Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Dzisiaj
  3. Czy znaczone na poniższej desce przykładowe punkty przebarwień to efekt złego odpowietrzenia żywicy czy zamierzony efekt końcowy. Jeśli taki miał być efekt to jak go uzyskałeś ?
  4. Dawid jak uzyskałeś widoczne jaśniejsze ślady przebarwień żywicy? Dla przykładu zaznaczyłem przebarwienia na fotce. To samo tyczy się innej deski na której uzyskałeś efekt fali.
  5. Czyli potwierdzają się opinie i przydatność obu tych urządzeń, fakt termomix ma bardzo wysoką cenę, ale coś za coś, przyglądamy się również lidlomixowi i jemu podobnych, oj, ciężki będzie wybór 🙂
  6. MariuszB

    Wariacje bila72

    Dzięki za info, ładne i równiutkie ogóreczki 👍
  7. Adamjj

    Przywitanie

    Cześć wszystkim
  8. Dawidk1

    Szrekowa zadyma

    Jak zawsze z najlepszego (Halusi)... Dokładnie robiłem i są mega. Co prawda innych nie robiłem. Ale na pewno jeszcze powtórzę.
  9. Thermomix to taki rodzaj robota do gotowania. Urządzenie pomaga w szybkim przygotowaniu potraw również dietetycznych. Potrawy przygotowywane w thermomiksie są tylko gotowane w wodzie lub na parze. Oczywiście można również przygotowywać ciasto czy mięso itp. ale później należy potrawy upiec w piekarniku czy na patelni. Do zalet thermomiksa na pewno można zaliczyć jakość wykonania, bardzo dużą bazę przepisów (również dietetycznych) i prostotę obsługi. Niestety wadą jest wysoka cena i wg. mnie abonament 250 zł. za rok. Na pewno thermomix bije na głowę lidlomixa jeśli chodzi o parametry, jakość wykonania i bazę przepisów ale lidlomiks za to jest o wiele tańszy. Co do Air fryer Ninja to w dużym uproszczeniu jest to mały piekarnik z termoobiegiem który posiada kilka gotowych funkcji które generalnie różnią się tylko tym że po kliknięciu w daną funkcję automatycznie ustawia się temperatura i czas pieczenia. Potrawy trzeba przygotować a w Air fryerze się je tylko zapieka bez tłuszczu gorącym powietrzem. Reasumując Air fryer i thermomixs to urządzenia o bardzo różnym przeznaczeniu i trudno je porównywać. Ale oba bardzo przydatne do przygotowania zdrowej żywności
  10. Dawidk1

    Słodkości @mamuśki

    Zapał mam i zdolności. Ale ogólnie mało piekę. Zazwyczaj mamie pomagam. A najczęściej jak robię to kruche ciasteczka.
  11. bilu72

    Wariacje bila72

    Kupione w lokalnym gospodarstwie szklarniowy.
  12. Wczoraj
  13. Makaron tzn. ciasto na makaron robię w mojej Ninji , robię też kruszonkę do chałek. Przepis znasz tylko zamiast rączek używam Ninji. Każde ciasto wychodzi super , a kruszonka najlepiej. Moja mama ciasto na faworki robiła ręcznie, zatrudniając mnie jak już nie miała siły , teraz ciasto na faworki robi Ninjia , ja wałkuję , obraca i smaży 10 letni wnuk. Do ciasta francuskiego podchodziłem jak do jeża dzisiejsze wystąpienie Dorotki z YOUTUBA , chyba mi pomoże przełamać opór.
  14. cochaper

    Ozor wolowy wedzony

    Uwielbiam w kazdej postaci, ale wedzonego nigdy nawet nie widzialem, wiec chcialbym sprobowac. Powinien w piatek byc ozor, wiec w przyszly weekend mam nadzieje wedzenie.
  15. Wojtku jak coś to pytaj, a tak na zaś to poproszę przepis na makaron z malaksera.😚 Oj Dawidzie, to ja podziwiam Twoje zdolności i zapał, który na pewno masz. Ps. Teraz w piekarniku piecze się sernik cytrynowy. Kiedyś już go piekłam to wiem że szybko zniknie.
  16. Haha specjalnie nie podawałem, żeby nie promować "pierdół" i niezwiązanej z WB treści.. nie będąc w sumie pewnym czy można dodać link do takowej oferty, pozostając w zgodzie z regulaminem xD Kilka telefonów już było ws innych rzeczy, tak się zastanawiałem skąd nagle poruszenie. Ps tam nie ma nic wartego uwagi tak szczerze, bibeloty dzieci ^^
  17. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Jak zawsze z najlepszego (Halusi)...
  18. Ładne, nawet za mocno nie przesuszyłeś.
  19. MariuszB

    Wariacje bila72

    Nooo... pięknie 👍 a skąd masz ogórki?
  20. Dzięki, obyście byli prorokami.
  21. Dlatego zbieram wszelkie opinie, a decyzję co wybrać i tak podejmie Jola😁
  22. Dawidk1

    Słodkości @mamuśki

    No super podziwiam. Pamiętam, że szkoły trudne i wymagające było ciasto francuskie.
  23. Dawidk1

    Szrekowa zadyma

    Super ślinka cieknie. Z jakiego przepisu kabanosy?
  24. Wiesiek Czesiek

    Przywitanie

    Dzień dobry wieczór Wszystkim.
  25. Proszę bardzo: https://www.olx.pl/d/oferta/34ml-keczup-heinz-sloiczki-na-dzemy-sosy-tabasco-swiece-etc-CID628-ID16ZCXl.html
  26. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Wolne to i kabanosy się zrobiło, tyle ostatnio o nich pisania...
  27. Efekt finalny
  28. Ja lubię każde , ale najbardziej lubię cielęce. Ozory to ozory.Smak mają podobny tylko inną konsystencję. Wołowe są bardziej zbite .Ja gotuję tak długo bo lubię je również w galarecie a do galarety muszą być bardzo miękkie. Do jedzenia a ciepło wystarczy 3,5 h w podanej temperaturze. Możesz też gotować w szybkowarze ok.50-55 min.
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.