Ranking
Popularna zawartość
Treść z najwyższą reputacją w 09.03.2025 w Odpowiedzi
-
Końcóweczka łykendu więc pochwalę się swoimi poczynaniami, Mortadella włoska inspirowana przepisem StefanaS i podpowiedziami Grzewloda oraz moją lekką korektą ...☺️ Obawiałem się smaku kopru włoskiego bo nie miałem wcześniej z nim kontaktu ale jest okej, mięso ciemne pochodzi z polędwicy dzikiego zwierza a elementy białe to podgardle nieparzone (obydwa w ilości +150g/kg a pistacje 50g/kg) CDN.....6 punktów
-
Dzisiejsze dzieła. Chlebek z dodatkiem złotego siemienia lnianego. Nie wiem czy chlebek delikatnie nie przerósł? W foremce ciasto po trzech godzinach zaczęło wyłazić z formy, a mi się oko przymknęło. Korzystając z wolnego dnia upiekłam jeszcze dwa drożdżowe ciasta. Z jabłkami, cynamonem i kruszonką (jeszcze dobrze ciepłe, ukroiłam i ze szklanką zimnego mleka opędzlowałam), a drugie z robaczkami i kruszonką.5 punktów
-
Na spotkanie jestem jak najbardziej otwarty Pisałem, że podam sposób wykonania. Bundnerfleisch - przepis redzeda. „pomyśl o stworzeniu wersji szwajcarskiej, Bundnerfleisch. Ten przysmak dojrzewa w górskim powietrzu. Ja robię to jesienią i wiosną. Najpierw wieszam na około 3 tygodnie w mojej komorze i na około 6 tygodni na zewnątrz w cieniu. Skład przypraw dostałem osobiście od znanego mistrza Francois Vechhio. Pieprz mielony, 4g; Jałowiec 2 g; Liść laurowy mielony 2g; Kolendra 2g. Tradycyjne Bundnerfleisch jest prasowane do kształtu cegły, ale ja tylko przyciskam. Dla francuskojęzycznych Szwajcarów, ta wędlina jest znana jako Viande des Grisons. ” W tym roku Bundnerfleisch, raczej „szczupły”. Cztery lata temu wyglądał tak : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/114/ P.S. Widzę, że „ktoś” pracowicie mi gumkuje gwiazdki, ale za to promuje dojrzewanie w wędzarni i dziką pleśń No to powodzenia3 punkty
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
Jesteś pracowita jak mróweczka i pszczółeczka razem wzięte 🙂 piękne i smakowite co sama już napisałaś łakomczuszku 😉😁1 punkt
-
1 punkt
-
Piękna mortadela. Idziesz jak burza Piotrze. U mnie też coś świeżego (dzisiejszego), chlebek z siemieniem lnianym (złotym) i dwa ciasta drożdżowe (jabłka, cynamon, kruszonka i rodzynki, kruszonka). Trzeba dbać o masę. Jak sie ma masę, to ma się klasę. 😚1 punkt
-
1 punkt
-
Komuś podpadłeś że usuwa swoje lajki ale to świadczy tylko o nim, a twoje wyroby można podziwiać i "zazdraszczać" 😉😁1 punkt
-
1 punkt
-
Jeżeli sympatycy to nie będzie kameralnie. Szykuje się złot ogólnopolski.😁 Też bym przyjechał, ale w Bukowinie widoków nie ma. Wszystko góry zasłaniają. 🤣1 punkt
-
Radku nie słuchaj, zaraz zaczną się kombinacje ... taka kameralna będzie w sam raz...powiedzmy wykonawcy oraz sympatycy ...😉😁1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
A może chleb Borodiński cię też zainteresuje. Mnie osobiście tego typu chleby nie smakowały na Litwie i w obwodzie Kaliningradzkim1 punkt
