Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Grubo ładniejsza jak dla mnie...
  3. szrekPL

    Wyroby Woytasa

    Czyli zrobiłeś świąteczną Woytasa Bardzo ładna kiełbaska, nic nie sknociłeś tak to już jest przy podpiekaniu, trzeba się z tym liczyć. Osobiście wolę podpiekaną
  4. Niedzielne śniadanko
  5. 👍
  6. Dzisiaj
  7. EAnna

    Wyroby Woytasa

    Moja sugestia: Wystarczy podpiekanie do 68 w środku Aby zapobiec przesuszeniu jelita w procesie podpiekania należy (już po złapaniu koloru) podnieść wilgotność w wędzarni. Na tym etapie wkładam miskę z wodą, co dodatkowo skróci czas podpiekania poprzez podniesienie przewodności cieplnej i zapobiegnie przesuszeniu jelita.
  8. Dwie kiełbasy. Grubo i cienko mielona. Przekrój grubo mielonej po podsuszeniu.
  9. mamuśka

    Wyroby Woytasa

    To ja poproszę tą podpiekaną. Kiełbasy prima sort.
  10. 😚
  11. Grzewlod

    Wyroby Woytasa

    Zawsze tak jest, nic nie zepsułeś 👍.
  12. Woytas

    Wyroby Woytasa

    Wczorajsza produkcja kiełbasy świątecznej Halusi (zapomniałem o gorczycy 🙃) Zrobiłem na swa sposoby, z góry parzona w folii moletowanej po wędzeniu, z dołu podpiekana wędzarni do 72 stopni wewnątrz. Moim zdaniem lepsza parzona, miękki flak. Nie wiem może coś sknociłem podczas podpiekania, ale flak jest wyraźnie twardszy.
  13. szrekPL

    Słodkości @mamuśki

    Zło nigdy nie śpi 😉😁
  14. Wczoraj
  15. Mam jednego orzecha. Upierdliwe są orzeszki do wyciągania, ale ten smak wart jest trudu. Przyszły emeryt się wyspał. Jest 01:18 Idę orzechy łupać, będzie ciasto. Ps. Pozdrawiam Cię Wojtku.
  16. Pierwszy raz ten przepis mega pyszne.
  17. Bardzo ładne chlebki
  18. Bagno na pewno obejrzę. A pochwalę się drugi raz wyszedł bochenek na zakwasie 😀
  19. Jeśli masz więcej orzechów to nie zazdroszczę Ci pracy. Pozdrawiam
  20. Ja nie trunkowa, to wolę ocet zrobić. 😜
  21. Trochę jest, ale do przyszłych zbiorów braknie orzeszków.😭
  22. Szkoda winogron na ocet
  23. szrekPL

    Słodkości @mamuśki

    No jest trochę towaru...
  24. Kochani. Mam jeszcze ciemne, małe winogrona. Jeszcze sobie wiszą. Teraz są takie słodkie, mniam mniam. Da radę zrobić z nich ocet, tylko jak? Mogę z przepisu Małgoś?
  25. Efekt mojego zbierania z jednego orzecha włoskiego. Będzie się działo. 😜
  26. Wędzarnia oraz grill pod wiatka jako integralną część całości ukończona. Dzięki zastosowaniu w wykonaniu ścianek lekkich materiałów tworzących kompozyt można było dzięki temu zaoszczędzić dużo miejsca jeśli budowało by się metodą tradycyjną. Ścianki mają 3 cm gr. Zastosowałem pierwszy raz obrotowe stoliki aby zwiększyć możliwości wygodnej obsługi kompleksu. Jeden obrotowy stolik służy do grilla a drugi obsługuje wędzarnie. Zwiększa to powierzchnię blatów o dodatkowe miejsce.
  27. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    A no nie ma...
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.