Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Dzisiaj
-
Dołączył do społeczności: Zibi66
-
Dlatego ja robiąc małe ilości dopiekam kiełbasy w piekarniku. Kiełbasy na ruszt, a pod spodem blaszka z gorącą wodą.
-
To samo zauważyłem. Kiedyś to co zostało w kolanku i lejku ręcznie wpychałem do osłonki białkowej. Taka mini kiełbaska. Teraz zrobiłem dwie różne kiełbasy. Drobno mielona dla kolegi którego ojciec ma trzecie zęby, ale ich nie używa 😁 . Grubo mielona już wisi i traci wagę, smak będzie lepszy. Za tydzień powinna być dobra do konsumpcji. Wtedy wstawię zdjęcia i skład surowcowy. Oczywiście jak u mnie to kiełbasa dla leniuszków. 😁 Bo to inna kiełbasa.
-
Dzisiaj Český Krumlov był dreptany a na powrocie do Pl jeszcze może Brno. https://www.relive.com/view/vXOnzNVRm5O Pozdrawiam I do zobaczenia na szlaku.
-
Brawo, superowe. Nie wiem jak jest ze smakiem w takim przypadku z różnym rozdrobnieniem, ale ten sam farsz nabity w cienkie jelito i na w fi 60 powoduje że kiełbasa smakuje nieco inaczej.
-
Dziękuję za cenną radę. Dzięki piękne za miłe słowa.
-
Grubo ładniejsza jak dla mnie...
-
Czyli zrobiłeś świąteczną Woytasa Bardzo ładna kiełbaska, nic nie sknociłeś tak to już jest przy podpiekaniu, trzeba się z tym liczyć. Osobiście wolę podpiekaną
-
-
👍
-
Dołączył do społeczności: GerardP
-
Moja sugestia: Wystarczy podpiekanie do 68 w środku Aby zapobiec przesuszeniu jelita w procesie podpiekania należy (już po złapaniu koloru) podnieść wilgotność w wędzarni. Na tym etapie wkładam miskę z wodą, co dodatkowo skróci czas podpiekania poprzez podniesienie przewodności cieplnej i zapobiegnie przesuszeniu jelita.
-
Dołączył do społeczności: KamPa95
-
-
To ja poproszę tą podpiekaną. Kiełbasy prima sort.
-
Zawsze tak jest, nic nie zepsułeś 👍.
-
Wczorajsza produkcja kiełbasy świątecznej Halusi (zapomniałem o gorczycy 🙃) Zrobiłem na swa sposoby, z góry parzona w folii moletowanej po wędzeniu, z dołu podpiekana wędzarni do 72 stopni wewnątrz. Moim zdaniem lepsza parzona, miękki flak. Nie wiem może coś sknociłem podczas podpiekania, ale flak jest wyraźnie twardszy.
-
Zło nigdy nie śpi 😉😁
- Wczoraj
-
Mam jednego orzecha. Upierdliwe są orzeszki do wyciągania, ale ten smak wart jest trudu. Przyszły emeryt się wyspał. Jest 01:18 Idę orzechy łupać, będzie ciasto. Ps. Pozdrawiam Cię Wojtku.
-
Dołączył do społeczności: Tomas Stępień
-
Pierwszy raz ten przepis mega pyszne.
-
Bardzo ładne chlebki
-
-
Jeśli masz więcej orzechów to nie zazdroszczę Ci pracy. Pozdrawiam
-
Ja nie trunkowa, to wolę ocet zrobić. 😜
-
Trochę jest, ale do przyszłych zbiorów braknie orzeszków.😭
-
Szkoda winogron na ocet