Nie widać tylko tego że cebula była przelana na sitku gorącą wodą oraz że śmietana jest zabajona curry.
Śledzia odsalamy lub nie wg.własnyh preferencji,kroimy w kostkę dodajemy musztardę francuzką,szczypiorek,odrobinę oliwy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i opcjonalnie solą wszystko mieszamy a następnie odstawiamy do lodówki do przegryzienia.W tym czasie gotujemy jajka i szatkujemy ogórka kiszonego(odciskamy z nadmiaru soku),grzybki(ja użyłem pieczarek marynowanych)oraz cebulę(czerwona) którą po szatkowania przelałem na sitku wrzątkiem.Jajka po ugotowaniu również szatkujemy.Kwaśną śmietanę doprawiamy curry wg własnych smaków(opcjonalnie)Wszystko składamy w formie (jaką posiadamy,ja użyłem kwadratowej bo do okrągłej zgubiłem docisk)zaczynając od śledzia,grzybków,ogórka ,cebuli,jajka.Można położyć kleksa ze śmietany jak kto lubi.Proporcji nie podaję bo śledzik powstał spontanicznie (z tego co zaległo w lodówce)i doprawiłem do własnego smaku.