Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?
Ranking
Popularna zawartość
Treść z najwyższą reputacją w 15.11.2025 w Odpowiedzi
-
7 punktów
-
To, co widać na zdjęciu, to nie tylko produkty, ale i prezentacja charakterystyczna dla masarni, w których dba się o to, aby ekspozycja: wyglądała świeżo, podkreślała szeroki wybór, zachęcała do spróbowania. Właśnie ta umiejętność tworzenia efektownych kompozycji jest integralną częścią polskiej kultury masarskiej. Bardzo ważnym aspektem jest również forma podawania gotowych wyrobów, ponieważ w polskiej tradycji masarskiej smak i podanie idą ze sobą w parze. Odpowiednie ułożenie, sposób krojenia czy dobór dodatków wzmacniają odbiór smakowy wędlin i podkreślają ich charakter — od delikatnych szynek po wyraziste kiełbasy podsuszane. Ta harmonia między smakiem a estetyką sprawia, że deski wędlin stają się nie tylko elementem stołu, ale także wyrazem rzemieślniczej staranności, kulturowej tradycji i polskiej gościnności.5 punktów
-
Krzysztof, to prawdziwa przyjemność oglądać Twoje deski z wędlinami. Twoja praca to połączenie wielkiej pasji z mistrzowską precyzją. Zaprentowane deski wędlin to małe arcydzoeła, które zachwycają zarówno smakiem, jak i wyglądem. Jednak to, co zasługuje na największe uznanie, to produkcja wędlin klasycznych w "nowoczesnej odsłonie smaków". Twoje wyroby to dowód na to, że prawdziwa klasyka i tradycyjne, naturalne metody produkcji wędlin nie muszą bać się innowacji. Zachowując autentyczny charakter i jakość sprzed lat, wnosisz do nich nowy smak, który idealnie wpisuje się w XXI wiek. Prezentowane deski i wędliny są "mostem łączącym" szlachetną przeszłość z ekscytującą przyszłością smaku. To klasyka w najlepszym wydaniu, odświeżona nowoczesną nutą. Gratuluję!3 punkty
-
3 punkty
-
3 punkty
-
2 punkty
-
Deski wędlin z tegorocznego zlotu w Napoleonowie. Z wielką przyjemnością prezentujemy dwie wyjątkowe deski z wędlinami, które mieliście okazję degustować w Napoleonowie.To owoc naszej wieloletniej pasji i doświadczenia w komponowaniu smaków. Mamy nadzieję, że nasze "pełne smaki" starannie dobranych wędlin i dodatków, umiliły Wam ten czas.C2 punkty
-
Grzegorz, przypuszczam, że macie na pewno więcej materiałów na ten temat. Jeśli to nie problem, proszę, dzielcie się osiągnięciami, ponieważ uważam ten temat za bardzo rozwojowy i pouczający. Odpowiednie podejście do strefy kibica od razu przełożyło się na dobry wynik.😁2 punkty
-
Dokladnie tak. - polędwica 6 kg - boczek 2 kg - mieso tłuste kl II b 1.5 kg - golonka 0.5 kg1 punkt
-
Przepis nie mój tylko Halusi, a ja go skubłam od Reni. Dziękuję Siostrzyczki. 😚 Tu u Reni (1 post): Ja zwiększam składniki ciasta o 1/3 i piekę 4 blaty ciasta 39 x 26. Końcowo mam 3 pierniki 13 x 26.1 punkt
-
Chlebek mega a pizzę polecam z minimalną ilością drożdży. I kalkulator pizzy by dobrać parametry ciasta do czasów.1 punkt
-
1 punkt
-
W takim razie brawo do Justyny!! Coś pięknego aż miło popatrzeć.👍1 punkt
-
Przez wiele lat rozwijaliśmy naszą pasję, która w efekcie zaowocowała wiedzą w temacie wędlin dojrzewających. Ostatnio na forum w temacie wędliny dojrzewających nic się nie dzieje. Wielka szkoda ponieważ w naszym kraju produkcja wędlin dojrzewających jest niszową dziedziną wędliniarstwa. Wpływ na to ma dużo czynników. Krzysztof oczywiście, że zebraliśmy trochę zdjęć z naszych wspólnych produkcji większość z nich zamieszczona jest w naszych klubach. Jeśli chodzi o technologię to wszelkie materiały z tym związane znajdują się na forum można z nich czerpać wiedzę. Jeśli chodzi o zamieszczenie zdjęć z naszych produkcji to systematycznie będziemy to robli🙂.1 punkt
-
Tutaj małe sprostowanie. Jak zawsze smaczne tradycyjne wyroby wykonane przez Kolegę Szczepana,natomiast dekoracja i ułożenie w piękny i zachwycający bukiet to oczywiście zasługa Justyny.Brawo Justyna!!!1 punkt
-
1 punkt
-
@PAN zaczynał swoją przygodę 12 lipca 2015 roku, będąc 10 lat na forum łatwo dostrzec panujące zasady i standardy..... stąd moje uwagi.1 punkt
-
Nie ukrywam że byłem u Ani w Trakcie kiedy był przerabiany cielak i jestem pełen podziwu dla Ani.Tyle pracy i tak profesjonalne podejście do tematu.Aniu wyroby piękne i z najwyższej półki.Brawo dla Ciebie!!! Przy okazji dziękuję za gościnę i miłe spotkanie.🥰🥰🥰1 punkt
-
Nadmienię, że pierwszym, zjedzonym daniem był móżdżek , który przewyższa masę mózgu dzika o ok. 100%. Wraz z narogami dostałam też żołądek, z którego urodziły się wyśmienite flaczki :D.1 punkt
-
Witaj. Przywitaj się jak nakazuje kultura. Popraw tytuł tematu ponieważ istnieje kiełbasa, o kiubasie raczej nikt nie słyszał, przy okazji Browin piszemy z dużej litery, zdanie również zaczynamy z dużej litery, i kończymy kropką. Użyj wyszukiwarki ponieważ znając życie na temat nadziewarek powstało kilka tematów. Jeżeli jednak nic nie znajdziesz to podaj link o jaką nadziewarkę chodzi, lub podaj chociaż model.1 punkt
