Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      7

    • Postów

      4 288


  2. Maxell

    Maxell

    Moderatorzy


    • Punkty

      1

    • Postów

      46 157


  3. SZCZEPAN

    SZCZEPAN

    Mistrz Masarski WB


    • Punkty

      1

    • Postów

      984


  4. karolszymczak

    karolszymczak

    Prezes Klubów KPP i KPPS


    • Punkty

      1

    • Postów

      17 335


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 26.12.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Dzięki, Waldku za głos rozsądku, który usłyszałem z Twoich ust, a który wziąłem sobie do serca. Mianowicie szkoda czasu na pisanie elaboratów, skoro I tak na końcu dowiadujesz się, że jesteś wielbłądem. Relacja fotograficzna dla wielu osób zobrazuje dużo więcej niż pisanie elaboratów. Jeśli ktoś będzie zainteresowany tematem zawsze może zapytać -chętnie pomogę.
    2 punkty
  2. Filetowanie Karp😀. Szczupak😀.. Mleczna kąpiel😀 Nacinanie😀. Porcjowanie i przyprawianie😀. Panierowanie😀. Smażenie😀. Smacznego 😋.
    2 punkty
  3. Grzegorz - piękna fotorelacja , taka w stylu amerykańskim =widzisz i tak zrób.
    1 punkt
  4. To, co widać na zdjęciu, to nie tylko produkty, ale i prezentacja charakterystyczna dla masarni, w których dba się o to, aby ekspozycja: wyglądała świeżo, podkreślała szeroki wybór, zachęcała do spróbowania. Właśnie ta umiejętność tworzenia efektownych kompozycji jest integralną częścią polskiej kultury masarskiej. Bardzo ważnym aspektem jest również forma podawania gotowych wyrobów, ponieważ w polskiej tradycji masarskiej smak i podanie idą ze sobą w parze. Odpowiednie ułożenie, sposób krojenia czy dobór dodatków wzmacniają odbiór smakowy wędlin i podkreślają ich charakter — od delikatnych szynek po wyraziste kiełbasy podsuszane. Ta harmonia między smakiem a estetyką sprawia, że deski wędlin stają się nie tylko elementem stołu, ale także wyrazem rzemieślniczej staranności, kulturowej tradycji i polskiej gościnności.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.