Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. To samo zauważyłem. Kiedyś to co zostało w kolanku i lejku ręcznie wpychałem do osłonki białkowej. Taka mini kiełbaska. Teraz zrobiłem dwie różne kiełbasy. Drobno mielona dla kolegi którego ojciec ma trzecie zęby, ale ich nie używa 😁 . Grubo mielona już wisi i traci wagę, smak będzie lepszy. Za tydzień powinna być dobra do konsumpcji. Wtedy wstawię zdjęcia i skład surowcowy. Oczywiście jak u mnie to kiełbasa dla leniuszków. 😁 Bo to inna kiełbasa.
  3. bilu72

    Turystyka

    Dzisiaj Český Krumlov był dreptany a na powrocie do Pl jeszcze może Brno. https://www.relive.com/view/vXOnzNVRm5O Pozdrawiam I do zobaczenia na szlaku.
  4. Brawo, superowe. Nie wiem jak jest ze smakiem w takim przypadku z różnym rozdrobnieniem, ale ten sam farsz nabity w cienkie jelito i na w fi 60 powoduje że kiełbasa smakuje nieco inaczej.
  5. Dzisiaj
  6. Woytas

    Wyroby Woytasa

    Dziękuję za cenną radę. Dzięki piękne za miłe słowa.
  7. Grubo ładniejsza jak dla mnie...
  8. szrekPL

    Wyroby Woytasa

    Czyli zrobiłeś świąteczną Woytasa Bardzo ładna kiełbaska, nic nie sknociłeś tak to już jest przy podpiekaniu, trzeba się z tym liczyć. Osobiście wolę podpiekaną
  9. Niedzielne śniadanko
  10. 👍
  11. EAnna

    Wyroby Woytasa

    Moja sugestia: Wystarczy podpiekanie do 68 w środku Aby zapobiec przesuszeniu jelita w procesie podpiekania należy (już po złapaniu koloru) podnieść wilgotność w wędzarni. Na tym etapie wkładam miskę z wodą, co dodatkowo skróci czas podpiekania poprzez podniesienie przewodności cieplnej i zapobiegnie przesuszeniu jelita.
  12. Dwie kiełbasy. Grubo i cienko mielona. Przekrój grubo mielonej po podsuszeniu.
  13. mamuśka

    Wyroby Woytasa

    To ja poproszę tą podpiekaną. Kiełbasy prima sort.
  14. 😚
  15. Grzewlod

    Wyroby Woytasa

    Zawsze tak jest, nic nie zepsułeś 👍.
  16. Woytas

    Wyroby Woytasa

    Wczorajsza produkcja kiełbasy świątecznej Halusi (zapomniałem o gorczycy 🙃) Zrobiłem na swa sposoby, z góry parzona w folii moletowanej po wędzeniu, z dołu podpiekana wędzarni do 72 stopni wewnątrz. Moim zdaniem lepsza parzona, miękki flak. Nie wiem może coś sknociłem podczas podpiekania, ale flak jest wyraźnie twardszy.
  17. szrekPL

    Słodkości @mamuśki

    Zło nigdy nie śpi 😉😁
  18. Wczoraj
  19. Mam jednego orzecha. Upierdliwe są orzeszki do wyciągania, ale ten smak wart jest trudu. Przyszły emeryt się wyspał. Jest 01:18 Idę orzechy łupać, będzie ciasto. Ps. Pozdrawiam Cię Wojtku.
  20. Pierwszy raz ten przepis mega pyszne.
  21. Bardzo ładne chlebki
  22. Bagno na pewno obejrzę. A pochwalę się drugi raz wyszedł bochenek na zakwasie 😀
  23. Jeśli masz więcej orzechów to nie zazdroszczę Ci pracy. Pozdrawiam
  24. Ja nie trunkowa, to wolę ocet zrobić. 😜
  25. Trochę jest, ale do przyszłych zbiorów braknie orzeszków.😭
  26. Szkoda winogron na ocet
  27. szrekPL

    Słodkości @mamuśki

    No jest trochę towaru...
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.