Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Cha cha , smalec to smalec. Smalec czysty, smalec ze skwarkami, czy też przepychota smalcyk/smalczyk z cebulką, jabłkami no i skwareczkami/skwarkami/ spyrkami/ itp
  3. Oczywiście , tylko nie puszczaj dymu na zimne
  4. Skoro maxell napisał że wycofał oba projekty to po co jeszcze głosowanie,który był lepszy? Zaczekajmy na nowy projekt
  5. Dzisiaj
  6. tato

    Kalendarz WB 2026 - Projekty

    Z dwojga złego , ten drugi , ale może rzeczywiście się wysilą 😉
  7. Witam, jestem tu nowy. Postanowiłem na święta zrobić chorizo dojrzewające. Kiełbasa zrobiona 23.11 podsuszoną dwa dni i zawinięta w osłonki kolagenowe po czym odłożona do lodówki do dziś. Tak wygląda po rozpakowaniu. Nie wiem co o tym myśleć. Ogólnie nie śmierdzi ale nie wiem czy nadaj się do jedzenia. Nie szczepilem pleśnią tylko dodawałem bakterie do kiełbas dojrzewających. Ma częściowo wilgotną powierzchnię ale nie jest lepka i nie śmierdzi. Pytanie wyrzucić?
  8. A czy mogę jeszcze raz z tymi kawałkami jutro sie pobawić?
  9. Niestety według mnie za mało, jeszcze z dwie godziny wędzenia do zadowalającego koloru, ale jak tobie odpowiada takie muśnięcie dymem to OK
  10. Wszystko kwestią gustu , zawsze wędzimy do koloru jaki nam odpowiada
  11. Jak pisałem, oba odrzuciłem. Maja się trochę wysilić. W końcu za to płacimy. Dostali wytyczne, jak ma wyglądać.Czekamy.
  12. wrabbit

    wrabbit

  13. Moim zdaniem , dolny bardziej czytelny. Zmienił bym tylko grafikę za Logo Grupy , na cztery większe zdjęcia wyrobów. Szyneczka ,frankfuterki , kiełbaska i polędwica. Tak se ino myślę 😉
  14. I nic o słoninie topionej...
  15. Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2013 t. 68 nr 4 79 Wieprzowe surowce tłuszczowe przeznacza się ponadto do produkcji smalcu. Na rynku spotykamy:  smalec wyborowy – do jego produkcji używana jest słonina, tłuszcz drobny, tłuszcz z podgardla, tłuszcz z pachwiny,  smalec popularny – produkowany jest z takich samych surowców jak smalec wyborowy oraz z tłuszczu otokowego, tłuszczu solonego, peklowanego, wędzonego oraz tłuszczu ze skór [Olszewski, 2002]
  16. Dolny kalendarz ma rzeczywiście bardziej czytelne napisy , natomiast góry w obydwu są takie sobie, w pierwszym Logo bez złotka było by ładniejsze w drugim zbyt duża ilość zdjęć zamazuje obraz.
  17. Ten tego z tamtym z tamtego 😂
  18. Już nadrabiam 😛 A np. tu można sprawdzić "technologiczne" nazwy 😀 https://www.ibprs.pl/wp-content/uploads/2018/08/PNiTPRS-2013-nr-4-RozdziaVI.pdf
  19. Łeee, dopiero trzy strony?
  20. To jak "technologicznie" nazywamy toto?
  21. Dla mnie osobiście bardziej czytelny jest ten niżej .
  22. Napisałem, aby zrobili projekt najbardziej zbliżony do kalendarza z 2024 roku, tego jubileuszowego. Był naprawdę ładny. Zobaczymy co podeślą.
  23. Na razie dostałem dwa projekty kalendarza, ale jakoś ani jeden mi nie odpowiada. Co sadzicie? Nie patrzcie na daty i imprezy między kalendariami, gdyż chodzi na razie o grafikę
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.