Skocz do zawartości

Ranking

  1. szrekPL

    szrekPL

    **VIP Junior**


    • Punkty

      10

    • Postów

      2 465


  2. mamuśka

    mamuśka

    **VIP Junior**


    • Punkty

      6

    • Postów

      1 489


  3. Radek.

    Radek.

    **VIP-Organizator**


    • Punkty

      3

    • Postów

      3 380


  4. MariuszB

    MariuszB

    Użytkownicy


    • Punkty

      3

    • Postów

      7 135


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 09.03.2025 w Odpowiedzi

  1. Końcóweczka łykendu więc pochwalę się swoimi poczynaniami, Mortadella włoska inspirowana przepisem StefanaS i podpowiedziami Grzewloda oraz moją lekką korektą ...☺️ Obawiałem się smaku kopru włoskiego bo nie miałem wcześniej z nim kontaktu ale jest okej, mięso ciemne pochodzi z polędwicy dzikiego zwierza a elementy białe to podgardle nieparzone (obydwa w ilości +150g/kg a pistacje 50g/kg) CDN.....
    6 punktów
  2. Dzisiejsze dzieła. Chlebek z dodatkiem złotego siemienia lnianego. Nie wiem czy chlebek delikatnie nie przerósł? W foremce ciasto po trzech godzinach zaczęło wyłazić z formy, a mi się oko przymknęło. Korzystając z wolnego dnia upiekłam jeszcze dwa drożdżowe ciasta. Z jabłkami, cynamonem i kruszonką (jeszcze dobrze ciepłe, ukroiłam i ze szklanką zimnego mleka opędzlowałam), a drugie z robaczkami i kruszonką.
    5 punktów
  3. Na spotkanie jestem jak najbardziej otwarty Pisałem, że podam sposób wykonania. Bundnerfleisch - przepis redzeda. „pomyśl o stworzeniu wersji szwajcarskiej, Bundnerfleisch. Ten przysmak dojrzewa w górskim powietrzu. Ja robię to jesienią i wiosną. Najpierw wieszam na około 3 tygodnie w mojej komorze i na około 6 tygodni na zewnątrz w cieniu. Skład przypraw dostałem osobiście od znanego mistrza Francois Vechhio. Pieprz mielony, 4g; Jałowiec 2 g; Liść laurowy mielony 2g; Kolendra 2g. Tradycyjne Bundnerfleisch jest prasowane do kształtu cegły, ale ja tylko przyciskam. Dla francuskojęzycznych Szwajcarów, ta wędlina jest znana jako Viande des Grisons. ” W tym roku Bundnerfleisch, raczej „szczupły”. Cztery lata temu wyglądał tak : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/114/ P.S. Widzę, że „ktoś” pracowicie mi gumkuje gwiazdki, ale za to promuje dojrzewanie w wędzarni i dziką pleśń No to powodzenia
    3 punkty
  4. Oraz kiełbasa Lisiecka wg Kostka...☺️
    1 punkt
  5. No to ciąg dalszy łykendowej produkcji....Kiełbasa Parówkowa Parzona wg PW 16
    1 punkt
  6. Dzisiaj było dreptane na Babią Górę(Diablak) na ,,Dzień Kobiet" https://www.relive.com/view/vYvrwMeLnLO Pozdrawiam i do zobaczenia na szlaku
    1 punkt
  7. Jesteś pracowita jak mróweczka i pszczółeczka razem wzięte 🙂 piękne i smakowite co sama już napisałaś łakomczuszku 😉😁
    1 punkt
  8. Fiu fiu...Pięknie
    1 punkt
  9. Piękna mortadela. Idziesz jak burza Piotrze. U mnie też coś świeżego (dzisiejszego), chlebek z siemieniem lnianym (złotym) i dwa ciasta drożdżowe (jabłka, cynamon, kruszonka i rodzynki, kruszonka). Trzeba dbać o masę. Jak sie ma masę, to ma się klasę. 😚
    1 punkt
  10. Wygląd rewelacja, smak zapewne również, więc gratuluję wyrobu 👋
    1 punkt
  11. Komuś podpadłeś że usuwa swoje lajki ale to świadczy tylko o nim, a twoje wyroby można podziwiać i "zazdraszczać" 😉😁
    1 punkt
  12. Jedno i drugie tak samo smaczne
    1 punkt
  13. Jeżeli sympatycy to nie będzie kameralnie. Szykuje się złot ogólnopolski.😁 Też bym przyjechał, ale w Bukowinie widoków nie ma. Wszystko góry zasłaniają. 🤣
    1 punkt
  14. Radku nie słuchaj, zaraz zaczną się kombinacje ... taka kameralna będzie w sam raz...powiedzmy wykonawcy oraz sympatycy ...😉😁
    1 punkt
  15. Waldek powiedział, że już po zimie i trzeba uprzątnąć śnieg😉.
    1 punkt
  16. Może zlot Bukowiański 😉. Bardzo ładna 👏.
    1 punkt
  17. A może chleb Borodiński cię też zainteresuje. Mnie osobiście tego typu chleby nie smakowały na Litwie i w obwodzie Kaliningradzkim
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.