Skocz do zawartości

Ranking

  1. zibiman

    zibiman

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      10


  2. wawaldek11

    wawaldek11

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      174


  3. szrekPL

    szrekPL

    **VIP Junior**


    • Punkty

      2

    • Postów

      2 474


  4. mamuśka

    mamuśka

    **VIP Junior**


    • Punkty

      1

    • Postów

      1 492


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 26.10.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. To jest bardzo zmienne, zależy od kilku czynników. Ale myślę, że mieścisz się w normie. Łatwiej zbierać śmietanę w wysokich, smukłych pojemnikach. Mleko zsiadło się?
    1 punkt
  2. Dużo zależy od rasy krówki. 60 litrów białego złota, toż żeś chyba w totka strzelił.
    1 punkt
  3. Taki dzik jest dobry, żeby pozbyć się namolnych znajomych 🤣
    1 punkt
  4. No siema, masz za mało punktów/postów...jeśli mogę pomóc i chodzi o ten przepis to łap... Sałatka pikantna z ryb karpiowatych (leszcz, płoć, japoniec, krąp, rozpiór) Puszka 200 g. Parowanie, tusze, w 100 C przez 15-20 min. Ryby schłodzić, obrać mięso z ości i rozdrobnić. Wymieszać koncentrat pomidorowy z olejem, kwaskiem cytrynowym, solą, cukrem i przyprawami. Uzupełnić wodą do 1000 g. Warzywa świeże rozdrobnić. Sterylizacja puszki 200 g w 115 C przez 25 + 70 + 30 min. Masa sałatkowa na 1000 g: Na 8 puszek, tj. 1720 g: Mięso ryb parowane – 480 g - 825 g Sos pomidorowy - 300 g - 516 g Cebula świeża - 110 g - 190 g Seler świeży - 110 g - 190 g Sos pomidorowy na 1000 g: Na 500 g: Koncentrat – 470 g - 235 g Olej - 360 g - 180 g Sól warzonka – 33 g - 16,5 g Cukier - 52 g - 26 g Kwasek cytr. - 2 g - 1 g (Ocet 10% - 45 g) ? - 22,5 g Pieprz - 6 g - 3 g Papryka słod. – 3 g - 1.5 g Goździki - 1 g - 0.5 g Kolendra - 2 g - 1 g Woda do 1000 g Woda do 500 g
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.