Skocz do zawartości

Bagno

Technolog Wędzarniczej Braci
  • Postów

    6 464
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    9

Ostatnia wygrana Bagno w dniu 15 Sierpnia

Użytkownicy przyznają Bagno punkty reputacji!

4 obserwujących

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Mazowieckie

Ostatnie wizyty

5 393 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Bagno

  1. Bagno

    Zapal świecę

    Wiesiu. Przesyłamy z Reginą wyrazy współczucia z powodu odejścia osoby Ci najbliższej -Mamy. Pozostanie w naszej forumowej pamięci jako osoba, która dzieliła się przepisami na przetwory. (*)(*)(*)
  2. W całej dyskusji o mięsności i smakowitości mięsa wieprzowego zapomniano o konsumentach, tych którzy nie wykonują przetworów mięsnych we własnym zakresie. Ci, konsumenci cienią sobie chude mięso tj. mało tłuszczu w każdym kawałku mięsa. Oczywiście nie są świadomi, że ilość cholesterolu w chudym kawałku mięsa i tłustym kawałku mięsa jest podobna. Cóż, klient nasz pan.
  3. Bagno

    Szrekowa zadyma

    Przestać walczyć .... Gdy plaster pięknie zrolowanego boczku dostanie się pomiędzy dwie szczęki - wszystko zniszczone.
  4. Smutno czyta się wiadomości o odejściu ludzi, których osobiście nie znałem. Jednym z nich Ligawa. Słynna "Mistrzówka" była kompendium wiedzy zawarta w przepisach. Odpoczywaj w pokoju wiecznym. Amen
  5. Oglądając filmiki o różnych przydatnych nam gadżetach wszystko wygląda idealnie. I... cóż kupujemy. Myślimy, że jesteśmy szczęściarzami, że nasze manualne problemy ustąpią miejsca a mamy wygospodarujemy więcej czasu dla siebie. Osobiście nie polecam. Dlaczego, przecina osłonkę w czasie klipsowania, toporna do ustawienia ponadto nie dociska farszu w osłonce.
  6. Klipsownica przemysłowa kosztuje naście tysięcy złotych a ręczna mieści się około połowy tysiąca. Uważam, że ręczna klipsownica wykonana PRCh będzie dodatkowym gadżetem w szafce domowego przetwórcy mięsa.
  7. Co należy rozumieć przez określenie "stabilnego mikrobiologicznie mięsa"? Czy twój materiał doświadczalny jest peklowany przez określony czas a później przeznaczony dla dwóch wariantów doświadczenia?
  8. Miałem okazję degustować szynkę z farszem na zlocie w Zakopanem. Bardzo dobrze wykonany wyrób a najważniejsze bardzo dobrze wybrany element z półtuszy wieprzowej ( mam na myśli odpowiednie pH mięsa -większa kleistość mięsa). Smak typowy dla mięsa peklowanego, soczystość odpowiednia ( brak wycieków i suchych warstw mięśni). Nadmienię, że opis technologiczny wykonania wyrobu można znaleźć pod nazwą "polska szynka". Pozycja dostępna na aledrogo.
  9. Dadys Sto lat w dobrym zdrowiu.
  10. Bagno

    Moje co nieco.

    Bardzo ładne wędzonki.
  11. Bagno

    Szrekowa zadyma

    Użyj sera o obniżonej zawartości tłuszczu np. Hit z Ryk lub innych wysokobiałkowych.
  12. Zibiman. Bardzo ładnie zrobione. Udanych wyrobów.
  13. W składzie więcej tłustego mięsa a przyprawy to pieprz czarny i czosnek. Chyba, że regionalnie dodaje się jeszcze inne przyprawy.
  14. Bagno

    Szrekowa zadyma

    Brawo. Bardzo ładny przekrój.
  15. Bagno

    Zapal świecę

    Grzesiu - Razem z Reginą przesyłamy wyrazy współczucia.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.