Smak będzie mocny, ale nie dominujący. Po poprzednim salami, robionym kilka lat temu, zostało oczywiście tylko wspomnienie i dopisek w brulionie - „do powtórzenia”.
początkowe 5,65 – 5,72, 15.12.2024 około godz. 13, do 5,1, 17.12.2024 około godz. 9.
Został mi ostatni baton Fueta. Był równo dwa miesiące w dojrzewalni i stracił 50 % wagi – tyle ile chciałem. Poprzednie były rozkrojone przy utracie wagi 40 i 45 %. Wszystkie w smaku super
Warto spróbować salami na różnym etapie dojrzewania i poznawać jego smak. Tego w woreczku znam, bo do tej utraty wagi, robiony nie pierwszy raz. Za radą Grzegorza (Grzewloda) zapakowałem z osłonką, nie odsysając powietrza. Zobaczymy. Będę w pełni zadowolony, jak dotrzyma do lata i zachowa smak pieczarki