Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. EAnna

    Wyroby Woytasa

    Moja sugestia: Wystarczy podpiekanie do 68 w środku Aby zapobiec przesuszeniu jelita w procesie podpiekania należy (już po złapaniu koloru) podnieść wilgotność w wędzarni. Na tym etapie wkładam miskę z wodą, co dodatkowo skróci czas podpiekania poprzez podniesienie przewodności cieplnej i zapobiegnie przesuszeniu jelita.
  3. Dzisiaj
  4. Dwie kiełbasy. Grubo i cienko mielona. Przekrój grubo mielonej po podsuszeniu.
  5. mamuśka

    Wyroby Woytasa

    To ja poproszę tą podpiekaną. Kiełbasy prima sort.
  6. 😚
  7. Grzewlod

    Wyroby Woytasa

    Zawsze tak jest, nic nie zepsułeś 👍.
  8. Woytas

    Wyroby Woytasa

    Wczorajsza produkcja kiełbasy świątecznej Halusi (zapomniałem o gorczycy 🙃) Zrobiłem na swa sposoby, z góry parzona w folii moletowanej po wędzeniu, z dołu podpiekana wędzarni do 72 stopni wewnątrz. Moim zdaniem lepsza parzona, miękki flak. Nie wiem może coś sknociłem podczas podpiekania, ale flak jest wyraźnie twardszy.
  9. szrekPL

    Słodkości @mamuśki

    Zło nigdy nie śpi 😉😁
  10. Wczoraj
  11. Mam jednego orzecha. Upierdliwe są orzeszki do wyciągania, ale ten smak wart jest trudu. Przyszły emeryt się wyspał. Jest 01:18 Idę orzechy łupać, będzie ciasto. Ps. Pozdrawiam Cię Wojtku.
  12. Pierwszy raz ten przepis mega pyszne.
  13. Bardzo ładne chlebki
  14. Bagno na pewno obejrzę. A pochwalę się drugi raz wyszedł bochenek na zakwasie 😀
  15. Jeśli masz więcej orzechów to nie zazdroszczę Ci pracy. Pozdrawiam
  16. Ja nie trunkowa, to wolę ocet zrobić. 😜
  17. Trochę jest, ale do przyszłych zbiorów braknie orzeszków.😭
  18. Szkoda winogron na ocet
  19. szrekPL

    Słodkości @mamuśki

    No jest trochę towaru...
  20. Kochani. Mam jeszcze ciemne, małe winogrona. Jeszcze sobie wiszą. Teraz są takie słodkie, mniam mniam. Da radę zrobić z nich ocet, tylko jak? Mogę z przepisu Małgoś?
  21. Efekt mojego zbierania z jednego orzecha włoskiego. Będzie się działo. 😜
  22. Wędzarnia oraz grill pod wiatka jako integralną część całości ukończona. Dzięki zastosowaniu w wykonaniu ścianek lekkich materiałów tworzących kompozyt można było dzięki temu zaoszczędzić dużo miejsca jeśli budowało by się metodą tradycyjną. Ścianki mają 3 cm gr. Zastosowałem pierwszy raz obrotowe stoliki aby zwiększyć możliwości wygodnej obsługi kompleksu. Jeden obrotowy stolik służy do grilla a drugi obsługuje wędzarnie. Zwiększa to powierzchnię blatów o dodatkowe miejsce.
  23. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    A no nie ma...
  24. BazylWidzew

    Szrekowa zadyma

    To u nas nie ma?
  25. bilu72

    Turystyka

    Dzisiaj było dreptane po Czeskich Budziejowicach https://www.relive.com/view/vevYz5YpWJO Pozdrawiam I do zobaczenia na szlaku
  26. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Okej, nie ma sprawy chętnie się podzielą zwłaszcza że nie jest drogie no i można w innych celach wykorzystywać niekoniecznie do drinków
  27. Grzewlod

    Szrekowa zadyma

    To i owo parówkowo 👍. Jak zrobisz produkcję to napisz kilka słów jak się sprawuje.
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.