Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Pełny profesjonalizm połączony ze zdrowym sportowym stylem życia💪.
  3. Qrcze, wszystko miesza ręcznie , zarąbiecie nam Prezesa tą robotą. Karolu nie daj śię
  4. Mam nadzieję, że może słyszeliśmy😁, ale może chociaż się dowiemy....... Karolu, to nie jest hobby domowe to jest Zakład Przetwórstwa. 😂.
  5. Jest mi niezmiernie miło że mogę brać udział w wytwarzaniu wedlin i produktów garmażeryjnych pod okiem SZCZEPANA.Nawet nie myślałem że klientela SZCZEPANA to taka wysoka półka. Jestem pełen podziwu technik wyrabianych wędlin,o których nie słyszeliśmy na forum.Nie wspomnę już o ilościach, które,mnie przeraziły. Jest to dla mnie nowa szkoła życia i doświadczenia.
  6. Dzisiaj
  7. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Dzięki spróbuje sparzyć kiedyś. Raz szynkę parzyłem i smakowała.
  8. Karol to ma dobrze. Jest mieszałka, a my biedni wyrobnicy amatorzy musimy ręcznie mieszać. 😁
  9. Za szybkie wnioski 😩 doróbki okazały się konieczne. Dziś Karol kończy mieszanie białej kiełbasy (100 kg). Dbamy o jakość do samego końca. Każdy pojemnik to osobne zamówienie, które czeka już na klientów. Dobrze, że to dziś ostatni dzień bardzo intensywnej pracy 💪
  10. Wczoraj
  11. Ja robiłem i mi smakuje słoninę kiszona z kuchni kwasiora.
  12. Mój ojciec często robił ,,kiszoną słoninę" z bardzo podobnego przepisu jak poniżej, my też taką robiliśmy...Nic się nie działo z czosnkiem. https://www.olgasmile.com/slonina-kiszona.html
  13. Dodatek surowego czosnku podczas wysłania jak dla mnie ryzykowne działanie. Podciek wystąpi również podczas obróbki 80C. Dalsza część przepisu ok.
  14. Na zimno nie mam warunków,raczej wg.przepisu ogrodnika z YT
  15. Jest to sposób zaczerpnięty z kopcowania ale z tego co pamiętam to jeszcze słoma szła żeby pietruszka "oddychała".
  16. Jak ją będziesz strugał na zimno, smalec czy do żelaznej budy?
  17. Nie ale rodzice tak robili
  18. Karol a na wierzchu układasz wilgotny papier?
  19. No to jutro mam kurs po piasek.😊
  20. Arku ciemne chłodne pomieszczenie typu piwnica garaż nie ogrzewany i zasyp piaskiem,lub żwirem(nie ziemią).Bez problemu zimę przetrzyma Pozdrawiam
  21. Ja pamiętam u rodziców w piwnicy marchewki, pietruszki itd były przechowywane w skrzynkach zasypane suchym piachem, ale to było jak jeszcze piwnica nie była docieplona bo teraz cieplej jak na pokojach. Nie pamiętam czy było to przykryte wilgotnym papierem czy nie ale coś mi podpowiada że było.
  22. Szukam pomysłu na przechowanie przez zimę większej ilości pietruszki ok. 4 kg.Mrożenie nie wchodzi w grę.Macie jakieś sprawdzone sposoby.
  23. Może taka ściągawka Ci się przyda Ściągawka Roger-owa dla początkujących_WM3 (2).pdf
  24. Linki z pierwszego posta padły.
  25. Instrukcja obsługi zamykarki Ives Way
  26. Zamykarka do puszek All American mod. EL-8000B
  27. Zamykarka do puszek All American mod.EL-DD300
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.