Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Dzisiaj
-
Dołączył do społeczności: ZbyszekM29
-
Czy znaczone na poniższej desce przykładowe punkty przebarwień to efekt złego odpowietrzenia żywicy czy zamierzony efekt końcowy. Jeśli taki miał być efekt to jak go uzyskałeś ?
-
Dawid jak uzyskałeś widoczne jaśniejsze ślady przebarwień żywicy? Dla przykładu zaznaczyłem przebarwienia na fotce. To samo tyczy się innej deski na której uzyskałeś efekt fali.
-
Czyli potwierdzają się opinie i przydatność obu tych urządzeń, fakt termomix ma bardzo wysoką cenę, ale coś za coś, przyglądamy się również lidlomixowi i jemu podobnych, oj, ciężki będzie wybór 🙂
-
Dzięki za info, ładne i równiutkie ogóreczki 👍
-
Jak zawsze z najlepszego (Halusi)... Dokładnie robiłem i są mega. Co prawda innych nie robiłem. Ale na pewno jeszcze powtórzę.
-
Thermomix to taki rodzaj robota do gotowania. Urządzenie pomaga w szybkim przygotowaniu potraw również dietetycznych. Potrawy przygotowywane w thermomiksie są tylko gotowane w wodzie lub na parze. Oczywiście można również przygotowywać ciasto czy mięso itp. ale później należy potrawy upiec w piekarniku czy na patelni. Do zalet thermomiksa na pewno można zaliczyć jakość wykonania, bardzo dużą bazę przepisów (również dietetycznych) i prostotę obsługi. Niestety wadą jest wysoka cena i wg. mnie abonament 250 zł. za rok. Na pewno thermomix bije na głowę lidlomixa jeśli chodzi o parametry, jakość wykonania i bazę przepisów ale lidlomiks za to jest o wiele tańszy. Co do Air fryer Ninja to w dużym uproszczeniu jest to mały piekarnik z termoobiegiem który posiada kilka gotowych funkcji które generalnie różnią się tylko tym że po kliknięciu w daną funkcję automatycznie ustawia się temperatura i czas pieczenia. Potrawy trzeba przygotować a w Air fryerze się je tylko zapieka bez tłuszczu gorącym powietrzem. Reasumując Air fryer i thermomixs to urządzenia o bardzo różnym przeznaczeniu i trudno je porównywać. Ale oba bardzo przydatne do przygotowania zdrowej żywności
-
Zapał mam i zdolności. Ale ogólnie mało piekę. Zazwyczaj mamie pomagam. A najczęściej jak robię to kruche ciasteczka.
-
Kupione w lokalnym gospodarstwie szklarniowy.
- Wczoraj
-
Makaron tzn. ciasto na makaron robię w mojej Ninji , robię też kruszonkę do chałek. Przepis znasz tylko zamiast rączek używam Ninji. Każde ciasto wychodzi super , a kruszonka najlepiej. Moja mama ciasto na faworki robiła ręcznie, zatrudniając mnie jak już nie miała siły , teraz ciasto na faworki robi Ninjia , ja wałkuję , obraca i smaży 10 letni wnuk. Do ciasta francuskiego podchodziłem jak do jeża dzisiejsze wystąpienie Dorotki z YOUTUBA , chyba mi pomoże przełamać opór.
-
Uwielbiam w kazdej postaci, ale wedzonego nigdy nawet nie widzialem, wiec chcialbym sprobowac. Powinien w piatek byc ozor, wiec w przyszly weekend mam nadzieje wedzenie.
-
Wojtku jak coś to pytaj, a tak na zaś to poproszę przepis na makaron z malaksera.😚 Oj Dawidzie, to ja podziwiam Twoje zdolności i zapał, który na pewno masz. Ps. Teraz w piekarniku piecze się sernik cytrynowy. Kiedyś już go piekłam to wiem że szybko zniknie.
-
Haha specjalnie nie podawałem, żeby nie promować "pierdół" i niezwiązanej z WB treści.. nie będąc w sumie pewnym czy można dodać link do takowej oferty, pozostając w zgodzie z regulaminem xD Kilka telefonów już było ws innych rzeczy, tak się zastanawiałem skąd nagle poruszenie. Ps tam nie ma nic wartego uwagi tak szczerze, bibeloty dzieci ^^
-
Dołączył do społeczności: RolerferPL
-
Jak zawsze z najlepszego (Halusi)...
-
Ładne, nawet za mocno nie przesuszyłeś.
-
Nooo... pięknie 👍 a skąd masz ogórki?
-
Dzięki, obyście byli prorokami.
-
Dlatego zbieram wszelkie opinie, a decyzję co wybrać i tak podejmie Jola😁
-
No super podziwiam. Pamiętam, że szkoły trudne i wymagające było ciasto francuskie.
-
Super ślinka cieknie. Z jakiego przepisu kabanosy?
-
Dzień dobry wieczór Wszystkim.
-
Dołączył do społeczności: marcinbzyk
-
Słoiczki malutkie na sosy, prezenty, kieliszki, śluby itp
wawaldek11 odpowiedział(a) na PanBoczek temat w Giełda
Proszę bardzo: https://www.olx.pl/d/oferta/34ml-keczup-heinz-sloiczki-na-dzemy-sosy-tabasco-swiece-etc-CID628-ID16ZCXl.html -
-
-
Ja lubię każde , ale najbardziej lubię cielęce. Ozory to ozory.Smak mają podobny tylko inną konsystencję. Wołowe są bardziej zbite .Ja gotuję tak długo bo lubię je również w galarecie a do galarety muszą być bardzo miękkie. Do jedzenia a ciepło wystarczy 3,5 h w podanej temperaturze. Możesz też gotować w szybkowarze ok.50-55 min.
