Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Jest to normalne że po zapakowaniu próżniowym,i póżniejszym rozpakowaniu wyroby są wilgotne.
  3. donio

    Przywitanie

    Witam Wszystkich.Chciałbym rozpocząć przygodę z wędzeniem.Będę szukał na forum pomysłów na budowę wędzarni.Myślę że w razie jakiś problemów mogę na Was liczyć.To tyle na razie .Dziękuję za przyjęcie.
  4. Dzisiaj
  5. Kurczę a ja tylko tenis i tenis czas zmienić dyscyplinę 😛
  6. Dziękuję:)
  7. Pakowałem na następny dzień po wędzeniu.
  8. Tak, to normalne.
  9. A kiedy pakujesz ?Ja wyczytałem żeby pakować po całkowitym wychłodzeniu, u nas jest to zazwyczaj drugi a częściej trzeci dzień leżakowania w lodówce.
  10. Zawsze nadwyżkę wyrobów mroziłem. Przeczytałem na forum, że lepsze jest pakowanie próżniowe. Ostatnie wyroby zapakowałem więc próżniowo, są smaczne ,lepsze niż mrożone, ale po rozpakowaniu np. kiełbasa ma mokrą powierzchnię ,a po rozpakowaniu polędwiczek wyciekło trochę cieczy. Czy to normalne ,czy może za wcześnie pakuję i podciśnienie powstałe podczas pakowania wysysa trochę soku?
  11. Dokladnie tak. - polędwica 6 kg - boczek 2 kg - mieso tłuste kl II b 1.5 kg - golonka 0.5 kg
  12. W przepisie podano 300ml wody, ale nie podano na jaką ilość wsadu. Domyślam się, że 300ml wody na 100% składu mięsa, ale proszę o podanie ilości mięsa w kg
  13. Kaszanka . Do domu wróciłem , ale 26 go jadę do Głuchołaz na rehabilitację na 25 dni , to chyba tam zakwitnę
  14. Twonk

    Słodkości @mamuśki

    @mamuśka, proszę, zapodaj przepis albo jakiegoś linka! Z ekranu mi pachnie cytryną a jutro niedziela...
  15. Gratuluję powrotu do domu i żebyś w miarę szybko wrócił do pełni sił.😚 Ps. Co to jest, to ciemne na Twoim talerzu?
  16. Przepis nie mój tylko Halusi, a ja go skubłam od Reni. Dziękuję Siostrzyczki. 😚 Tu u Reni (1 post): Ja zwiększam składniki ciasta o 1/3 i piekę 4 blaty ciasta 39 x 26. Końcowo mam 3 pierniki 13 x 26.
  17. mamuśka

    Delicje @mamuśki

    Na jutro obiad w 3/4 uszykowany. Kurczak słodko-kwaśny do jutra spokojnie się przegryzie i będzie miodzio.
  18. No to jeszcze przepis do tej przypominajki proszę 😁
  19. Dzisiaj do "dojrzewania" w lodówce trafiło ciasto na piernik. Delikatnie Wam Kochani przypominam o tym rarytasie na święta. 😚
  20. Noooo panie, tak to można kibicować!
  21. Chlebek mega a pizzę polecam z minimalną ilością drożdży. I kalkulator pizzy by dobrać parametry ciasta do czasów.
  22. Piękny chlebek Twój, a serduszko to Magdy ręka. Kochani 😚
  23. Dziś już domowy 🙂
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.