Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
Grubo ładniejsza jak dla mnie...
-
Czyli zrobiłeś świąteczną Woytasa Bardzo ładna kiełbaska, nic nie sknociłeś tak to już jest przy podpiekaniu, trzeba się z tym liczyć. Osobiście wolę podpiekaną
-
-
👍
-
Dołączył do społeczności: GerardP
- Dzisiaj
-
Moja sugestia: Wystarczy podpiekanie do 68 w środku Aby zapobiec przesuszeniu jelita w procesie podpiekania należy (już po złapaniu koloru) podnieść wilgotność w wędzarni. Na tym etapie wkładam miskę z wodą, co dodatkowo skróci czas podpiekania poprzez podniesienie przewodności cieplnej i zapobiegnie przesuszeniu jelita.
-
Dołączył do społeczności: KamPa95
-
-
To ja poproszę tą podpiekaną. Kiełbasy prima sort.
-
Zawsze tak jest, nic nie zepsułeś 👍.
-
Wczorajsza produkcja kiełbasy świątecznej Halusi (zapomniałem o gorczycy 🙃) Zrobiłem na swa sposoby, z góry parzona w folii moletowanej po wędzeniu, z dołu podpiekana wędzarni do 72 stopni wewnątrz. Moim zdaniem lepsza parzona, miękki flak. Nie wiem może coś sknociłem podczas podpiekania, ale flak jest wyraźnie twardszy.
-
Zło nigdy nie śpi 😉😁
- Wczoraj
-
Mam jednego orzecha. Upierdliwe są orzeszki do wyciągania, ale ten smak wart jest trudu. Przyszły emeryt się wyspał. Jest 01:18 Idę orzechy łupać, będzie ciasto. Ps. Pozdrawiam Cię Wojtku.
-
Dołączył do społeczności: Tomas Stępień
-
Pierwszy raz ten przepis mega pyszne.
-
Bardzo ładne chlebki
-
-
Jeśli masz więcej orzechów to nie zazdroszczę Ci pracy. Pozdrawiam
-
Ja nie trunkowa, to wolę ocet zrobić. 😜
-
Trochę jest, ale do przyszłych zbiorów braknie orzeszków.😭
-
Szkoda winogron na ocet
-
No jest trochę towaru...
-
Kochani. Mam jeszcze ciemne, małe winogrona. Jeszcze sobie wiszą. Teraz są takie słodkie, mniam mniam. Da radę zrobić z nich ocet, tylko jak? Mogę z przepisu Małgoś?
-
-
Dołączył do społeczności: kazel05
-
Wędzarnia oraz grill pod wiatka jako integralną część całości ukończona. Dzięki zastosowaniu w wykonaniu ścianek lekkich materiałów tworzących kompozyt można było dzięki temu zaoszczędzić dużo miejsca jeśli budowało by się metodą tradycyjną. Ścianki mają 3 cm gr. Zastosowałem pierwszy raz obrotowe stoliki aby zwiększyć możliwości wygodnej obsługi kompleksu. Jeden obrotowy stolik służy do grilla a drugi obsługuje wędzarnie. Zwiększa to powierzchnię blatów o dodatkowe miejsce.
-
A no nie ma...