Zaprezentowane w pierwszym poście elementy to dwie świece oraz dwa mięśnie przepony.
Dowiedziałam sie o tym od Gł.technologa, kol. @Bagno - dziękuję Andrzeju !
Ponieważ oba mają podobną budowę włókien mięśniowych i podlegają podobnej obróbce, wprowadziłam o tym dodatkową informację bez ingerowania w treść posta.
Nacinanie staków wykonuje się płytko, w poprzek włókien:
Nacięte steki, przygotowane do smażenia lub grilowania:
Smażymy po minucie (max 2) z każdej strony na bardzo rozgrzanej, grilowej patelni i odstawiamy na deską aby doszły.
Następnie kroimy steki w poprzek włókien na grubsze "Makarony" i serwujemy w stosikach na talerzach.
Dodatkowo pieprz lub kilka łyżek sosu (śmietana + Masło+smak z patelni + pieprz młotkowany), posypane prażonymi ziarnami i szczypiorkiem.