Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Dzisiaj
-
Dołączył do społeczności: pyska__2
-
Budowa wędzarni ala Cztery pory roku
MIRKON odpowiedział(a) na Tomasz_65 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Gratulacje zdobycia sprawności "budowniczego wędzarni" Efekt wędzenia wskazuje na mistrzowskie wykonanie prac 👍 -
Budowa wędzarni ala Cztery pory roku
Tomasz_65 odpowiedział(a) na Tomasz_65 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
MariuszB odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Wierzymy że dacie radę😉 😁 -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
SZCZEPAN odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Kochani, na obecną chwilę nie dalibyśmy rady mieszać ręcznie !😂 ilości są zbyt duże. Jeśli chodzi o techniki wyrabiania wędlin, to tak jak pisze Grzegorz, najlepszym rozwiązaniem jest połączenie starego rzemiosła z nowoczesnymi technologiami. Chcę tylko podkreślić, że masarstwo to bardzo szeroko rozbudowana profesja i w obecnych czasach musimy sprostać rosnącym potrzebom klienteli. -
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Jeśli naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy ww. recepturami to wykonuj produkt zgodnie z tą recepturą którą sam załączyłeś tak jest bezpiecznie. Jeśli już zdecydujesz się na wykonanie produktu z przepisu zamieszczonego przez Jacka wtedy użyj tylko czosnku granulowanego. -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
Grzewlod odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Pełny profesjonalizm połączony ze zdrowym sportowym stylem życia💪. -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
Muski odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Qrcze, wszystko miesza ręcznie , zarąbiecie nam Prezesa tą robotą. Karolu nie daj śię -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
Muski odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Mam nadzieję, że może słyszeliśmy😁, ale może chociaż się dowiemy....... Karolu, to nie jest hobby domowe to jest Zakład Przetwórstwa. 😂. -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
karolszymczak odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Jest mi niezmiernie miło że mogę brać udział w wytwarzaniu wedlin i produktów garmażeryjnych pod okiem SZCZEPANA.Nawet nie myślałem że klientela SZCZEPANA to taka wysoka półka. Jestem pełen podziwu technik wyrabianych wędlin,o których nie słyszeliśmy na forum.Nie wspomnę już o ilościach, które,mnie przeraziły. Jest to dla mnie nowa szkoła życia i doświadczenia. -
Dzięki spróbuje sparzyć kiedyś. Raz szynkę parzyłem i smakowała.
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
quadro555 odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Karol to ma dobrze. Jest mieszałka, a my biedni wyrobnicy amatorzy musimy ręcznie mieszać. 😁 -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
SZCZEPAN odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Za szybkie wnioski 😩 doróbki okazały się konieczne. Dziś Karol kończy mieszanie białej kiełbasy (100 kg). Dbamy o jakość do samego końca. Każdy pojemnik to osobne zamówienie, które czeka już na klientów. Dobrze, że to dziś ostatni dzień bardzo intensywnej pracy 💪 -
Dołączył do społeczności: karolek55
- Wczoraj
-
Dołączył do społeczności: zen2
-
Smaki Agi i Grzewloda
Dawidk1 odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Ja robiłem i mi smakuje słoninę kiszona z kuchni kwasiora. -
Dołączył do społeczności: Pawel 1234
-
Dołączył do społeczności: pilus57
-
Dołączył do społeczności: Haq1233
-
Smaki Agi i Grzewloda
szrekPL odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Mój ojciec często robił ,,kiszoną słoninę" z bardzo podobnego przepisu jak poniżej, my też taką robiliśmy...Nic się nie działo z czosnkiem. https://www.olgasmile.com/slonina-kiszona.html -
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Dodatek surowego czosnku podczas wysłania jak dla mnie ryzykowne działanie. Podciek wystąpi również podczas obróbki 80C. Dalsza część przepisu ok. -
Smaki Agi i Grzewloda
bilu72 odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Na zimno nie mam warunków,raczej wg.przepisu ogrodnika z YT -
Arkadiusza różne i różniste
Grzewlod odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Jest to sposób zaczerpnięty z kopcowania ale z tego co pamiętam to jeszcze słoma szła żeby pietruszka "oddychała". -
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Jak ją będziesz strugał na zimno, smalec czy do żelaznej budy? -
Arkadiusza różne i różniste
karolszymczak odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Nie ale rodzice tak robili -
Arkadiusza różne i różniste
szrekPL odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Karol a na wierzchu układasz wilgotny papier? -
Arkadiusza różne i różniste
karolszymczak odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Sprawdzi się -
Arkadiusza różne i różniste
arkadiusz odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
No to jutro mam kurs po piasek.😊 -
Dołączył do społeczności: Piotr Kozlowski
-
Arkadiusza różne i różniste
karolszymczak odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Arku ciemne chłodne pomieszczenie typu piwnica garaż nie ogrzewany i zasyp piaskiem,lub żwirem(nie ziemią).Bez problemu zimę przetrzyma Pozdrawiam -
Arkadiusza różne i różniste
szrekPL odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Ja pamiętam u rodziców w piwnicy marchewki, pietruszki itd były przechowywane w skrzynkach zasypane suchym piachem, ale to było jak jeszcze piwnica nie była docieplona bo teraz cieplej jak na pokojach. Nie pamiętam czy było to przykryte wilgotnym papierem czy nie ale coś mi podpowiada że było. -
Arkadiusza różne i różniste
arkadiusz odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Szukam pomysłu na przechowanie przez zimę większej ilości pietruszki ok. 4 kg.Mrożenie nie wchodzi w grę.Macie jakieś sprawdzone sposoby.
