i zgodne z zasadami zabicie zwierzęcia, a potem mięso jest dokładnie sprawdzane. To, co widzimy w telewizji, pokazuje tylko część procedury, bo cały proces jest dość sformalizowany i ściśle kontrolowany. _______________________________________ http://budowlaneprofi.pl/oferta/ocieplenia/
  3. Strusina, czyli mięso ze strusia, to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych mięs – jest chude, bogate w białko i ma stosunkowo mało tłuszczu w porównaniu np. do wołowiny czy wieprzowiny. Ma delikatny smak, lekko przypominający wołowinę, a przy tym zawiera żelazo, witaminy z grupy B i kwasy omega-3, więc może być wartościowym elementem diety. Warto jednak pamiętać, że mięso strusia jest dość drogie i w sprzedaży najczęściej spotkamy je w postaci steków lub mielonego, więc jego przygotowanie wymaga pewnej uwagi, by nie wyschło – najlepiej smażyć lub grillować krótko na średnim ogniu. _______________________________________ https://lodz.pl/artykul/3-rodzaje-kartonow-przydatnych-w-e-commerce-ktore-wybrac-do-swojego-sklepu-67387/
  4. he, przeogromne dzięki za inspiracje Polecam się _______________________________________ https://opakowaniadeal.pl/
  5. 102,6 litra, czyli mozna 4 kg cukru odjac, nie licze mieszania sie roztworow.
  6. Boczek fot. nr 2
  7. Przelew poszedł
  8. Które z tych trzech (jedno wyżej) wybieramy?
  9. Dzisiaj
  10. dostałem jeszcze kilka, ale to nie to. Dopiero dzisiaj, po monitach i dokładnym określeniu wymagań, zaczęło coś się zmieniać. To dostałem przed chwilą: Będę chciał zastąpić to zdjęcie w główce, tym:
  11. Z gestosci, sol - 2,15, cukier - 1,59, wynika, ze wyszlo 104 litry.
  12. Jak nakluwa sie, na wylot czy do jakiejs glebokosci, jaka srednica igly?
  13. Maliny
  14. Przelew poszedł, z co nieco dla prosiaczka
  15. A myślałem że temat już wygasa...
  16. ,,Białe złoto"
  17. Wczoraj
  18. Witam serdecznie. W czwartek ma mi kolega przywieźć dzika i właśnie muflon i o ile z dzika z wyrobami nie będzie większych problemów o tyle z muflona nie bardzo wiem co i jak przygotować oprócz tych kabanosów. Macie może jeszcze jakieś pomysły albo sprawdzone przepisy? Za wszystkie dobre rady będę bardzo wdzięczny.
  19. Przelew poszedł
  20. W sumie to niczego jeśli odpowiada wytwórcy, ale mając na uwadze że zdjęcie zrobione z lekko żółtym filtrem (biorąc na to poprawkę) wydaję się zbyt mało pokolorowane. Oczywiście to jest moje zdanie, nie ja będę to konsumował.
  21. Piękno drewna w nowej odsłonie. Dwie piękne deski i tace. Jedna z oliwki. A druga większa z Jawora, z którym pierwszy raz miałem do czynienia. I trzy drobne plasterki z orzecha. I zdjęcie misek które powstają w pracowni. Jak widać wyglądają niepozornie dopiero po obróbce i zabezpieczeniu ukażą swoje piękno. Co widać po deskach. Ubytki wypełnione żywica i zabezpieczone olejem tungowym i woskiem do kontaktu z żywnością.😀
  22. Nie bardzo wiem , czego Wy chcecie od tego koloru . Ale jak chcesz być "wczesny Zbój Madej " to smal do oporu 😁
  23. Cha cha , smalec to smalec. Smalec czysty, smalec ze skwarkami, czy też przepychota smalcyk/smalczyk z cebulką, jabłkami no i skwareczkami/skwarkami/ spyrkami/ itp
  24. Oczywiście , tylko nie puszczaj dymu na zimne
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.