Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
Budowa wędzarni ala Cztery pory roku
Tomasz_65 odpowiedział(a) na Tomasz_65 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Dzięki Mirku za dobre słowo 😁powiem nie skromnie że nie brałem pod uwagę innego efektu, jest to trzecia wędzarnia zrobiona prze zemnie, pierwsza była skrzyniowa z kanałem, druga to była wędzarnia typu kibelek bez mała bliźniacza do tej tylko mniejsza która uległa zniszczeniu podczas sierpniowego huraganu w 2024 r. a ta jest już konkretna na tyle duża że spokojnie obaj zmieścilibyśmy się w środku 😜😏Pozdrawiam -
Dołączył do społeczności: Tomek81s
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
Grzewlod odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Oj tam oj tam nie bądź taki skromy, jak nie wy to kto 😉. Uf... jak dobrze, że pik się już kończy. Tak już jest w biznesie jak firma solidna i produkt premium to klientów przybywa👍👏. - Dzisiaj
-
Dołączył do społeczności: pyska__2
-
Budowa wędzarni ala Cztery pory roku
MIRKON odpowiedział(a) na Tomasz_65 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Gratulacje zdobycia sprawności "budowniczego wędzarni" Efekt wędzenia wskazuje na mistrzowskie wykonanie prac 👍 -
Budowa wędzarni ala Cztery pory roku
Tomasz_65 odpowiedział(a) na Tomasz_65 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
MariuszB odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Wierzymy że dacie radę😉 😁 -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
SZCZEPAN odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Kochani, na obecną chwilę nie dalibyśmy rady mieszać ręcznie !😂 ilości są zbyt duże. Jeśli chodzi o techniki wyrabiania wędlin, to tak jak pisze Grzegorz, najlepszym rozwiązaniem jest połączenie starego rzemiosła z nowoczesnymi technologiami. Chcę tylko podkreślić, że masarstwo to bardzo szeroko rozbudowana profesja i w obecnych czasach musimy sprostać rosnącym potrzebom klienteli. -
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Jeśli naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy ww. recepturami to wykonuj produkt zgodnie z tą recepturą którą sam załączyłeś tak jest bezpiecznie. Jeśli już zdecydujesz się na wykonanie produktu z przepisu zamieszczonego przez Jacka wtedy użyj tylko czosnku granulowanego. -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
Grzewlod odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Pełny profesjonalizm połączony ze zdrowym sportowym stylem życia💪. -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
Muski odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Qrcze, wszystko miesza ręcznie , zarąbiecie nam Prezesa tą robotą. Karolu nie daj śię -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
Muski odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Mam nadzieję, że może słyszeliśmy😁, ale może chociaż się dowiemy....... Karolu, to nie jest hobby domowe to jest Zakład Przetwórstwa. 😂. -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
karolszymczak odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Jest mi niezmiernie miło że mogę brać udział w wytwarzaniu wedlin i produktów garmażeryjnych pod okiem SZCZEPANA.Nawet nie myślałem że klientela SZCZEPANA to taka wysoka półka. Jestem pełen podziwu technik wyrabianych wędlin,o których nie słyszeliśmy na forum.Nie wspomnę już o ilościach, które,mnie przeraziły. Jest to dla mnie nowa szkoła życia i doświadczenia. -
Dzięki spróbuje sparzyć kiedyś. Raz szynkę parzyłem i smakowała.
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
quadro555 odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Karol to ma dobrze. Jest mieszałka, a my biedni wyrobnicy amatorzy musimy ręcznie mieszać. 😁 -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
SZCZEPAN odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Za szybkie wnioski 😩 doróbki okazały się konieczne. Dziś Karol kończy mieszanie białej kiełbasy (100 kg). Dbamy o jakość do samego końca. Każdy pojemnik to osobne zamówienie, które czeka już na klientów. Dobrze, że to dziś ostatni dzień bardzo intensywnej pracy 💪 -
Dołączył do społeczności: karolek55
- Wczoraj
-
Dołączył do społeczności: zen2
-
Smaki Agi i Grzewloda
Dawidk1 odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Ja robiłem i mi smakuje słoninę kiszona z kuchni kwasiora. -
Dołączył do społeczności: Pawel 1234
-
Dołączył do społeczności: pilus57
-
Dołączył do społeczności: Haq1233
-
Smaki Agi i Grzewloda
szrekPL odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Mój ojciec często robił ,,kiszoną słoninę" z bardzo podobnego przepisu jak poniżej, my też taką robiliśmy...Nic się nie działo z czosnkiem. https://www.olgasmile.com/slonina-kiszona.html -
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Dodatek surowego czosnku podczas wysłania jak dla mnie ryzykowne działanie. Podciek wystąpi również podczas obróbki 80C. Dalsza część przepisu ok. -
Smaki Agi i Grzewloda
bilu72 odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Na zimno nie mam warunków,raczej wg.przepisu ogrodnika z YT -
Arkadiusza różne i różniste
Grzewlod odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Jest to sposób zaczerpnięty z kopcowania ale z tego co pamiętam to jeszcze słoma szła żeby pietruszka "oddychała". -
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Jak ją będziesz strugał na zimno, smalec czy do żelaznej budy? -
Arkadiusza różne i różniste
karolszymczak odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Nie ale rodzice tak robili -
Arkadiusza różne i różniste
szrekPL odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Karol a na wierzchu układasz wilgotny papier? -
Arkadiusza różne i różniste
karolszymczak odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Sprawdzi się -
Arkadiusza różne i różniste
arkadiusz odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
No to jutro mam kurs po piasek.😊 -
Dołączył do społeczności: Piotr Kozlowski
-
Arkadiusza różne i różniste
karolszymczak odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Arku ciemne chłodne pomieszczenie typu piwnica garaż nie ogrzewany i zasyp piaskiem,lub żwirem(nie ziemią).Bez problemu zimę przetrzyma Pozdrawiam
