Skocz do zawartości

Bagno

Technolog Wędzarniczej Braci
  • Postów

    6 455
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    8

Ostatnia wygrana Bagno w dniu 19 Czerwca

Użytkownicy przyznają Bagno punkty reputacji!

4 obserwujących

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Mazowieckie

Ostatnie wizyty

5 179 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Bagno

  1. Bagno

    Szrekowa zadyma

    Użyj sera o obniżonej zawartości tłuszczu np. Hit z Ryk lub innych wysokobiałkowych.
  2. Zibiman. Bardzo ładnie zrobione. Udanych wyrobów.
  3. W składzie więcej tłustego mięsa a przyprawy to pieprz czarny i czosnek. Chyba, że regionalnie dodaje się jeszcze inne przyprawy.
  4. Bagno

    Szrekowa zadyma

    Brawo. Bardzo ładny przekrój.
  5. Bagno

    Zapal świecę

    Grzesiu - Razem z Reginą przesyłamy wyrazy współczucia.
  6. Wiesiorek. Sto lat w dobrym zdrowiu.
  7. Nastrzykiwanie mięsa jest elementem peklowania. Nastrzyknięty element pozostaje w solance.
  8. Białka mleka nie reagują z tlenkiem azotu czyli nie zachodzi klasyczna reakcja powstawania czerwonej barwy. Białka mleka nie zawierają grupy hemowej. Azotyn sodu nie ma z czym reagować. Do sporządzenia solanki używamy tylko i wyłącznie soli ( NaCl).
  9. Plipek1 , Jacekw21 Panowie sto lat w dobrym zdrowiu.
  10. Poszło
  11. Bagno

    Piec chlebowy.

    Cóż, nowe doświadczenie.
  12. Wieloś Grzesiu, życzę sto lat w dobrym zdrowiu.
  13. Zdrowych i radosnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego.
  14. Halinko! Piękny baranek. Żal ucinać głowę, chociaż na święta...
  15. Prawie wszyscy początkujący pragną robić parówki swoich pociech. Większość z was nie zadaje trudu i nie pyta- jak zrobić parówki. Twoje błędy to - nieumiejętność rozpoznawania kleistości mięsa - krótki czas peklowania - nie właściwe kutrowanie. Na kanale You Tube wpisując "Wedzarniacza Brac" massz szereg filmów omawiających proces produkcji rożnego rodzaju wyrobów. Miłego oglądania.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.