Skocz do zawartości

Ranking

  1. Bagno

    Bagno

    Technolog Wędzarniczej Braci


    • Punkty

      2

    • Postów

      6 482


  2. gruby7074

    gruby7074

    ***SPONSOR JUBILEUSZU***


    • Punkty

      2

    • Postów

      1 868


  3. Maxell

    Maxell

    Moderatorzy


    • Punkty

      1

    • Postów

      46 043


  4. wosiu

    wosiu

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      1

    • Postów

      2 136


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 15.05.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Wybierz szybkowar, który ma ciśnienie robocze 1.1 atm co przełoży się na temperaturę pracy 121°C. 1. Włożyć zakręcone słoiki do garnka, zalać woda powyżej pokrywek. 2. Zamknąć pokrywę. Ustawić zawór w pozycji otwartej/pionowej. 3. Postawić szybkowar na płycie i ogrzewać dużą mocą do zagotowania. 4. Gotować na umiarkowanej mocy ~15 min aby odpowietrzyć szybkowar i konserwy. 5. Ustawić zawór w pozycji zamkniętej/poziomej i kontynuować ogrzewanie do czasu rozpoczęcia uchodzenia pary przez zawór. 6. Zmniejszyć ogrzewanie upewniając się, że para będzie cały czas powoli uchodziła przez zawór. 7. Ogrzewać przez wymagany czas. 8. Wyłączyć ogrzewanie i pozostawić szybkowar do powolnego wystygnięcia. Nie upuszczać pary, nie chłodzić szybkowaru aby zapobiec wyciekom. 9. Po ostygnięciu i opadnięciu zaworu bezpieczeństwa otworzyć szybkowar i wyjąć słoiki. 10. Jeżeli przeprowadzimy pełną sterylizację konserwy można przechowywać poza lodówką.
    1 punkt
  2. Uwielbiam wszelakie 'zapiekanki" typu wytrawna tarta 😋 ta wygląda smakowicie .
    1 punkt
  3. Wczoraj otrzymałem ofertę zakupu najnowszych filmów technologicznych z różnych dziedzin - m.in. przetwórstwo mięsa, produkcja serów, domowa piekarnia itp. Czekam na szczegółowy wykaz z cennikiem. Wiem, że filmy są naprawdę bardzo dobre, zarówno pod względem merytorycznym, jak i technicznym i na pewno byłyby bardzo przydatne dla wszystkich, wzbogacając naszą filmową akademię. Po otrzymaniu szczegółowych informacji, przedstawię je tutaj i wspólnie zastanowimy się, czy skorzystamy z oferty. Jeśli tak, w jaki sposób ją sfinansujemy.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.