Skocz do zawartości

Ranking

  1. BazylWidzew

    BazylWidzew

    Użytkownicy


    • Punkty

      6

    • Postów

      3 928


  2. Maxell

    Maxell

    Moderatorzy


    • Punkty

      3

    • Postów

      46 045


  3. ReniaS

    ReniaS

    **VIP**


    • Punkty

      2

    • Postów

      2 320


  4. szrekPL

    szrekPL

    **VIP Junior**


    • Punkty

      2

    • Postów

      2 465


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 10.04.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Ledwo człowiek spuści FORUM z oczu już coś się kroi poza moimi plecami😆🤣 Naprawdę potrafię pracować☺️....jestem dobrym "podwykonawcą"i chętnie pomogę przy wyrobach 😎
    2 punkty
  2. Jeśli w czymś pomogę to jestem na etapie testowania wędzarki H&G Smoker(420L grzałka 2,7Kwh), wcześniej bawiłem się trochę małym Borniakiem oraz Dragonem ta sama pojemność, na dzień dzisiejszy nie zamieniłbym się na żadną inną, wszystkie rozwiązania w H&G są znane, części tanie Ja osobiście wymieniłem tylko generator z takiego popularnego dymboxa na Thermowinda i całość hula jak ta lala, do tego pan wytwórca jest bardzo podatny na sugestie co by się chciało zmienić i nie robi żadnych problemów...Wędzę co tydzień i naprawdę polecam
    2 punkty
  3. https://radio.garden/visit/gizycko/MF7XGDx8
    1 punkt
  4. 😁😁 Pomyślimy. I ja umiem malować...Ale tylko jajka 😅
    1 punkt
  5. Masz rację tylko kolega "Grzewlod" ładnie opisał, podał przykłady w bardzo czytelny, prosty i zrozumiały sposób przekazał obszerną wiedzę. Którą bardzo szybko i łatwo przyswoiłem. Teraz spojrzałem trochę szerzej na peklowanie, czas peklowania i zmiany jakie w nim zachodzą. A wszystko dzięki koledze "Grzewlod" Kolego "Grzewlod" Bardzo serdecznie Ci dziękuję i pozdrawiam Staszek.
    1 punkt
  6. Tabela Dziadka jest raczej dla słonolubnych. Nie wiem czemu chcesz zmieniać metodę jeśli Szczepana Ci się sprawdza. Przy metodzie Dziadka na ogół osoby używającej tej metody mają kłopot z ilością solanki tak żeby przykryła mięso. Trzeba dobierać odpowiednie naczynie do ilości peklowanego mięsa żeby 0,4-0,5 litrami zalać tak żeby przykrywało, ale jest to możliwe. Ja stosuje 9 i większość na tej stronie) takie stężenia.8% dla polędwic, polędwiczek, filet z indyka i pierś z kurczaka.10 % pozostałe elementy. Czas 8 - 10 dni w temp.4-6C.Nastrzy 5-7 % wagi mięsa na początku peklowania (boczki mogą być bez nastrzyku).Zalewa 0,4-0,5 l solanki na 1 kg mięsa. Jeden dzień ciekania na końcu wliczany w czas peklowania.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.